Business Class Upgrade

Business Class Upgrade naar de VS vanaf 20/K miles

Een Business Class upgrade van en naar de VS voor slechts 20.000 punten? Jazeker! Met British Airways Executive Club is dit redelijk voordelig, al moet je wel even weten hoe het werkt.

Het frequent flyer programma’s van British Airways is voor Nederlanders relevant om de volgende redenen:

Hieronder leg ik uit hoe je voor weinig punten een upgrade naar Business Class regelt op vluchten naar diverse steden binnen de Verenigde Staten.

British Airways Boeing 777

Business Class Upgrade: hoe werkt het?

Allereerst is het goed om te weten dat we bij British Airways Executive Club en Iberia Plus spreken over Avios in plaats van over miles. Verder werkt het eigenlijk precies hetzelfde, het is gewoon de “munteenheid” van het loyaliteitsprogamma. Deze avios hebben een bepaalde waarde, zoals je hier terug kunt lezen.

Iberia Plus en British Airways Executive Club hebben allebei een award tabel die gebaseerd is op het aantal miles dat je aflegt. Een korte trip kost je weinig Avios, een lange trip veel. Moeilijker is het niet. Daarnaast hanteert men een hoog- en laagseizoen.

De formule voor een upgrade is simpel:

  • Aantal avios Business Class award minus aantal avios Premium Economy award = aantal benodigde avios voor een upgrade.

Je moet dus wel een ticket in Premium Economy gekocht hebben. Voordat je om deze reden weg klikt: er zijn regelmatig prima aanbiedingen naar de Verenigde Staten!

Voorbeeld:

  • In het hoogseizoen kost een Business Class ticket van Londen naar New York, Chicago of Boston 60.000 avios;
  • Hetzelfde ticket in Premium Economy kost 40.000 avios.
  • De prijs voor een upgrade van Premium Economy naar Business Class is slechts 20.000 avios te betalen. Bovendien betaal je vrijwel geen extra toeslagen.
Business Class Upgrade
60.000 Avios naar JFK

Vlieg je buiten het hoogseizoen? Dan betaal je naar steden als New York, Chicago of Boston 24.000 Avios. Naar steden als Los Angeles, San Francisco en Las Vegas betaal je 30.000 (off-peak) of 25.000 (peak) avios. Inderdaad: upgraden is dus goedkoper in het “peak” seizoen!

Conclusie

De upgrade mogelijkheid voor relatief weinig punten maakt Premium Economy van British Airways een aantrekkelijke optie. Regelmatig komen er aanbiedingen voorbij van ca. € 650,00 voor een retourticket. Upgraden voor slechts 20.000 punten is een uitstekende optie! De waarde van 20.000 avios is ongeveer € 240,00.

Het is goed om te weten dat je een belangrijk nadeel van een “gewoon” award ticket wegneemt: je verdient immers gewoon miles op je vlucht. In Premium Economy is dit meestal 100% van de gevlogen afstand.

Controleer altijd voordat je een vlucht boekt of er beschikbaarheid voor een Business Class upgrade is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven