Flying Blue van Air France KLM: introductie

Flying Blue is het loyaliteitsprogramma (Frequent Flyer Program) van Air Franace – KLM. Je kunt miles sparen, elite status verdienen en award tickets uitgeven. Maar wist je bijvoorbeeld dat je ook miles kunt uitgeven voor een vlucht met Garuda Indonesia?

Dit artikel bestaat uit een reeks artikelen:

In dit artikel ga ik vooral in op een paar basis zaken binnen het loyaliteitsprogramma. Later ga ik in afzonderlijke artikelen dieper op de materie in.

Flying Blue: Air France – KLM

Air France en KLM hebben samen met dochter Transavia één loyaliteitsprogramma. Hiermee kun je miles sparen, elite status opbouwen en reward tickets (“gratis” vluchten) boeken.

Flying Blue
KLM Boeing 787-10

Wereldwijde alliantie: Skyteam

Het is goed om te weten dat Air France – KLM deel uit maakt van Skyteam. Dat is een luchtvaartalliantie waarin verschillende airlines deelnemen, zoals Delta, Korean Air en Garuda Indonesia. Als lid van het loyaliteitsprogramma van Air France – KLM brengt je dit een aantal voordelen, zoals:

  • Je kunt miles sparen als je vliegt met een Skyteam lid;
  • Ook kun je deze miles uitgeven bij een Skyteam lid;
  • Je elite voordelen tellen ook als je met andere Skyteam leden vliegt, zoals toegang tot de lounges.
Flying Blue
Gebruik miles voor award tickets bij Skyteam leden

Het grote voordeel is dat je niet bij allerlei programma’s binnen Skyteam punten hoeft te sparen. Op deze manier kun je sneller een bruikbare hoeveelheid miles verzamelen.

Miles sparen & uitgeven

Voor het sparen van miles kun je dus vliegen met Air France – KLM of met één van de Skyteam leden.

Daarnaast zijn er nog een andere airlines waarmee je miles kunt sparen. Japan Airlines is bijvoorbeeld een airline die lid is van de Oneworld alliantie, maar ook partner is van Air-France – KLM. Hierdoor kun je ook miles sparen door met Japan Airlines te vliegen.

Vlieg met Japan Airlines en spaar miles

Toch kun je ook veel miles verdienen zonder te vliegen. Zo kun je miles verdienen bij het huren van een auto, maar ook door aankopen te doen via het Earnonline portal. Ook is er een samenwerking met Accor ALL (Live Limitless): naast reguliere hotelpunten verdien je ook miles.

Daarnaast kun je miles sparen door middel van één van de American Express kaarten.

Vooral door alle verschillende mogelijkheden te combineren (en te optimaliseren) kun je uiteindelijk veel miles bij elkaar verzamelen. Die kun je inzetten voor een vlucht, zoals de maandelijkse Promo Rewards. Daarnaast kun je de miles ook gebruiken voor een vlucht bij een (Skyteam) partner.

Elite status bij Flying Blue

Als je vaker vliegt kun je elite status verdienen. Dit kun je verdienen door te vliegen met Air France – KLM, een Skyteam Airline of sommige overige partners. Per vlucht verdien je een bepaalde hoeveelheid Experience Points (XP’s).

De volgende lidmaatschapsniveaus zijn er:

  • Explorer (geen elite status);
  • Silver (100 XP);
  • Gold (180 XP);
  • Platinum (300 XP).

Vanaf Silver kun je gratis een stoel selecteren en een koffer inchecken. Vanaf Gold heb je toegang tot de Business Class Lounge. Zodra je het Platinum level hebt bereikt kun je gratis Economy Comfort stoelen selecteren. Naast Platinum is er ook nog Ultimate status. Hiervoor moet je 1800 UXP (Ultimate Experience Points) halen binnen 2 jaar.

Ultimate Lounge Parijs CDG

Conclusie

In dit artikel heb je kennis gemaakt met een aantal basics van het loyaliteitsprogramma van Air France – KLM. In de overige artikelen uit deze reeks ga ik dieper op bepaalde onderdelen in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven