Flying Blue

Flying Blue Reward stopover: nu beschikbaar!

Flying Blue biedt bij Reward tickets nu een gratis stopover aan. Per 1 december is het mogelijk om op een reward ticket bij Flying Blue (het loyaliteitsprogramma van Air France en KLM) een gratis stopover toe te voegen.

Als je hier slim mee omgaat komen er prachtige mogelijkheden beschikbaar. Je kunt dan ook een flink aantal miles besparen!

Momenteel kun je overigens op een voordelige manier snel erg veel miles sparen: met de Flying Blue American Express Gold kaart krijg je 20.000 miles (en 30 XP) bij aanmelding PLUS 50% korting gedurende het eerste jaar. Na een halfjaar kun je deze eventueel upgraden naar een Platinum kaart, waarna je nogmaals een flink aantal miles kunt binnenharken.

Flying Blue Reward Stopover: hoe werkt het?

Een stopover is een tussenstop die langer dan 24 uur duurt. Je kunt in dit artikel het verschil tussen een layover en een stopover lezen. Vooralsnog is het alleen mogelijk een stopover toe te voegen op vluchten die worden uitgevoerd door Air France en/of KLM. Daarnaast moet je bellen met Flying Blue om de stopover toe te passen. Volgens Insideflyer wordt het later mogelijk om een stopover toe te passen op een reward ticket die door een partner airline wordt uitgevoerd.

KLM Flying Blue miles
Vooralsnog uitsluitend op KLM en Air France vluchten.

Er moet minimaal 24 uur en maximaal 365 dagen tussen de twee vluchten zitten.

Besparen met een Flying Blue Reward Stopover

Door gebruik te maken van een stopover kun je besparen op de hoeveelheid benodigde miles. Laat ik dit verduidelijken met een voorbeeld. Een enkele reis van New York (JFK) naar Parijs (CDG) kost minimaal 55.000 miles in Business Class.

Minimaal 55.000 miles in Business Class van JFK naar CDG

Ondertussen ben je voor een vlucht tussen Parijs (CDG) en Dubai (DXB) tenminste 60.000 miles kwijt in Business Class. En dus zou je voor deze twee vluchten samen 115.000 miles kwijt zijn.

Minimaal 60.000 miles voor CDG – DXB

Voor een Reward ticket van New York (JFK) naar Dubai (DXB) via Parijs (CDG) betaal je echter 95.000 miles. Dat is 20.000 miles minder dan twee losse vluchten. Met de nieuwe stopover mogelijkheid kun je deze twee vluchten dus op verschillende momenten laten plaatsvinden.

Een vlucht van Singapore naar Parijs en vervolgens naar New York is beschikbaar voor 125.000 miles. Als je hier twee losse trips van kunt maken door de stopover heb je echt een uitstekende deal te pakken! Vluchten vanuit Azië zijn dikwijls flink duurder.

Singapore – Parijs – New York voor 125/K: prima deal!

Het nadeel hiervan is dat je de connectie (bijvoorbeeld van Parijs naar Amsterdam) niet in het reward ticket kunt laten verwerken. Deze moet je in dit geval nog los boeken. Met vluchten die door KLM uitgevoerd worden heb je dit probleem uiteraard niet.

Conclusie

Een erg mooie toevoeging aan het loyaliteitsprogramma van Air France en KLM. Een gratis stopover is een mooie manier om het aantal benodigde miles naar beneden bij te stellen. Uiteraard is dit alleen interessant als je vooruit kunt plannen. Maar de voorwaarden zijn ruim: na de eerste stop kan de volgende vlucht maar liefst maximaal 365 dagen later plaatsvinden!

Zelf heb ik vandaag de stopover proberen toe te passen op een La Première ticket van Air France. Dit is na enige tijd bellen gelukt. Hierdoor was ik minder miles kwijt dan een rechtstreekse vlucht. Meer hierover in een volgend artikel.

Persoonlijk ben ik dan ook enthousiast over deze mogelijkheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven