Punten uitgeven bij IHG One Rewards

Hoe werkt punten uitgeven bij IHG One Rewards, het loyaliteitsprogramma van de Intercontinental Hotel Group? Onder deze groep vallen behoorlijk veel hotels, waardoor het handig kan zijn om ook bij dit loyaliteitsprogramma punten te sparen. Daarom staan we in verschillende artikelen stil bij dit loyaliteitsprogramma:

Als je nog niet zo bekend bent met loyaliteitsprogramma’s van hotels in het algemeen, dan kun je ook de volgende artikelen lezen:

Verder schreven we eerder over Hilton Honors, waarvan je hier de handleiding terug kunt vinden.

In dit artikel sta ik stil bij de volgende onderwerpen:

  • Dynamische prijzen;
  • Standaard kamer / gedeeltelijk met punten betalen;
  • Korting met Pointbreaks;
  • Conclusie

Punten uitgeven bij IHG One Rewards: dynamische prijzen

Voorheen werkte IHG One Rewards met vaste prijzen: een overnachting kost een vaststaand aantal punten per nacht. Daarnaast betaalde je maximaal 70.000 punten per nacht. Inmiddels is dit gewijzigd en varieert het aantal punten per overnachting sterk.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar het Amstel Hotel in Amsterdam. Van 15 op 16 oktober betaal je hier 90.000 punten of € 393,00 (inclusief belastingen).

punten uitgeven bij IHG
90.000 punten

Van 29 op 30 oktober betaal je 77.000 punten of € 362,09 (inclusief belastingen).

punten uitgeven bij IHG
Een andere keer voor 77.000 punten

Bij bovenstaand voorbeeld maakt het dus niet veel uit of je met punten of geld betaalt. De waarde van IHG Rewards punten ligt op zo’n € 0,0044 per punt. In het voorbeeld van 90.000 punten betaal je dus omgerekend meer indien je kiest voor punten. Bovendien verdien je geen punten bij een rewards night.

Gelukkig zijn er nog enkele voorbeelden waarbij het wel uit kan om met punten te betalen. Bij Six Senses Uluwatu betaal je 60.000 punten of € 507,73.

punten uitgeven bij IHG
60.000 Punten voor Six Senses Uluwatu

Kortom, de prijzen bij IHG One Rewards staan niet vast en variëren van dag tot dag. Ik adviseer je om uiterst kritisch te zijn in je keuze: als het verschil in cash en punten klein is dan kun je beter met cash betalen.

Standaard kamer & gedeeltelijk met punten betalen

Boek je een nacht met gebruik van punten? Dan boek je automatisch een standaard kamer. Je kunt dus geen suite of kamer met lounge toegang boeken bij IHG One Rewards. Het is ook niet mogelijk om een kamer te boeken met cash en vervolgens toegang tot de club lounge bij te boeken met behulp van punten.

Je kunt geen upgrade naar een Club kamer betalen met punten.

Gedeeltelijk met punten betalen kan – voor een standaard kamer – wel gewoon. Het is echter niet zo dat je vervolgens ook punten spaart voor het bedrag dat je moet bijbetalen. Je koopt de punten op het moment van boeken. Het voordeel hiervan is dat je de punten voor een redelijke prijs kunt kopen. In onderstaand voorbeeld koop je 20.000 punten voor € 95,00. Dit komt overeen met € 0,00475 per punt, wat ook ongeveer de waarde van IHG One Rewards punten is.

punten uitgeven bij IHG
Koop 20.000 punten bij voor € 95,00

Annuleer je een points+cash boeking dan vindt de terugbetaling in punten plaats. Dat kan ontzettend handig zijn als je wat extra punten nodig hebt 🙂 . Zonder promotie betaal je namelijk € 0,0084 per punt.

Korting met Pointbreaks

Een aardige eigenschap van IHG One Rewards is dat er van tijd tot tijd “Pointbreaks” zijn. Dit zijn hotels die tegen een sterk gereduceerd aantal punten worden aangeboden. Voorheen was het standaard tarief 5.000 punten, maar later kwamen daar ook categorieën tegen van 10.000 en 15.000 punten. Sinds de COVID19 uitbraak zijn er geen nieuwe Pointbreaks meer geweest. Zie hier voor het laatste overzicht aan hotels.

De grote vraag is of de Pointbreaks terugkeren nu IHG Dynamic Pricing heeft geïntroduceerd. Dat zou mij persoonlijk echter niet verbazen: er zijn altijd hotels die wel een incentive kunnen gebruiken om kamers gevuld te krijgen. En de hotels krijgen ook een vergoeding van IHG Rewards Club als er met punten geboekt wordt. Pointbreaks krijgen altijd veel aandacht van de diverse websites en fanatieke IHG leden. Het is dan ook een handig marketing instrument.

Ik sliep bij het Intercontinental Hanoi voor 15.000 IHG punten tijdens een Pointbreaks promotie

Kortom: houd de Pointbreaks aanbiedingen goed in de gaten, want dit kan veel punten schelen.

Punten uitgeven bij IHG One Rewards: conclusie

Dankzij dynamische reward prijzen is het lastig om spectaculaire deals te vinden. Het is goed om erg kritisch te zijn voordat je een reward night boekt: is cash niet goedkoper? Met Points + Cash kun je voordelig punten aanschaffen en tijdens Pointbreaks kun je mogelijk mooie deals scoren.

Alles overziend is punten uitgeven bij IHG One Rewards redelijk rechttoe rechtaan. En dat maakt het ook wat minder aantrekkelijk dan bijvoorbeeld Hilton Honors of World of Hyatt.

Het grote voordeel is dat je bij IHG historisch altijd heel veel punten kon binnenhalen tijdens een “Accelerate” actie. Ik ben dan ook benieuwd of een dergelijke promotie weer terugkeert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven