Qatar awards boeken met Alaska Mileage Plan

Het is vanaf nu mogelijk om Qatar Airways award tickets te boeken met Alaska Mileage Plan. Maar voordat je al te enthousiast raakt: het aantal benodigde miles valt helaas tegen.

Eerder dit jaar is Alaska toegetreden tot de Oneworld Alliantie. Hierdoor kun je Alaska Mileage Plan miles verdienen door te vliegen bij Oneworld maatschappijen. De mogelijkheid om bij al deze Oneworld maatschappijen award tickets te boeken ontbreekt momenteel nog. Enkel het reeds bestaande programma (Cathay Pacific, British Airways, American Airlines, etc.) is nog van toepassing. We schreven eerder al dat Qatar awards vanaf augustus beschikbaar zullen komen en dat is inmiddels ook het geval.

Alaska Mileage Plan is een heel interessant programma, waarover we eerder de volgende artikelen schreven:

Qatar A350

Qatar met Alaska Mileage Plan boeken: alleen naar Doha?

Op de website van Alaska Mileage Plan is momenteel nog geen officiële award chart gepubliceerd voor reizen met Qatar. Via de zoekfunctie verschijnen wel reeds award tickets.

Het valt op dat je vanuit Europa alleen naar Doha kunt vliegen. En de prijs is stevig: 65/K award miles in Business Class (25/K miles in Economy Class). Dat is behoorlijk hoog in vergelijking met andere programma’s, zoals Asia Miles (vanaf 30/K miles in Business Class) of American Airlines Aadvantage (42,5/K miles in Business Class).

Qatar Alaska Mileage Plan

Naast Doha is het mogelijk om verder te vliegen binnen het Midden Oosten, maar dan betaal je disproportioneel extra. Voor 90/K miles vlieg je bijvoorbeeld naar Dubai. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat Qatar Airways geen Business Class heeft in het Midden Oosten, maar uitsluitend First Class.

Qatar Alaska Mileage Plan

Ook kun je vanuit Europa geen award tickets boeken buiten het Midden Oosten, zoals de Malediven, India of Azië.

Vanuit het Midden Oosten naar Azië is ook redelijk pittig geprijsd: voor een enkele reis Doha – Jakarta betaal je 70/K Alaska Mileage Plan miles. Bij Asia Miles betaal je voor Amsterdam – Doha – Jakarta hetzelfde.

Qatar Alaska Mileage Plan

Vooral gericht op de Verenigde Staten

De tarieven vanuit de Verenigde Staten zijn aanzienlijk beter dan vanuit Europa. Voor een award ticket vanuit San Francisco naar Doha betaal je bijvoorbeeld 85/K miles. Voor een vlucht van maar liefst 15 uren is dit een nette prijs.

Qatar Alaska Mileage Plan

Maar het gaat verder. Vanuit de Verenigde Staten kun je namelijk wel naar India of de Malediven vliegen. Voor San Francisco – Doha – Malé betaal je eveneens 85/K miles.

Ook naar Afrika zijn de prijzen vanuit de Verenigde Staten vrij netjes. San Francisco – Doha – Johannesburg kost bijvoorbeeld 120/K miles.

Qatar boeken met Alaska Mileage Plan: conclusie

Helaas moet ik concluderen dat Qatar award tickets met Alaska Mileage Plan een tegenvaller is. In juni sprak ik de hoop uit dat je voor ca. 65/K á 90/K miles van Europa naar Azië zou kunnen vliegen in Business Class. Vooralsnog blijkt dit niet eens een mogelijke route te zijn, en moet je voor Amsterdam – Doha al 65/K miles betalen. Het enige voordeel is de relatief lage toeslagen die je moet betalen.

De opties vanuit de Verenigde Staten zijn een stuk uitgebreider. De award tarieven zijn netjes, maar nog altijd zijn First Class tarieven met Cathay Pacific of Japan Airlines interessanter. Hoe goed Qatar Airways Business Class ook is: als je voor minder miles in First Class kunt vliegen gaat mijn voorkeur daar naar uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven