Cathay Pacific First Class ticket

Asia Miles Sweet Spot: First Class Retour voor 125/K [Vervallen]

Update: helaas is deze sweet spot inmiddels vervallen. Een stopover is niet langer toegestaan op een enkele reis bij Asiamiles.

Een prachtige Asia Miles Sweet Spot! Gisteren schreef ik over een promotie van Asiamiles: je krijgt nu 10% bonusmiles bij het converteren van je credit card punten. Asia Miles is het Frequent Flyer Programma van Cathay Pacific. Dit programma is relevant omdat je American Express Rewards Punten kunt overboeken naar dit Frequent Flyer Programma. Daarnaast kun je award tickets boeken bij Oneworld partners als Iberia, British Airways, Qatar Airways en American Airlines.

Een leuke actie, maar als je nog niet bekend bent met het programma haal je misschien je schouders op. De hoogste tijd om eens wat meer aandacht aan dit Frequent Flyer programma te besteden!

Afgelopen week heb ik een heel mooi award ticket geboekt. Voor 125.000 Asiamiles en € 196,00 aan toeslagen heb ik de volgende route geboekt:

  • Milaan-Malpensa – Hong Kong met Cathay Pacific in First Class;
  • Hong Kong – Frankfurt met Cathay Pacific in First Class.

Twee longhaul First Class vluchten voor dit aantal miles is redelijk uniek. Het product van Cathay Pacific is daarnaast uitstekend. Eerder schreef ik daar de volgende reviews over:

In dit artikel leg ik uit hoe het mogelijk is dat ik deze twee vluchten voor zo’n beperkt aantal miles heb weten te boeken.

Asia Miles Sweet Spot: First Class Retour voor 125/K

Asia Miles heeft een award tabel die gebaseerd is op het aantal miles dat je aflegt. Een korte trip kost je weinig miles, een lange trip veel. Moeilijker is het niet. Hieronder kun je de award tabel zien voor “Standaard Award Tickets” die door Cathay Pacific of Cathay Dragon worden uitgevoerd.

Asia Miles Sweet Spot
Asia Miles Standaard Award Tabel

Bovenstaande tabel is van toepassing op een enkele reis. Maar Asiamiles staat – net als Alaska Mileage Plan en Singapore Airlines Krisflyer – een stopover toe op een enkele reis.

Bij Asia Miles is er slechts één restrictie: je reis moet in een ander land eindigen dan waar deze is begonnen. Zo kun je dus voor 85.000 miles van Amsterdam naar Brussel vliegen in Business Class. Zelf vind ik het verschil tussen First- en Business Class behoorlijk de moeite waard en heb daarom gekozen voor de iets duurdere variant.

Asia Miles Sweet Spot
Een enkeltje Milaan – Frankfurt (via Hong Kong)

Een enkele reis van Europa naar Hong Kong zou al 100.000 miles hebben gekost. Voor slechts 25.000 miles extra vlieg ik dus ook weer terug. Je kunt hier vele varianten op bedenken. Zo kun je ook van Frankfurt naar New York vliegen met een stopover in Hong Kong. Dan zit je zo’n 28 uur in First Class!

Frankfurt – Hong Kong – New York

Conclusie

Als puzzelaar vind ik Sweet Spots één van de leukere dingen van de Miles & Points hobby. Eerder al maakte ik gebruik van een Flying Blue Sweet Spot: ik vloog van Hanoi naar Seoul met Vietnam Airlines en vervolgens naar Denpassar Bali met Garuda Indonesia.

Cathay Pacific First Class award beschikbaarheid is redelijk goed te vinden bij Asia Miles. Vooral van & naar Parijs, Frankfurt en Milaan kun je meestal wel een stoel vinden. Londen is wat minder goed te vinden, maar als je flexibel bent en ruim van te voren boekt moet dit ook lukken. Spaar je nog geen American Express Rewards punten? Vraag dan hier een American Express Gold kaart aan: het eerste jaar gratis, 20.000 punten cadeau en twee vouchers voor gratis loungetoegang!

 

Even ontspannen in de Pier First Class Lounge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven