Singapore Airlines Krisflyer

Singapore Airlines KrisFlyer stopover op oneway saver award! [vervallen]

Singapore Airlines Krisflyer is niet meteen het meest voor de hand liggende loyaliteitsprogramma voor Nederlanders & Belgen. Toch is dit programma voor mensen die vluchten met punten willen boeken heel relevant.

De volgende kenmerken maken het programma behoorlijk interessant:

  • Met Krisflyer heeft in sommige gebieden een gunstige award tabel. Zo kun je voor 25.000 miles van het Midden-Oosten naar Europa vliegen. Voor 40.500 miles kun je in de nieuwste Singapore Airlines First Class suites vliegen binnen Azië;
  • Singapore Airlines Krisflyer heeft een Saver en een Advantage award tabel. Laatstgenoemde is duurder maar is ruimer beschikbaar. Als Saver award niet beschikbaar is, kun je vaak echter wel op de wachtlijst geplaatst worden;
Singapore Airlines Krisflyer
Singapore Airlines First Class
  • Singapore Airlines heeft een uitstekend product in Business- en First Class. Hierdoor is het een uitstekende besteding van je punten;
  • Krisflyer is een American Express Rewards partner. Je kunt de punten die je met je American Express hebt gespaard dus omwisselen voor miles bij KrisFlyer. Voor iedere 5 Rewards punten krijg je 4 Krisflyer miles. 

Hoewel ik al redelijk bekend ben met het programma, kwam ik deze week op het Flyertalk forum een geweldige functie tegen!

UPDATE: in 2022 heeft Singapore Airlines de mogelijkheid om een stopover in te bouwen op een Saver Award ticket helaas gestaakt.

Singapore Airlines Krisflyer Stopover op one-way Saver Award

Singapore Airlines Krisflyer werkt redelijk rechttoe rechtaan. De meeste vluchten kun je online boeken. In de award tabel (klik) kun je vooraf zien hoeveel punten je kwijt bent voor je vlucht.

Singapore Airlines Krisflyer
Singapore Airlines Award tabel

In de award tabel kun je ook terugvinden hoeveel stopvers er zijn inbegrepen. Ook dit is redelijk eenvoudig:

  • Bij een Oneway Advantage Award krijg je een gratis stopover. Bij een Roundtrip Advantage Award krijg je twee gratis stopovers;
  • Bij een Oneway Saver Award krijg je geen gratis stopover. Bij een Roundtrip Saver Award krijg je een gratis stopover;
  • Boek je een Star Alliance award dan krijg je een gratis stopover op een roundtrip award. 

Je zal dus verwachten dat het hier stopt: geen stopover op een Saver Award enkele reis. Niets is minder waar, want er staat een belangrijke aanvulling in de tabel:

“Voor iedere extra stopover bovenop het aantal stopovers waar je recht op hebt, wordt een toeslag van $ 100,00 in rekening gebracht.”

Voor honderd dollar kun je dus een gratis stopover toevoegen aan je enkele reis! Dit zorgt er voor dat je weliswaar meer geld moet betalen, maar minder punten kwijt bent.

Besparen op het aantal punten!

De puntenbesparing kan hier significant zijn. Normaal gesproken betaal je 125.000 miles voor een ticket van Jakarta naar Frankfurt (via Singapore) in First Class. Dat is net zoveel als een ticket van Singapore naar Frankfurt. Je kunt dus voor $ 100,00 een stopover toevoegen in Singapore. Dat is leuk, maar niet baanbrekend.

Als je van Jakarta naar New York vliegt via Singapore en Frankfurt betaal je echter 132.000 miles in First Class. Slechts 7.000 miles extra ten opzichte van de reis van Jakarta naar Frankfurt. Wil je in maart van Jakarta naar Frankfurt en in oktober van Frankfurt naar New York dan betaal je normaal gesproken 211.000 miles. Door $ 100,00 te betalen en in Frankfurt een stopover toe te voegen bespaar je dus maar liefst 79.000 miles!

Ook in Business Class betaal je slechts 7.000 miles extra voor een vlucht naar New York ten opzichte van Frankfurt als eindbestemming. Voor 99.000 miles van Azië naar de VS met stopover in de EU is een superdeal!

Singapore Airlines Krisflyer
Slechts 7.000 miles en $ 100,00 extra voor een vlucht naar New York!

Zelf heb ik een ticket geboekt van Shanghai naar Jakarta (via Singapore) voor 50.000 punten (de “oude” award tabel). Deze reis staat gepland voor maart. Ik zou Jakarta kunnen schrappen en in plaats daarvan New Delhi mijn eindbestemming maken. Ik hoef dan slechts 22.500 Krisflyer miles bij te betalen en $ 100,00. Daar krijg ik dan bijna zes uur First Class vliegen voor terug. Verleidelijk…..

Singapore Airlines Krisflyer Stopover op one-way Saver Award: conclusie

Ik vond Singapore Airlines Krisflyer al een interessant loyaliteitsprogramma. Maar door dit soort mogelijkheden wordt een programma alleen maar mooier. Je moet wel rekening houden met het volgende:

  • Singapore Airlines Krisflyer is streng op het gebied van backtracking. Je reis moet dus wel “logisch” zijn en richting de eindbestemming gaan;
  • De stopover voor $ 100,00 kun je niet toepassen op een enkele reis met een Star Alliance partner. Je “moet” dus met Singapore Airlines vliegen;
  • Boek je toch een Saver Award retourticket, dan kun je voor $ 100,00 dus een tweede stopover toevoegen!

Zelf heb ik (helaas) nog geen ervaring met het toepassen van deze stopover regel. Wel heb ik inmiddels begrepen dat sommige medewerkers bij Singapore Airlines Krislfyer niet op de hoogte zijn van deze regel. Hierdoor kan het dus voorkomen dat je twee of zelfs meerdere keren moet bellen voordat je het voor elkaar krijgt. Maar hé, voor zes uurtjes extra Krug óf Dom Perignon drinken… Geen punt!

Singapore Airlines Krisflyer
Singapore Airlines kaviaar en Dom Perignon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven