Singapore Airlines Krisflyer Stopover succes!

Eerder deze week schreef ik over de mogelijkheid om een stopover toe te voegen aan een oneway saver award bij Singapore Airlines Krisflyer. Een fantastische mogelijkheid die je veel punten kan besparen. Zelf had ik nog geen ervaring met het toepassen van de stopover. Maar vandaag heb ik daar verandering in gebracht en het was een moeiteloze missie!

Update: inmiddels is dit geen optie meer, omdat je geen stopover kunt toevoegen aan een Saver Award.

Singapore Airlines Krisflyer Stopover succes: de details

In maart vlieg ik met Singapore Airlines van Shanghai naar Singapore in de nieuwste A380 First Class Suites. Ik gebruikte hiervoor 50.000 Singapore Airlines Krisflyer miles, die ik heb verkregen door 67.200 American Express Rewards punten om te zetten. Omdat het geen extra miles kostte om de volgende dag een vlucht naar Jakarta toe te voegen heb ik hier gebruik van gemaakt. Niet alleen omdat dit “op de route ligt” naar maar mijn bestemming (Denpassar), maar omdat ik graag gebruik wil maken van The Private Room. Dit is de lounge voor First Class Passagiers.

Singapore Airlines
Mijn oorspronkelijke route

Omdat ik in november nogmaals naar Azië ga, heb ik nog een terugvlucht nodig. Singapore Airlines zet haar A380 ook in naar Mumbai, waardoor de stopover mogelijkheid heel goed uitkomt. Door in november een vlucht van Singapore naar Mumbai toe te voegen heb ik al weer een groot deel van mijn terugreis geregeld! En het mooie is: het kost slechts 22.500 miles extra!

Vandaag belde ik met Krisflyer om de wijziging te verwerken (Jakarta schrappen, Mumbai en een stopover toevoegen). Nog geen vijf minuten later had ik de bevestiging in mijn mailbox! De agent wist gelijk waar ik het over had, was behulpzaam, wees me op de stopover kosten en wijzigde daarna het ticket moeiteloos.

Singapore Airlines
De aangepaste route

Normaal gesproken kost een reis van Singapore naar Mumbai ten minste 17.000 miles in Economy en 30.000 miles in Business Class. Voor 50.000 miles kun je in First Class vliegen. Vluchten van Mumbai naar Amsterdam zijn redelijk mild geprijsd. Alles overziend dus een prima deal! Nog leuker is het niet rationele gedeelte: bijna zes uur extra in de First Class Suites van Singapore Airlines!

Singapore Airlines Krisflyer Stopover succes: conclusie

Het is altijd leuk om een nieuwe manier te ontdekken om te besparen op award tickets. De vraag is dan altijd: werkt het in praktijk ook zo gemakkelijk. Ik had verwacht dat dit een beetje tegen zou vallen, maar het hele proces verliep moeiteloos.

Mocht je nu ook van plan zijn om een ticket te boeken met een dergelijke constructie, check dan wel of de route toegestaan is. Dit kun je doen door vooraf de route als award proberen te zoeken. Als de route niet toegestaan is krijg je gelijk een foutmelding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven