Alaska miles verdienen met Condor

Alaska miles verdienen met Condor kan behoorlijk lucratief zijn. Condor is een een maatschappij die voornamelijk “vrijetijdsreizigers” vervoert en geen focus heeft op de zakelijke reiziger. De Duitse variant van het vroegere Martinair zou je kunnen zeggen.

De langeafstandsvluchten kun je – vaak – ook vanuit Amsterdam boeken, waarbij je eerst met Lufthansa van Amsterdam naar Frankfurt vliegt. Condor voert daarnaast ook vluchten uit binnen Europa. Vanuit onder andere Düsseldorf worden een aantal vakantiebestemmingen aangedaan.

Dit artikel is een aanvulling op de eerdere artikelen die op bijzonderetickets.nl verschenen over Mileage Plan:

Mocht je nog niet bekend zijn met Alaska Mileage Plan dan adviseer ik bovenstaande artikelen eerst eens door te nemen. Mocht je daar geen trek in hebben dan noem ik hieronder nog even een aantal kenmerken die Alaska Mileage Plan heel aantrekkelijk maken:

  • Miles verdien je op basis van de gevlogen afstand in plaats van per uitgegeven dollar;
  • De award tabel is gunstig, al vanaf 55.000 miles vlieg je Business Class naar de Verenigde Staten, inclusief Hawaii;
  • Een gratis stopover is toegestaan op een award ticket, zelfs op een enkele reis.

Alaska Mileage Plan

Alaska Miles verdienen bij Condor

Het is vandaag de dag heel normaal dat je miles krijgt op basis van het aantal euro’s wat je uitgeeft. Als je wel miles krijgt op basis van de gevlogen afstand dan krijg je in Economy vaak slechts 25% over de gevlogen afstand. Als je Condor vluchten naar Alaska crediteert krijg je tenminste 50% over de gevlogen afstand!

alaska miles verdienen
De verdientabel van Condor

Vooral Premium Economy en Business Class is hier interessant. Je kunt tot wel 300% miles over de gevlogen afstand verdienen! De “Cabin Bonus” telt ook mee voor elite status. De “Additional Bonus” bij Business Class tickets telt echter niet mee voor elite status.

Een lage netto prijs!

Zoals je kunt zien krijg je bij Condor maar liefst 125% miles over de gevlogen afstand in Premium Economy. Daarnaast zijn de tarieven uiterst betaalbaar, ook op een enkele reis. Dat kan heel interessant zijn bij het kiezen van je vlucht. Als je de waarde van de miles die je verdient meeneemt in je berekening, kom je op een heel gunstige prijs uit.

Een ticket van Amsterdam naar Kuala Lumpur kost bij Condor € 440,00 in Premium Economy. Het eerste stuk wordt uitgevoerd door Lufthansa en levert je geen Alaska miles op. Van Frankfurt naar Kuala Lumpur is maar liefst 6214 miles, wat resulteert in totaal 7767 Alaska Mileage Plan miles. Met een waarde van € 0,016 per mile, krijg je dus € 124,28 terug. Netto prijs € 315,72 bedraagt: netjes!

In Business Class vlieg je vanaf € 769,99. Dit levert maar liefst 300% miles (18.642) op, die een totale waarde van € 298,27 vertegenwoordigen. Een netto prijs van € 471,72, wat goed is voor Business Class.

De enige kanttekening die ik moet maken is dat Business Class bij Condor wel erg veel weg heeft van Premium Economy bij andere maatschappijen. Premium Economy lijkt sterkt op Economy: dezelfde stoel, extra beenruimte maar met een verbeterde service.

 

Ook binnen Europa kun je soms voordelige tarieven vinden. Zo vond ik een vlucht van Düsseldorf naar Antalya in Premium Economy voor € 210,00 retour. Dat is niet uitzonderlijk goedkoop, maar levert wel 3112 miles op ter waarde van € 49,80. Daarnaast is Premium Economy bij Condor ongeveer hetzelfde als de Europese Business Class bij andere maatschappijen: een Economy stoel waarbij de middelste stoel leeg blijft.

Condor Boeing 757 (foto: Condor)

Conclusie

Dat je Alaska Miles kunt verdienen met Condor is mooi meegenomen: de maatschappij heeft soms competatieve tarieven naar Amerika, Azië en Afrika. Zelfs binnen Europa kan het een goed alternatief zijn, mits je bereid bent eerst naar Düsseldorf af te reizen.

Persoonlijk denk ik dat miles inwisselen voor een vlucht met Condor relatief weinig voordeel oplevert omdat de vluchten toch al relatief goedkoop zijn. Ik deel de mening dan ook niet dat een Condor award ticket bij Alaska een nieuwe “Sweet Spot” is.

Als ik weer eens een vlucht nodig heb naar één van de bestemmingen waarop Condor vliegt dan overweeg ik beslist een Premium Economy ticket aan te schaffen. Bij het schrijven van dit artikel ben ik daarnaast enthousiast geraakt om eens binnen Europa met ze te vliegen. Enerzijds omdat je een mooi aantal miles krijgt, maar ook omdat Condor met Boeing 757’s vliegt!

 

1 gedachte over “Alaska miles verdienen met Condor”

  1. Condor is ideaal om te gebruiken als positioneringsvlucht. Ik vloog zelf naar Kaapstad in de meivakantie voor die BA F error. Was 190 piek kwijt en verdiende er 7.5k AS mijlen mee. Product is prima, full-service + ruimbagage altijd inbegrepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven