Sweet spot Qsuites voor 30/K Asia Miles!

Een mooie Sweet Spot: Qsuites voor 30.000 Asia Miles! Qatar Airways Qsuites is een van de beste Business Class product van dit moment. Hoewel Qatar regelmatig mooie Business Class aanbiedingen heeft vanuit Europa, is er een mooie mogelijkheid om je miles in te zetten voor een award ticket. Mocht je eerst wat meer willen weten over Qatar Airways in Business Class, lees dan onderstaande review:

Asia Miles is het Frequent Flyer Programma van Cathay Pacific. Je kunt miles sparen door te vliegen met Oneworld partners en Cathay Pacific zelf. Al eerder schreven we over een andere Sweet Spot van Asia Miles:

Natuurlijk lukt het lang niet iedereen om maar liefst 125.000 miles bij elkaar te sprokkelen. Daarom behandelen we vandaag een Sweet Spot die goed haalbaar is. Asia Miles is een transfer partner van American Express. Je boekt American Express Rewards punten over in een 5:4 ratio.

In dit artikel leg ik uit hoe het werkt, naar welke steden je kunt vliegen en wat je aan toeslagen moet betalen.

Sweet Spot: Qsuites
Qatar Airways Business Class lunch

Sweet Spot Qsuites voor 30/K Asia Miles!

Asia Miles heeft een award tabel die gebaseerd is aan de hand van de af te leggen afstand. Alle award tickets voor vluchten bij Oneworld partners die korter zijn dan 2.750 miles zijn kosten slechts 30.000 Asia Miles. Vanuit Doha, de thuisbasis van Qatar Airways, zijn er diverse Europese steden die binnen deze afstand vallen. Deze afstand kun je checken op The Great Circle Mapper. Kijk voor een uitleg dit artikel op Ikvliegveel.nl. En op sommige routes zet Qatar Airways daarbij een toestel in met Qsuites.

Voor 30.000 Asia Miles kun je onder andere vanaf de volgende plaatsen naar Doha vliegen:

  • München (Qsuites);
  • Berlijn (Qsuites);
  • Wenen;
  • Rome;
  • Warschau;
  • Praag;
  • Venetië;

Je moet er wel rekening mee houden dat de toeslagen aan de hoge kant zijn. Vanuit München naar Doha betaal je maar liefst € 274,82 aan toeslagen. Van Doha naar München of Berlijn is echter een stuk voordeliger: in dit geval betaal je € 115,41.

De beschikbaarheid is over het algemeen vrij goed, vooral omdat naar de Duitse steden vaak meerdere vluchten per dag vertrekken.

Conclusie

Dit is een mooie kans om de Qsuites van Qatar Airways eens te proberen. Voor 30.000 miles vlieg je vandaag de dag niet vaak meer een intercontinentale route in Business Class.

Zelf lijkt het me absoluut de moeite waard om eens gebruik te maken van deze award mogelijkheid. Helaas is het een stuk duurder om vanuit Amsterdam naar Doha te vliegen: met 3.062 miles is dit net een te lange route.

Je moet er wel rekening mee houden dat Qatar er berucht om is dat ze soms op het laatste moment van toestel wijzigen.