Emirates Economy Review A380

Met Emirates Economy van Mumbai naar Amsterdam via Dubai. Na mijn vlucht met Garuda van Jakarta naar Singapore volgde een vlucht met Singapore Airlines in de nieuwe A380 First Class Suites van Singapore naar Mumbai. Van een eerdere vlucht met de nieuwe Singapore Airlines A380 First Class Suites kun je hier een review terugvinden.

In eerdere verslagen heb je kunnen lezen hoe ik deze reis heb geboekt en welke vluchten ik eerder maakte:

Route: Dubai International Airport (DXB) – Amsterdam Airport Schiphol (AMS)
Maatschappij: Emirates
Toestel: Airbus A380-800
Stoel: 49K
Klasse: Economy Class

Emirates Economy Review: gratis stoelkeuze bij check in

Eerder op de dag vlieg ik met Emirates van Mumbai naar Dubai. Deze vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 777 met 10 zitplaatsen per rij in Economy. Een krappe configuratie, maar de vlucht duurt slechts drie uren. Na deze vlucht breng ik een aantal uren door in de lounge, waar ik toegang tot heb dankzij mijn gratis loungekaart. Mijn vlucht van Dubai naar Amsterdam vertrekt rond drie uur ’s middags. Het toestel is lang niet vol vandaag en het boarden verloopt uitermate soepel.

Bij Emirates moet je betalen voor het selecteren van een stoel tijdens het boeken. De stoelen voorin het toestel zijn daarnaast duurder. De check in opent twee dagen voor vertrek van je eerste vlucht. Op dat moment kun je alle stoelen gratis kiezen, behalve stoelen met extra beenruimte. Als vliegtuig liefhebber heb ik voorafgaand aan de vlucht mijn huiswerk gedaan: voor een goed zicht op de motoren moest ik stoel 48K of 49K hebben. Gelukkig is 49K nog beschikbaar bij de check in!

Emirates Economy
Emirates A380

Bij binnenkomst begroet de enthousiaste steward mij vriendelijk. De Airbus A380 is heerlijk ruim en de cabine oogt fris en nieuw.

Emirates Economy
A380 Cabine

Het uitstekende In Flight Entertainment Systeem met kraakheldere schermen valt gelijk op.

Emirates Economy
Emirates In Flight Entertainment

De beenruimte aan boord van de Airbus A380 is daarnaast uitstekend. Ik ben zelf slechts 1 meter en 83 centimeter en heb nog voldoende ruimte over.

Emirates Economy
Prima beenruimte!

Iedere stoel heeft een bekerhouder, erg handig. Ook beschikt iedere stoel over een haak voor een jas.

Bekerhouder

En het resultaat van wat onderzoek vooraf mag er zijn: een prachtig uitzicht op 2 van de 4 motoren!

Een beter uitzicht kun je je niet wensen

Take-off & Service

De pushback begint keurig op tijd. Ik heb vandaag geluk: de hele rij heb ik voor mezelf! Lang leve “Poor man’s Business Class” 🙂 .

Taxiën naar de startbaan

Na enige tijd taxiën is het tijd om te vertrekken. Ik val in de herhaling maar het blijft me iedere keer weer fascineren hoe stil de A380 is bij het opstijgen.

Rotatiepunt
Bye Bye Dubai Airport

Het uitzicht over Dubai blijft een fraai gezicht bij vertrek.

Mooi zicht over Dubai

Een menukaart maakt deel uit van de service bij Emirates Economy Class. Echt een pluspunt wat mij betreft!

Emirates Economy
Emirates Economy Menukaart

Al vrij snel na het opstijgen komt de service op gang. Zowel het voorgerecht, hoofdgerecht als nagerecht: het is allemaal van behoorlijk goede kwaliteit! Je kunt bij het eten kiezen wat je wilt. Ik besluit een biertje bij het eten te drinken.

Emirates Economy
Maaltijd

Na de maaltijd volgt er nog een ronde met koffie of thee.

Koffie na de maaltijd

Na de maaltijd kan ik enige tijd genieten van een schitterende wereld. Wat een prachtig uitzicht vandaag weer: de combinatie van twee motoren en een (bijna) ondergaande zon.

Een mooie wereld

Verder verloopt de vlucht zonder al te veel spektakel: het is al snel donker en ik kijk naar het ruime aanbod op het In Flight Entertainment Systeem. Tussendoor vraag ik of ik nog een drankje kan krijgen: geen enkel probleem! Voor de landing wordt nog een snack geserveerd door de crew.

Emirates Economy Review: conclusie

Deze vlucht met Emirates in Economy was gewoon perfect. Natuurlijk scheelt het aanzienlijk dat ik tijdens deze vlucht de gehele rij voor mezelf heb. Maar Emirates heeft een aantal dingen gewoon beter voor elkaar dan de concurrentie:

  • De Airbus A380 is aanzienlijk ruimer dan andere toestellen. Dat maakt een reis comfortabeler;
  • Je kunt bij het inchecken iedere stoel gratis kiezen, behalve stoelen met extra beenruimte;
  • Een menukaart en uitstekend eten;
  • Perfect In Flight Entertainment;
  • Ruim voldoende beenruimte.

Het nadeel van Emirates is dat vluchten over het algemeen wat prijziger zijn dan bij de concurrentie. Toch zou ik graag een paar tientjes extra betalen om met Emirates te vliegen de volgende keer. Althans, in Economy.

 

2 gedachten over “Emirates Economy Review A380”

  1. Kan niet wachten tot ik ooit zelf eens in een a380 mag vliegen. Emirates is zo te lezen de beste keuze (al vind ik de livery van etihad wat mooier). Mooie review Sander!

    1. Ha Marco, bedankt! Ja Emirates was erg prettig. Singapore Airlines is ook erg goed in Economy heb ik vernomen en ze hebben ook A380’s. Bij Etihad zijn ze nogal aan het bezuinigen de laatste tijd, maar qua beenruimte enzo is dat ook prima!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven