Ambassador Gratis Weekend Nacht praktijkvoorbeeld

Een praktijkvoorbeeld van de Intercontinental Ambassador Gratis Weekend Nacht. Enige tijd geleden schreef ik hier een handleiding over IHG One Rewards en het (betaalde) Ambassador lidmaatschap. Omdat ik zelf gebruik maak van het Ambassador lidmaatschap leek het mij wel aardig om te laten zien hoe ik deze heb gebruikt.

Eerder schreef ik over mijn reisplannen voor dit jaar, waarbij we besloten hebben om in ieder geval naar Istanbul af te reizen in september. Mijn Ambassador Gratis Weekend nacht voucher verloopt op 1 oktober aanstaande. En dus zocht ik naar een manier om hier nog enige waarde uit te halen.

Gratis weekend nacht: Istanbul

Het Intercontinental Istanbul zou normaliter niet mijn eerste keuze zijn. Het ziet er enigszins gedateerd uit. Omdat ik toch graag gebruik wil maken van de voucher stap ik hier maar overheen. Bovendien zijn de reviews allemaal behoorlijk positief en het restaurant op de hoogste verdieping lijkt een mooi uitzicht te hebben over de Bosphorus.

Normaliter kost een kamer bij Intercontinental Istanbul € 116,40 per nacht. Je krijgt daarvoor een kamer van 32 vierkante meter. Ontbijt is bij deze prijs niet inbegrepen.

Een Club Kamer met zeezicht kost € 194,00 per nacht. Deze kamer is met 36 vierkante meter wat groter, maar daarnaast heb je toegang tot de Club Lounge. Ontbijt is daar ook bij inbegrepen.

Bovenstaande Club Kamer met zeezicht is precies één categorie onder een Junior Suite. Vanwege mijn Ambassador lidmaatschap krijg ik gegarandeerd een upgrade naar een Junior Suite. De prijs daarvan bedraagt € 232,80 per nacht met ontbijt maar zonder Club toegang.

gratis weekend nacht

Geboekt: Club Executive Sea View

Om gebruik te kunnen maken van de gratis weekend nacht moet je het meest flexibele tarief boeken. De door mij gewenste Club Kamer met zeezicht kost in dat geval € 250,00.

gratis weekend nacht

Na het boeken van dit tarief schommelde de prijs vrijwel dagelijks. Op het dieptepunt heb ik de prijs zelfs vast weten te zetten voor € 230,00. Voor deze prijs krijg je in mijn optiek vrij veel waarde tijdens twee nachten, namelijk:

  • Gegarandeerde upgrade naar een Junior Suite;
  • Toegang tot de Club Lounge;
  • Ontbijt;
  • € 15,00 F&B tegoed;
  • Gegarandeerd laat (16,00 uur) uitchecken.

Twee nachten in een Junior Suite zouden me normaliter € 465,60 hebben gekost, zonder Club Lounge toegang. Met Club Lounge toegang zou ik € 51,00 per persoon per dag bij moeten betalen. En dus zou ik in totaal € 669,60 kwijt zijn voor dezelfde Junior Suite!

Gratis Weekend Nacht: conclusie

Met deze twee overnachtingen haal ik een behoorlijke waarde uit mijn “Free Weekend Night” voucher. Daarbij moet ik opmerken dat het onwaarschijnlijk is dat ik ooit € 669,60 zou betalen voor slechts twee overnachtingen in Istanbul.

Twee nachten voor € 230,00 in een Junior Suite is een prima prijs, zeker als Club Lounge toegang inbegrepen is. Bij de meeste vergelijkbare hotels (Hilton Istanbul Bosphorus en Conrad Istanbul Bosphorus) zou ik ongeveer hetzelfde kwijt zijn voor de goedkoopste kamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven