Emirates Business Class Upgrade: uitleg

Emirates Business Class Upgrade: een uitleg hoe je dit precies voor elkaar kunt krijgen.

Omdat Emirates over het algemeen met de reuzachtige Airbus A380 vliegt is er veel capaciteit in alle klasses. Hierdoor heb je een vrij goede kans om een upgrade te kunnen scoren. In dit artikel sta ik stil bij de mogelijkheden om van Emirates Economy Class (klik hier voor een review) naar Emirates Business Class te upgraden. Je hebt de volgende mogelijkheden:

Emirates Business Class Upgrade: Skywards miles

De mogelijkheden om te upgraden van Economy Class naar Business Class is bij Emirates sterk afhankelijk van het geboekte tarief:

  • Je kunt upgraden bij de check in als je een tarief in Economy Saver hebt geboekt;
  • Een upgrade is onmiddelijk mogelijk als je een Economy Flex tarief boekt;
  • Ook bij het Economy Flex Plus tarief kun je gelijk upgraden maar dan voor minder miles;
  • Zelfs een Business Class award ticket kun je upgraden met miles bij de check in.

In alle gevallen is het noodzakelijk dat er Business Class Saver award beschikbaarheid is. Is er niet gelijk een upgrade beschikbaar? Dan kun je een “auto-upgrade” instellen. Zodra er beschikbaarheid in Business Class Saver komt volgt automatisch een upgrade. Ook kun je en alert instellen, waarbij je een e-mail ontvangt zodra er beschikbaarheid is.

Het aantal benodigde miles kun je uitrekenen op deze site van Emirates.

Beschikbaarheid zoeken

Je bent afhankelijk van Business Class Saver awards. En daar komt het nadeel van award tickets om de hoek kijken: Emirates kan bepalen welke stoelen beschikbaar komen. Hoe zoek je naar beschikbaarheid?

Een Saver award kun je alleen vinden door te zoeken naar een retourticket. Voor een upgrade is de retourdatum in werkelijkheid niet relevant. Vul daarom een willekeurige datum in bij de retourdatum.

Emirates Business Class Upgrade

Vervolgens krijg je een kalender met beschikbare vluchten. Op een datum waarop je de “laagste prijs” ziet is Business Class Saver beschikbaarheid.

Emirates Business Class Upgrade

Kun je geen beschikbaarheid vinden? Geen nood! Op de dag van vertrek komen (vrijwel) alle beschikbare stoelen beschikbaar voor een upgrade. Je moet dan het personeel op de luchthaven of aan boord vragen naar de mogelijkheid om te upgraden.

Emirates Business Class Upgrade: cash

Heb je geen miles en wil je ook geen miles kopen? Dan kun je proberen te upgraden met geld. Dit kan meestal direct nadat je geboekt hebt. Veel voordeel heb je hier echter niet van: Emirates rekent dan het simpelweg het tariefsverschil door. Bovendien krijg je dan geen toegang tot de Business Class lounge. Een cash upgrade boekt namelijk in de goedkopere “Business Special” tariefsklasse.

Toch is er nog hoop: je kunt last minute een upgrade aanschaffen. Soms stuurt Emirates hiervoor een uitnodiging per e-mail. Ook kun je op de luchthaven of aan de gate vragen naar de mogelijkheden voor een upgrade. Over het algemeen zijn deze upgrades goedkoper, maar is sterk afhankelijk verkochte tickets.

Upgrade met geld naar Business Class

Conclusie

Er zijn verschillende mogelijkheden om een upgrade te scoren bij Emirates. Vooral de mogelijkheden met miles zijn interessant. Het is daarbij afhankelijk van de geboekte tariefsklasse wanneer je kunt upgraden en hoeveel miles je daarvoor nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven