Hoe lang duurt AMEX punten omzetten naar miles? (2024)

AMEX punten omzetten naar miles. In een eerdere blogpost schreef ik over wat er allemaal mogelijk is met het gebruik van AMEX punten. Hoewel de mogelijkheden vrij ruim zijn, is de conclusie dat omzetten naar frequent flyer miles veruit de meeste waarde oplevert. Maar hoe lang duurt het omzetten precies?

Al eerder schreef ik een paar artikelen over de American Express kaart:

Daarnaast maak ik regelmatig gebruik van AMEX punten om reizen te boeken. Dit is mogelijk omdat ik zo nu en dan bonuspunten krijg voor het aanbrengen van een nieuwe kaarthouder bij American Express. Dit is zowel voor mij als de nieuwe kaarthouder gunstig: ik krijg punten en de nieuwe kaarthouder krijgt een flinke aanmeldbonus. Zo simpel is het.

Vooral onderstaande sweet spots liggen redelijk binnen handbereik zodra je AMEX punten gaat omzetten naar frequent flyer miles:

Qsuites voor 33/K

Amex punten omzetten: hoe lang duurt het?

Je kunt de American Express Rewards punten omzetten naar de volgende frequent flyer programma’s.

  • Asia Miles (Cathay Pacific);
  • Flying Blue (Air France KLM);
  • Delta Skymiles;
  • Singapore Airlines Krisflyer;
  • Finnair Plus;
  • Iberia Plus;
  • British Airways Executive Club;
  • SAS Eurobonus;

Een nadeel van een award ticket is dat je afhankelijk bent van beschikbaarheid. Wat vandaag beschikbaar is kan morgen weer weg zijn. Best onzeker dus als je nog enige tijd moet wachten voordat je miles zijn bijgeschreven bij het frequent flyer programma. Vooral een meer exotisch award ticket, zoals Singapore Airlines A380 Suites zijn schaars.

Over het algemeen duurt het maximaal 24 uur voordat de punten zijn bijgeschreven bij het frequent flyer programma. Vooral als je al eens eerder punten hebt overgeboekt neemt de transactie vaak niet meer dan 24 uur in beslag. Op de American Express site staat dat het veel langer kan duren, maar mijn ervaring is dat na een nachtje slapen de miles bijgeschreven zijn.

amex punten omzetten
Exotische awards zijn vaak snel weg, daarom is snelheid belangrijk!

Om deze – relatief korte – conversietijd ook daadwerkelijk te halen moet je rekening houden met het volgende:

  • zorg dat je naam EXACT overeenkomt met je naam bij het frequent flyer programma;
  • het nummer van het frequent flyer programma moet exact overeenkomen.

Zodra een conversie via het systeem niet lukt en je telefonisch miles moet overboeken duurt het vaak langer. Mijn ervaring is dat dit maximaal een week is.

Conclusie

Over het algemeen duurt het 24 uur als je AMEX punten wilt omzetten naar frequent flyer miles. Het kan in sommige gevallen wat langer duren, vooral als gegevens niet volledig overeenkomen.

Heb je een specifieke award op het oog? Dan is het verstandig om een alternatieve award vlucht achter de hand te hebben. Is de award beschikbaarheid echt schaars en vallen je plannen in duigen als de award beschikbaarheid weg is na de transactie? Dan kan het raadzaam zijn om de airline te bellen of ze het award ticket voor je willen vasthouden. Singapore Airlines Krisflyer doet dit bijvoorbeeld.

Spaar je nog geen American Express Rewards punten? Via deze link krijg je bij de Amex Gold een mooie instapbonus! Bijzonderetickets.nl krijgt mogelijk een vergoeding in de vorm van punten als je een kaart aanvraagt via onderstaande links. Deze punten gebruiken we voor het schrijven van nieuwe reviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven