naar Lombok

Naar Lombok met Singapore Airlines: introductie

Naar Lombok met Singapore Airlines. Mijn volgende trip is inmiddels volledig gepland. Eind februari vertrek ik voor een paar weken naar Lombok (Indonesië) met vooraf een paar dagen Bali.

In deze introductie neem ik je mee op de wijze waarop ik mijn trip in elkaar geknutseld heb. Bij mijn vorige trips nam ik steeds een redelijk “ingewikkelde” route:

De route is deze keer behoorlijk recht toe rechtaan wat dat betreft:

  • Düsseldorf – Singapore: Singapore Airlines Airbus A350 Business Class;
  • Singapore – Denpassar: Singapore Airlines A330 Business Class;
  • Denpassar – Praya (Lombok): Garuda Indonesia Boeing 737-800 Economy;
  • Praya (Lombok) – Singapore: Silk Air Airbus A319 Business Class;
  • Singapore – Frankfurt: Singapore Airlines Boeing 777-300 First Class.
naar Lombok
De route

Naar Lombok met Singapore Airlines: vertrek

Voor deze trip was het ook mijn doel om alles zo simpel mogelijk te houden: ik wilde zo weinig mogelijk toeslagen betalen en zo rechtstreeks mogelijk vliegen. En dus boekte ik voor 71.000 Miles & More miles en € 30,00 een Business Class ticket van Amsterdam naar Bali via Singapore. Perfect!

Ik was zeer tevreden over het aantal miles en de toeslagen, totdat ik de Singapore Airlines Spontaneous Escapes voor de maand februari voorbij zag komen. Voor slechts 45.080 miles kon ik nu in Business Class naar Singapore vliegen en voor 9.000 miles van Singapore naar Bali. Tel daarbij op dat Miles & More miles best lastig te verkrijgen zijn en ik wist: ik moet in actie komen.

Singapore Airlines Business Class

Singapore Airlines Krisflyer is een American Express transfer partner. Ik boekte het benodigde aantal punten over en deze stonden 2.00 uur ’s nachts in mijn Krisflyer account. De vlucht was nog beschikbaar op de door mij gewenste datum en boekte gelijk mijn ticket. Het award ticket bij Miles & More kon ik nog annuleren – een van de voordelen van een award ticket – en voor slechts € 50,00 kreeg ik 71.000 miles terug in mijn account.

De vlucht van Düsseldorf naar Singapore wordt uitgevoerd met een Airbus A350-900. Een fijn toestel: eerder vloog ik de A350 met Delta, Vietnam Airlines, Qatar en Cathay Pacific. De vlucht van Singapore naar Bali wordt uitgevoerd met de wat oudere Airbus A330-300, waarmee ik eerder naar Bali vloog.

Terug met Singapore Airlines First Class

Al eerder maakte ik gebruik van de Singapore Airlines Krisflyer Stopover mogelijkheid bij een saver award. Voor slechts een paar miles extra kon ik twee keer genieten van de Singapore Airlines A380 First Class Suites. Dit keer was ik echter wel toe aan het serieuze werk en wilde de stopover toepassen op een lange(re) route.

Bij Singapore Airlines kost een Business Class Saver Award van Azië naar Europa normaliter 92.000 miles. Een Business Class Saver Award van Azië naar de Verenigde Staten kost 99.000 miles. De reis van Singapore naar New York verloopt echter via Frankfurt! Dankzij de stopover mogelijkheid koop je dus eigenlijk een Business Class ticket naar New York voor 7.000 miles en $ 100,00.

naar Lombok
Voor slechts een handjevol miles extra van Frankfurt naar New York? Mooi!

Natuurlijk is Business Class vliegen al geweldig, een behoorlijke stap omhoog ten opzichte van Economy. First Class is echter slechts iets duurder: 125.000 miles naar Europa of 132.000 miles naar de Verenigde Staten. Dat heb ik er graag voor over, vanwege de voordelen van First Class ten opzichte van Business Class.

Het probleem is echter dat First Class vrijwel nooit direct te boeken is. Daarom heb ik me voor diverse datums op de wachtlijst laten plaatsen en boekte in eerste instantie een Business Class ticket van Lombok naar New York met een stopover in Frankfurt.

naar Lombok
Singapore Airlines First Class blijft een aantrekkelijk product.

Een paar weken nadat ik mijn ticket had geboekt kreeg ik een Whatsapp berichtje van Singapore Airlines: de vlucht van Singapore naar Frankfurt zit ik in First Class. Yes! De vlucht wordt uitgevoerd in de Boeing 777-300. Ik vloog daarmee eerder van Tokyo naar Singapore. Met slechts één rij in First Class behoorlijk klein en daarmee is het service niveau normaliter van hoog niveau.

Singapore Airlines First Class

Naar Lombok met Singapore Airlines: conclusie

Het is natuurlijk geweldig om eind februari het natte Nederland te verruilen voor het tropische Indonesische klimaat. Maar de reis naar Lombok is ook iets waar ik naar uit kijk. Ik ben een enorme fan van Singapore Airlines en het vliegveld van Singapore. Desondanks heb ik tot op heden nog nooit op een lange vlucht met Singapore Airlines gevlogen. Daar komt nu verandering in.

En dan is het de hoogste tijd om jullie hartelijk te bedanken! Zoals je kunt zien heb ik deze reis vrijwel volledig met behulp van American Express Rewards punten geboekt. Dat komt omdat mijn lezers regelmatig gebruik maken van de kans om een gratis American Express kaart aan te vragen. Ondanks dat deze kaart het eerste jaar gratis is krijgt zowel de aanvrager als ik 20.000 punten. Dit geldt overigens ook voor de Flying Blue American Express kaart: het eerste jaar gratis en 20.000 Flying Blue miles cadeau. Lees hier een artikel over de verschillen.

En vanzelfsprekend: de reviews volgen!

4 gedachten over “Naar Lombok met Singapore Airlines: introductie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven