Miles sparen bij Flying Blue

Miles sparen bij Flying Blue kan op verschillende manieren. Het meest voor de hand liggend is door te vliegen met Air France – KLM. Toch zijn er vele andere manieren om miles te verdienen zonder te vliegen. In dit artikel sta ik stil bij de diverse mogelijkheden.

Dit artikel maakt deel uit van een reeks artikelen:

Miles sparen bij Flying Blue: vliegen

Je spaart miles door te vliegen met Air France – KLM of met een partner airline. In eerste intantie ga ik in op vluchten met Air France of KLM zelf. Flying Blue is een zogenaamd “revenue based” programma: het aantal miles dat je spaart is gebaseerd op het bedrag dat je uitgeeft en je elite status.

Het aantal toegekende miles wordt berekend aan de hand van de ticketprijs exclusief overheidstoeslagen:

  • Explorer: 4 miles per euro;
  • Silver: 6 miles per euro;
  • Gold: 7 miles per euro;
  • Platinum: 8 miles per euro.

Bij een ticketprijs van € 630,00 (waarvan € 105,00 overheidstoeslagen) verdient een Explorer dus 2100 miles en een Platinum lid 4200 miles.

Miles sparen bij Flying Blue
Verdien miles met Air France – KLM vluchten

Vliegen met (Skyteam) partners

Bij (Skyteam) partner airlines verdien je miles aan de hand van de gevlogen afstand. Daarnaast spelen er andere zaken mee, zoals de boekingsklasse maar ook elite status. Je kunt het overzicht per maatschappij en boekingsklasse terugvinden op deze pagina.

Het is allereerst van belang welk vluchtnummer de betreffende vlucht heeft. Vlieg je bijvoorbeeld met Delta maar heeft deze een KL vluchtnummer? Dan volgt de berekening aan de hand van de ticketprijs zoals hierboven omschreven. Vlieg je met KLM en heeft de betreffende vlucht een DL nummer? Dan verdien je miles aan de hand van de gevlogen afstand.

Miles sparen bij Delta

En zo volgt de volgende formule:

Aantal miles = (Gevlogen afstand x verdienpercentage o.b.v. boekingsklasse) + (bonuspercentage o.b.v. elite status x gevlogen afstand).

Voorbeeld:

Airline: Delta Airlines
Route: Amsterdam – Detroit (3940 miles)
Boekingsklasse: I (Business Class)
Elite status: Gold

In dit geval is de berekening als volgt: (3940 x 150%) + (3940 x 80%) = 9062 miles.

Miles sparen bij Flying Blue met hotelovernachtingen

Je kunt ook miles verdienen door hotelovernachtingen te boeken. Laat ik met de deur in huis vallen: wees hier terughoudend mee! Over het algemeen krijg je namelijk een beperkt aantal Flying Blue miles per verblijf. In combinatie met promoties kun je vrij veel hotelpunten verdienen, die een bepaalde waarde vertegenwoordigen.

Voorbeeld:

IHG One Rewards geeft 2 miles per € die je uitgeeft. Voor een verblijf van € 200,00 verdien je dus 400 miles, met een waarde van € 4,00.

Je kunt ook gewoon IHG One Rewards punten sparen. Je krijgt dan 2000 punten (waarde € 10,00), excusief een eventuele promotie.

Er zijn echter ook hotels waarbij je normaal gesproken vrijwel niets zou verdienen, bijvoorbeeld omdat ze niet bij een hotelketen zijn aangesloten. Als je iets bij Booking.com boekt bijvoorbeeld krijg je daar normaal gesproken helemaal geen punten voor.

Vaak kun je alsnog miles verdienen via een Online Travel Agency (OTA). In plaats van niets verdien je nu miles over je boeking. Bij Agoda kun je bijvoorbeeld miles verdienen doormiddel van PointsMAX.

Verdien miles met hotelovernachtingen

Het is vaak voordeliger om eerst reguliere hotelpunten te sparen via het loyaliteitsprogramma van de hotelketen. Mocht je daar uiteindelijk niets mee kunnen dan kun je ze later alsnog omzetten naar miles.

Gelukkig is ook een combinatie mogelijk: punten verdienen bij de hotelketen en Flying Blue miles verdienen.

ALL- Accor Live Limitless

Een andere mogelijkheid om Flying Blue miles te verdienen en tegelijkertijd gewoon hotelpunten te sparen is ALL – Accor Live Limitless. Je krijgt hier het reguliere aantal hotelpunten, plus de bonuspunten van een eventuele promotie. Daarnaast krijg je 1 mile per uitgegeven Euro in Accor hotels. Andersom werkt het echter ook: je krijgt 1 hotelpunt per 2 uitgegeven Euro bij Air France – KLM.

Miles sparen bij Flying Blue
Miles en hotelpunten tegelijk verdienen

Voordat bovenstaande werkt is het van belang dat je een link maakt tussen beide accounts. Op deze pagina staat de procedure beschreven.

Je kunt helaas geen extra miles verdienen via Earnonline. Wel is het mogelijk om tot maar liefst 7,00% Cashback te verdienen via CashbackXL.

Earnonline

Een uitstekende manier om miles te verdienen is Earnonline van Flying Blue. Dit is in feite een soort Cashback site, waarbij Flying Blue een affiliatie provisie ontvangt voor aankopen die je doet. In ruil daarvoor krijg je miles. Dit kan een bepaald aantal miles per uitgegeven Euro zijn, maar ook een vast aantal miles. Voor een nieuw Ziggo Alles in één pakket krijg je bijvoorbeeld 2647 miles.

Ook hier kun je weer dubbel dippen. Dat wil zeggen dat je zowel hotelpunten als miles kunt binnenhalen. Bij Marriott krijg je bijvoorbeeld 18 miles per uitgegeven euro, maar omdat de website alleen doorverwijst kun je gewoon je loyaliteitsvoordelen behouden.

Verdien miles en Marriot punten vie Earnonline

Het is altijd lonend om even te kijken op de website van Earnonline alvorens je een aankoop doet. Dit kan toch zomaar een mooi aantal extra miles opleveren.

American Express

Via American Express kun je flink extra miles verdienen. Dit kan zowel via de American Express Flying Blue kaart of via een reguliere American Express kaart. In dit artikel leg ik de verschillen tussen beide kaarten uit. Daar staat tevens een link waarmee je de beide kaarten met een flinke bonus kunt aanvragen.

Ongeacht welke van beide kaarten je neemt: de welkomstbonus is vaak een flinke klapper. Timing is hier essentieel want de welkomstbonus is niet het gehele jaar door hetzelfde.

Om de welkomstbonus binnen te halen moet je een bepaald bedrag uitgeven via de kaart. Over deze punten verdien je uiteraard ook miles (of Amex punten die je later om kunt zetten).

De kaart is (meestal) niet gratis. De uitgaven zou je normaliter echter op een andere wijze betalen, bijvoorbeeld door middel van PIN of een andere creditcard. Hierdoor is de investering minimaal, terwijl je een flink rendement haalt in de vorm van miles.

En hierdoor kun je in de situatie raken dat je aan het tripple dippen bent. Je boekt een hotel bij Accor voor € 200,00. Dit levert je 200 miles (waarde € 2,00) op via Accor, 200 miles (waarde € 2,00) via American Express en daarnaast 500 (waarde € 10,00) Accor ALL Rewards punten. Tot slot verdien je 5,5% Cashback (€ 11,00) via CashbackXL

Miles kopen

Miles kopen kan een goede mogelijkheid zijn om je saldo aan te vullen. Dit kun je doen via deze website. Vooral als je een mooi award ticket op het oog hebt. Helaas is miles kopen niet goedkoop. Normaliter is de prijs per mile € 0,026. Er zijn echter regelmatig promoties waarbij je een bonus krijgt. Ook hier is het dus weer belangrijk om een goede timing te hebben.

Zelfs met 100% bonus is de prijs nog iets boven de waarde van Flying Blue miles, namelijk € 0,0125 per mile. Dat hoeft echter helemaal niet erg te zijn als je een goed award ticket op het oog hebt.

Nieuwe Business Class van Air France

Overige mogelijkheden

Naast bovengenoemde mogelijkheden zijn er ook nog andere manieren om miles binnen te halen. Denk aan het huren van een auto: bij de meeste aanbieders is het mogelijk om een aantal miles te krijgen. Soms zijn er daarnaast prima promoties waardoor het aantal zelfs aardig op kan lopen.

Het omzetten van Air Miles naar Flying Blue miles is eveneens sinds kort mogelijk. Jarenlang zorgde dit voor verwarring omdat je eigenlijk niet zoveel luchtvaart gerelateerde zaken kon boeken met Airmiles

Ook kan het zijn dat de service tijdens een vlucht met Air France of KLM tegenvalt. Of het In Flight Entertainment Systeem werkt niet gedurende je reis. In sommige gevallen krijg je dan een aantal miles als tegemoetkoming.

Miles sparen bij Flying Blue

Miles sparen bij Flying Blue: conclusie

In dit artikel heb je een aantal mogelijkheden kunnen lezen waarmee je miles kunt sparen bij Flying Blue. Dit gaat veel verder dan alleen vliegen. Sterker nog, het aantal tikt waarschijnlijk veel meer aan op de grond dan in de lucht.

Vooral de combinatie van alles kan zorgen dat je snel een mooie hoeveelheid miles bij elkaar gespaard hebt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven