First Class Review: Cathay Pacific JFK – HKG

Een Cathay Pacific First Class Review. Na een paar dagen New York is het vandaag tijd om door te vliegen naar Azië. In eerdere verslagen heb je kunnen lezen hoe ik deze reis heb geboekt en welke vluchten ik eerder maakte:

Deze review zal ik niet al te uitgebreid houden, want ik heb Cathay Pacific al eerder gereviewed in Business- en First Class:

Eerder dit jaar vloog ik van Hong Kong naar New York in First Class met Cathay Pacific. Dat was “de heenreis” van dit ticket. En eerlijk gezegd viel die vlucht een klein beetje tegen. Nieuwe ronde, nieuwe kans!

Route: New York (JFK) – Hong Kong (HKG)
Maatschappij: Cathay Pacific
Toestel: Boeing 777-300 ER
Stoel: 1A
Klasse: First Class

Cathay Pacific First Class Review: American Flagship Dining

De check in verloopt soepel: ik ben gelijk aan de beurt en na twee minuten ben ik klaar voor de security check op JFK. Dat duurt ongeveer een kwartier, waarna ik de American Airlines Flagship Lounge binnenloop. Nadat ik mijn First Class ticket laat zien staat de “Lounge Dragon” op en loopt met mee naar de American Airlines Flagship Dining Lounge. Dit is een “lounge in een lounge” die uitsluitend toegankelijk is voor First Class passagiers van American Airlines en Cathay Pacific. Bij binnenkomst om 12.00 uur ben ik de enige bezoeker.

Het ontbijt heb ik deze ochtend overgeslagen en ik heb nog even flink gesport, want ik ben er van op de hoogte dat er vandaag veel calorieën gaan komen!

De Flagship lounge van American Airlines schenkt Krug Grande Cuvée, wat een heerlijke champagne is.  Snel nadat ik ben gaan zitten staat het eerste glas voor mijn neus. Jum!

Krug in de Flagship First Dining Lounge

Als voorgerecht bestel ik Tuna Tartaar met Wasabi puree. Een goede en smaakvolle start!

Tuna Tartaar

Als hoofdgerecht heb ik Coquilles. Verrukkelijk en ze zijn niet echt zuinig bij American!

Hoofdgerecht

American Airlines en ijs is altijd al een uitstekende combinatie gebleken, maar in deze lounge is dat helemaal fantastisch. Sundae ijs met caramel en brownie. Onmogelijk om op te krijgen maar wel verrukkelijk!

Nagerecht

Alles overziend is American Airlines Flagship Dining misschien wel een van de betere lounges voor First Class passagiers. Het is exclusief toegankelijk voor First Class passagiers (een paar top elites uitgezonderd) en is erg rustig. Door de exclusiviteit kunnen ze het zich veroorloven om een goede champagne en een goede menukaart te hebben. En, het uitzicht blijft gewoon erg mooi.

Uitzicht vanaf de Flagship Dining Lounge

Welkom aan boord!

Na nog een kop koffie is het tijd om richting de gate te lopen, waar het boarden vrijwel gelijk begint. Bij binnenkomst word ik vriendelijk naar mijn stoel begeleid en hartelijk welkom geheten.

Dankzij de marketing van veel maatschappijen denken veel mensen dat er tegenwoordig bijna geen verschil meer is tussen Business- en First Class. Zodra je bij Cathay Pacific aan boord van hun First Class stapt blijkt het tegendeel echter gelijk waar: een zee van ruimte en onmiddellijke service.

Ten opzichte van de vorige drie keer dat ik met Cathay Pacific First Class vloog (ja, ik ben een lucky bastard) zijn er een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. Dit toestel heeft een nieuw In Flight Entertainment systeem. Het scherm is nu veel scherper.

Nieuw IFE

Verder is er een nieuwe amenity kit en kussens van Bamford. Op deze vlucht is echter nog sprake van de “oude” catering. Vlak nadat ik ben ingestapt stelt Irene zich aan me voor. Even later komt Yoko zich aan me voorstellen en krijg ik een welkomstdrankje en nootjes aangeboden. Vanzelfsprekend kies ik voor een glas champagne. Op deze vlucht schenkt Cathay Pacific Deutz Amour de Deutz Blancs de Blancs 2009. Een heerlijke champagne.

First Class Review
Welkom aan boord: Champagne en nootjes

Yoko komt even later wederom langs om de menukaart uit te reiken. Ze vraagt me of ik al een idee heb hoe laat ik ongeveer wil eten. Ik heb een pakje stroopwafels meegenomen voor de crew. Altijd leuk om te zien hoe leuk de crew daar soms op reageert!

First Class Review
De ruime opstelling

Het is slecht weer maar we vertrekken aardig op tijd. We moeten vrij lang taxiën door het regenachtige New York.

Taxiën door een regenachtig New York

Rond half vier is het dan toch tijd voor de take off en zijn we vertrokken richting Hong Kong.

Bye Bye New York
Guur weer helaas

Eten en drinken aan boord

Na de take-off duurt het niet lang voordat ik een glas champagne en (opnieuw) nootjes krijg.

First Class Review
Champagne en nootjes

Na het eerste drankje is het tijd voor “Caviar and Champagne”. In vergelijking met de vorige vlucht is Cathay Pacific overgestapt naar een andere – goedkopere – leverancier voor kaviaar. Desondanks blijft het altijd het een ultieme luxe belevenis om kaviaar te eten in een vliegtuig. Ook de presentatie, inclusief mother of pearl lepel, is prachtig.

First Class Review
Kaviaar en champagne

Na de kaviaar is het tijd voor het voorgerecht. Ik heb gekozen voor Miso Soup en een salade.

First Class Review
Voorgerecht

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor kreeft met basmati rijst.

First Class Review
Kreeft als hoofdgerecht

Als nagerecht kies ik voor een kaasplank, vergezeld door een uitstekende rode wijn.

First Class Review
Kaasplankje na

Na de kaasplank, de nodige glazen champagne en wijn is het tijd voor koffie. Ik kies voor een dubbele espresso. Bij Cathay Pacific krijg je in First Class dan altijd een doosje pralines.

Dubbele espresso en chocolade

Na de koffie is het tijd voor nog een serie, waarna ik alvast mijn bed laat opmaken. Cathay Pacific First Class biedt één van de meest comfortabele bedden in een vliegtuig.

Comfortabel bed in de lucht

Samen met een pot thee kijk ik nog even een klassieker: The Shining. Al snel vallen mijn ogen echter dicht, waarna ik een paar uur heerlijk slaap.

First Class Review

Na een paar uur slaap is het lekker wakker worden met de serie “Chernobyl”. En na een nog een kopje thee besluit ik iets van de snack lijst te kiezen. Ik ga voor een Häagen-Dazs ijsje. Het leven is goed in First Class!

Wakker worden met ijs.

Diner: de tweede ronde….

De crew heeft me gevraagd wanneer ik mijn tweede maaltijd wil nuttigen. Ik kies er voor om dit ongeveer  twee en een half uur voor de landing in Hong Kong te doen. Een beetje merkwaardig is dit wel: je bent net weer een paar uur wakker en gaat al weer voor een diner. Het is immers avond in Hong Kong. Om deze overgang een beetje soepeler te laten verlopen begint de maaltijd met vers fruit en een broodmand.

First Class Review
Vers fruit en een broodmand

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor een Lamsrack, welke erg goed smaakt. Een glas Bordeaux maakt het helemaal af.

First Class Review
Lamsvlees als hoofdgerecht

Het nagerecht is verrukkelijk. Bij het nagerecht kies ik voor een dubbele espresso en een glas water.

Nagerecht

Omdat het zo goed toeven is in First Class zijn er ongemerkt al weer bijna 15 uren voorbij. Het is bijna tijd om te landen in Hong Kong. Ik besluit nog een glas champagne te bestellen. Een beetje zonde is dat wel, want ze moeten speciaal een nieuwe fles openmaken. En met een winkelverkoopprijs van € 120,00 zijn het geen goedkope flessen. Daarom bieden ze aan om het resterende deel over te schenken in een plastic fles, zodat ik de rest kan opdrinken in mijn hotel. Een superleuk aanbod, maar ik laat het aanbod aan me voorbij gaan.

Champagne voor de landing

Nog net voor we in Hong Kong aankomen kan ik nog een mooie zonsondergang vanuit mijn vliegtuigraam bekijken.

First Class Review
Een pre landing champagne

Cathay Pacific First Class Review: conclusie

Cathay Pacific First Class: het is een feest om 16 uren te mogen vliegen. Natuurlijk is de First Class van Cathay Pacific niet zo uitgebreid als de A380 Suites van Singapore Airlines. Maar desondanks kun je aan alles merken dat je hier in First Class zit:

  • De stoel kan omgetoverd worden tot één van de meest relaxte bedden in de lucht;
  • Cathay Pacific crew is vrijwel altijd enthousiast en vriendelijk;
  • Een heerlijke champagne, kaviaar en goed eten.

Als je ooit genoeg miles hebt om Cathay Pacific First Class te vliegen: aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven