flying blue promo rewards

Flying Blue Promo Rewards uitgelegd

De Flying Blue Promo Rewards uitgelegd. Waarom brengt Air France KLM Flying Blue maandelijks afgeprijsde award tickets in de omloop? En wat merk je er van als je gebruik maakt van deze aanbieding?

De Flying Blue Promo Rewards worden iedere maand opnieuw uitgebracht. De reward tickets (een “gratis vliegticket“) van het loyaliteitsprogramma van Air France KLM worden daarbij aangeboden tegen een sterk gereduceerd tarief. Wel zijn er voorwaarden van toepassing die minder gunstig zijn ten opzichte van een normaal award ticket.

Flying Blue miles kun je sparen door te vliegen met Air France, KLM, Skyteam maatschappijen zoals Garuda Indonesia of andere partner maatschappijen. Daarnaast kun je Flying Blue miles verdienen met hotel overnachtingen. De grootste klapper kun je maken door via deze link een Flying Blue American Express kaart met 50% korting aan te vragen waarbij je (tijdelijk) 40.000 miles cadeau krijgt!

In dit artikel sta ik stil bij de volgende onderwerpen:

 • Flying Blue Promo Rewards: hoe werkt het?
 • Waarom doet Flying Blue dit eigenlijk?
 • Hoe kun je nog minder miles uitgeven?
 • Conclusie

Flying Blue Promo Rewards uitgelegd. De basis:

Iedere maand brengt Flying Blue de Promo Rewards uit. Over het algemeen worden deze gepubliceerd op de eerste dag van de maand. Ik vind de promotie pagina van Air France overzichtelijker dan de Flying Blue site. De Flying Blue Promo Rewards werken in feite bijna hetzelfde als een gewoon award ticket.

De basis is dus als volgt:

 • Je koopt een ticket die je met miles voldoet in plaats van met geld;
 • Naast de miles moet je toeslagen betalen;
 • De maatschappij bepaalt op welke dagen een award ticket beschikbaar is.

Lees eventueel ook mijn artikel over de voordelen en de nadelen van een award ticket.

Een belangrijk verschil met een “gewoon” award ticket is echter dat je nog wat flexibeler moet zijn. Je moet op redelijk korte termijn plannen kunnen maken:

 • Je kunt het reward ticket boeken gedurende een maand;
 • De reisperiode is meestal in de daarop volgende twee of drie maanden.

Daarnaast zijn de voorwaarden strenger dan een gewoon award ticket:

 • Het reward ticket is niet te annuleren;
 • Een wijziging aanbrengen in de datum of tijd is niet mogelijk;
 • Connecties binnen Europa zijn toegestaan, maar de intercontinentale vlucht moet worden uitgevoerd met een directe vlucht.

Verder zijn de voorwaarden gelijkwaardig aan een gewoon award ticket:

 • Een bagagestuk is inbegrepen, ook in Economy;
 • Voor stoelreservering of Economy Comfort moet je betalen (afhankelijk van je elite status bij Flying Blue);
 • In Business Class kun je gratis een stoel reserveren, krijg je loungetoegang en kun je gebruik maken van alle Skypriority diensten.
 • Je ontvangt alle maaltijden en dranken die je normaliter ook in de gekozen reisklasse krijgt.
KLM Business Class Boeing 747

Waarom doet Flying Blue dit eigenlijk?

Op sommige momenten is er simpelweg minder vraag naar bepaalde routes. In de zomer kom je Dubai bijvoorbeeld regelmatig tegen als bestemming. Vanwege de extreem hoge temperatuur gaan er in deze maanden minder reizigers naar Dubai. Ook routes naar Canada zijn in de wintermaanden over het algemeen veel rustiger.

Normaal gesproken worden award tickets alleen vrijgegeven als de maatschappij verwacht dat deze niet verkocht zullen worden. Er zijn echter gevallen waarbij maatschappijen verwachten dat de toestellen zelfs niet vol komen met award tickets. En dus bieden ze award tickets aan tegen een gereduceerd aantal miles. Het is dus zowel voor de maatschappij als voor de passagier handig.

Kortom, in bepaalde periodes zul je zien dat er bijna geen aantrekkelijke promo rewards zijn. Maar in sommige maanden zijn er uitstekende deals bij.

Deze maand kun je bijvoorbeeld – mede dankzij de politieke situatie in Ecuador – voor slechts 39.000 miles naar Quito vliegen in Business Class. Dat is een goede deal voor 12 uren in Business Class!

Flying Blue Promo Rewards

Hoe kun je nog minder miles uitgeven?

Soms kom je net een paar duizen miles tekort. Als je een mooie Promo Reward ziet maar onvoldoende miles hebt kun je overwegen om te vertrekken vanuit het buitenland. Natuurlijk is dit niet de meest ecologisch verantwoorde keuze, maar het kan wel een flink aantal miles besparen. Laten we een voorbeeld nemen. Deze maand kun je voor 48.750 miles van Amsterdam naar Mexico City vliegen.

Flying Blue Promo Rewards

Vertrekken we vanuit Praag dan hoeven we ineens nog maar 39.750 miles te betalen. Natuurlijk kost het geld om eerst naar Praag te vliegen, maar soms weegt dat op tegen de investering die je moet doen om de extra miles te bemachtigen.

Flying Blue Promo Rewards

Deze “truc” werkt soms ook vanuit Düsseldorf of Brussel, waar je ook met de trein prima naartoe kunt reizen. Voor een liefhebber van vliegen is een extra vlucht natuurlijk mooi meegenomen!

Flying Blue Promo Rewards: conclusie

De Flying Blue Promo Rewards zijn iedere maand weer een mooie mogelijkheid om miles in te wisselen. Dat er minder vraag is naar een bepaalde route wil beslist niet zeggen dat deze voor jou niet interessant is. Bovendien kun je door de Promo Rewards misschien eindelijk eens dat lang gewilde Business Class ticket boeken. Want zeg nu zelf: een keer de nieuwe Boeing 787-10 in Business Class proberen is toch de moeite waard?

Hopelijk heb ik je met dit artikel wat meer inzicht gegeven in de werking van de Flying Blue Promo Rewards.

 

 

1 gedachte over “Flying Blue Promo Rewards uitgelegd”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven