Punten uitgeven bij Hilton Honors

Punten uitgeven Hilton, hoe werkt dit precies? En waar moet je rekening mee houden? Natuurlijk is het fijn dat je geld op zak houdt als je met punten kunt betalen. Toch zijn sommige reward nachten economisch meer significant dan anderen.

Als je nog niet zo bekend bent met loyaliteitsprogramma’s van hotels in het algemeen, dan kun je ook de volgende artikelen lezen:

In dit artikel ga ik in op het uitgeven van je gespaarde Hilton Honors punten. De volgende aspecten komen aan bod:

  • Punten uitgeven bij Hilton Honors: vanaf 5.000 punten;
  • Gedeeltelijk met punten betalen;
  • Geen belastingen & gekke toeslagen;
  • Maximaal 110.000 punten;
  • De vijfde nacht is gratis!
  • Je verdient ook punten bij het uitgeven;
  • Conclusie.
Punten uitgeven Hilton
Wissel Hilton Honors punten in voor luxe hotels

Punten uitgeven bij Hilton Honors: vanaf 5.000 punten

Bij Hilton Honors kun je al een “gratis hotelovernachting” boeken voor 5.000 punten per nacht. Helaas kun je deze hotels niet in Nederland vinden en ook het aantal hotels neemt steeds verder af. Toch zijn er nog steeds een aantal uitstekende hotels te vinden die slechts 5.000 punten in rekening brengen.

Hilton Garden Inn Bali – Was tot voor kort slechts 5.000 Hilton punten per nacht

De 5.000 Hilton punten hebben een waarde van € 21,00. Daarmee is het vrijwel altijd goedkoper om dit hotel met punten te boeken. Er zijn ook vrij veel hotels die rond de 10.000 punten kosten, met name in Azië. Een koopje!

Gedeeltelijk met Hilton Honors punten betalen

Als je niet genoeg punten hebt voor dat ene mooie hotel dan is er geen man overboord. Je kunt nog steeds gedeeltelijk met punten betalen. Toch is dit niet de meest gunstige manier om je punten te besteden, om de volgende redenen:

  • Bij punten en cash betaal je het duurdere semi flexibele tarief;
  • Je moet belastingen betalen;
  • De waarde die je voor de punten krijgt ligt meestal lager dan € 0,004 per punt.
Points & Money

Ondanks de nadelen is het mooi dat deze optie er is, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om je punten te besteden.

Geen belastingen & gekke toeslagen

Een belangrijk aspect bij het inwisselen van punten is de belastingen. In bepaalde steden is het heel gebruikelijk dat je een fors bedrag aan belastingen moet betalen. Een groot voordeel van het inwisselen van punten is dat je deze punten niet hoeft te betalen. En zo verhoog je de waarde van je hotelpunten aanzienlijk!

In sommige steden is de concurrentie tussen de hotels groot. Bovendien moeten de hotels een flinke commissie betalen aan tussenpersonen zoals Booking.com. Daarom hanteren ze een lage overnachtingsprijs, maar je moet daarnaast allerlei gekke toeslagen betalen. Want over deze toeslagen hoeven ze geen commissie te betalen…

Punten uitgeven Hilton
Resort Fee

Neem Las Vegas: hier moet je “Resort Fee” betalen naast de kamerprijs. Voor deze Resort Fee kun je gebruik maken van het zwembad en krijg je een badhanddoek. Dit kost je al snel $ 25,00 á $ 30,00 per nacht.

Kosten noch moeite…

Normaliter kom je niet onder deze kosten uit, behalve als je met punten boekt. In dat geval betaal je de volledige prijs met punten, inclusief belastingen en eventuele krankzinnigheidstoeslagen. Het is in dat geval wel van belang dat je de boeking volledig met punten voldoet.

Maximaal 110.000 punten

Voor een standaard kamer betaal je bij Hilton Honors maximaal 110.000 punten. Hoewel er in de meeste gevallen een relatie bestaat tussen de normale kamerprijs en het aantal punten, is deze relatie dus “gemaximeerd” tot 110.000 punten. Een mooie kans om het maximale uit je Hilton Honors punten te halen!

Een kamer in het Waldorf Astoria Amsterdam kost je op 18 juni 2021 bijvoorbeeld € 684,00. Na belastingen komt de totaalprijs uit op € 734,88. Betaal je met punten dan krijg je automatisch te maken met de maximale kamerprijs van 110.000 punten. En zo haal je € 0,0077 per punt waarde uit een punt: uitstekend!

Punten uitgeven Hilton

Wil je naar de Malediven? Normaal gesproken is het Conrad Maldives Rangali Island met € 950,00 per nacht (exclusief belastingen) een tikkeltje prijzig. Maar met 110.000 punten kan dit een prima besteding zijn van je Hilton punten.

De vijfde nacht is gratis!

Vanaf Hilton Honors Silver elite status is de vijfde nacht gratis bij het inwisselen van punten. Je moet je overnachting dan wel volledig met punten betalen en er kan dus geen sprake zijn van een mix tussen geld en punten. Ook is dit alleen het geval bij een standaard kamer.

De vijfde nacht gratis zorgt er voor dat de waarde die je uit je punten haalt fors toeneemt. Laten we als voorbeeld Hilton Garden Inn Bali nemen. Normaliter betaal je € 33,65 per nacht. Door 5.000 punten per nacht te betalen krijg je dus € 0,00673 per punt. Dat is al goed, maar doordat je de vijfde nacht gratis krijgt neemt deze waarde verder toe. In plaats van € 168,23 betaal je 20.000 punten, wat neerkomt op € 0,0084 per punt. Uitstekend!

5.000 punten voor Hilton Garden Inn Bali

Wil je de hefboom echt aan het werk zetten, dan moet je een duur hotel boeken. Voor een overnachting bij Conrad Maldives Rangali Island betaal je gemiddeld genomen zo’n € 950,00 per nacht inclusief toeslagen. Betaal je met punten, dan ben je 95.000 punten kwijt. Een waarde van € 0,01 per punt! Maar bij vijf nachten betaal je 380.000 punten in plaats van € 4.732,00. Je krijgt dan een waarde van € 0,0124 per punt!

Punten uitgeven Hilton
Conrad Maldives

Indien je gebruik wil maken van de vijfde nacht gratis dan is het belangrijk dat je het verblijf volledig met punten voldoet.

Je verdient ook punten bij het uitgeven

Het is goed om te weten dat je ook punten verdient als je een nacht op punten boekt. Dus alles wat je nog moet betalen, zoals F&B en parkeren, levert weer punten op.

Zoals ik bij de introductie van Hilton Honors al aangegeven zijn er bijna het hele jaar door promoties. In sommige gevallen gaat dit om bonuspunten per verblijf. Je krijgt deze bonuspunten ook als je een nacht op punten verblijft. Als je dus een nacht in een hotel van 5.000 punten per nacht verblijft dan krijg je nadien weer 2.000 punten teruggestort: netto prijs 3.000 punten per nacht!

Punten uitgeven Hilton
Dit waren vijf goedkope nachten….

Bij de huidige promotie krijg je ook nog eens 5.000 bonuspunten na je vijfde nacht. Boek je een hotel uit de goedkoopste categorie van 5.000 Hilton Honors punten per nacht, dan betaal je 20.000 punten voor het verblijf. Maar na afloop krijg je 7.000 punten terug! Per nacht betaal je dus uiteindelijk 2.600 punten. Rekening houdende met de waarde van de punten komt dit neer op € 11,18 per nacht.

Natuurlijk ben je hierbij erg afhankelijk van de lopende promotie, want bij de nieuwe promotie die vanaf 3 mei start verdien je bijna geen punten bij een rewards night.

Punten uitgeven bij Hilton Honors: conclusie

Eerder heb je kunnen lezen dat iedere punt ongeveer € 0,0042 waard is. Dit gegeven vormt een mooie leidraad bij het uitgeven van je punten: soms is het gewoon voordeliger om met geld te betalen in plaats van met punten. En het leukste deel van de “punten en miles hobby” is de punten zo goedkoop mogelijk binnenhalen en zo gunstig mogelijk uitgeven. Met bovenstaande tips hoop ik je daarvoor wat meer wegwijs in gemaakt te hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven