VIP Centre Schiphol Amsterdam Review

Een bezoek aan het VIP Centre Schiphol. Voor een vlucht naar Parijs kon ik recent gebruik maken van het VIP Centre. Een bezoek aan het VIP Centre stond al langere tijd op mijn wensenlijst. In dit artikel een verslag van mijn ervaring.

Oorspronkelijk was het VIP Centre Schiphol bedoeld voor politici en ambassadeurs. Deze service bestaat sinds 1960. Sinds 2007 is de dienst ook opengesteld voor reguliere reizigers. De prijzen kun je hier teruglezen.

Er zijn een (beperkt) aantal airlines die de service aanbieden voor First Class reizigers. Ook kunnen houders van de American Express Centurion kaart twee keer per jaar gebruik maken van deze dienst. Op beide zaken kom ik in een later artikel terug.

VIP Centre Schiphol: aankomst

Samen met mijn reisgenoot kom ik rond 12.30 uur aan bij het VIP Centre. Onze chauffeur moet even goed kijken waar hij ons moet afzetten. De ingang is namelijk volledig gescheiden van de reguliere vertrekhal.

Aankomst bij het VIP Centre

Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet door het enthousiaste personeel. Het is niet nodig om onze namen door te geven: we worden verwacht.

VIP Centre Amsterdam

We nemen de lift naar boven en we worden vervolgens naar onze privé lounge gebracht. Er zijn in totaal 12 van deze lounges en ze zijn allemaal verschillend. De lounges zijn ontworpen door de ontwerpstudio van Marcel Wanders.

Na binnenkomst vraagt een medewerker om onze paspoorten en of we bagage willen inchecken. De check in procedure wordt namelijk uitgevoerd door medewerkers van het VIP Centre. Enige tijd later krijgen we een map met onze paspoorten en boarding passes.

Reisdocumenten

Onze privé lounge

Wij mogen vandaag gebruik maken van de Delfts Blauwe lounge. Het zitgedeelte bestaat uit een ruime driezitsbank en twee relaxfauteuils.

VIP Centre Schiphol
Delfts Blauwe Kamer

Het scheve kastje moet net je smaak zijn. Wel onderstreept dit dat er aandacht is besteed aan het design van de verschillende lounges.

Delfts Blauwe Lounge kast

De lounge is voorzien van flessen water. Deze zijn niet gekoeld, maar hebben eigenlijk een decoratieve functie. De bediening is nooit ver weg namelijk en komt regelmatig controleren of er nog iets nodig is.

Water

In de hoek van onze lounge is een tafel om te dineren. Een nadeel van deze lounge is dat je geen zicht op het platform hebt. Maar in onze lounge kunnen we (op indirecte wijze) toch nog iets meekrijgen.

VIP Centre Schiphol
Dinner trafel

De Delfts Blauwe kamer bevindt zich in de hoek van het VIP Centre. Hierdoor is het relatief rustig qua aantal mensen die langs de lounge lopen. Optimale privacy dus.

Gang vanuit de Delfts Blauwe kamer

Tijdens een toilet bezoek zie ik dat er twee andere lounges onbezet zijn, waardoor ik daar nog even snel een foto van maak.

Een andere lounge in het VIP Centre Schiphol

En zo is het leuk om te zien hoe verschillend alle lounges zijn. Alle lounges zijn behoorlijk uitgesproken.

Algemene ruimte

De privé lounges zijn allemaal gesituationeerd rondom de algemene ruimte. Deze is fraai ingericht. Indien alle privé lounges bezet zijn dan kunnen gasten hier verblijven.

Algemene ruimte VIP Centre Schiphol

De algemene ruimte is daarnaast geschikt voor chauffeurs, assistenten en andere dienstverleners (bijvoorbeeld de kapper) van cliënten in de VIP lounges.

Wachtruimte voor chauffeurs en assistenten

De kunstverzameling is in samenwerking met Kunstgalerie Artophile samengesteld. Deze is prominent aanwezig, voornamelijk in de algemene ruimtes bij het VIP Centre.

VIP Centre Schiphol
Volop kunst in de lounge
Kunst Schiphol VIP Centre

Aangrenzend aan de algemene ruimte is de bar, waar ook een aantal tafeltjes staan.

VIP Centre Schiphol
De bar bij Schiphol VIP Centre

Naast een aanzienlijk aanbod aan alcohol is er ook het nodige aan zoetigheid te vinden, waaronder een opstelling met heerlijke Neuhaus chocolade.

VIP Centre Schiphol
Behoefte aan wat zoetigheid?
Fruit
Neuhaus choclade

De privé lounges beschikken niet over een eigen toilet. Deze bevindt zich in de algemene ruimte. Zoals verwacht is deze zeer netjes, inclusief toilet artikelen van Marie Stella Maris.

VIP Centre Schiphol toilet

VIP Centre Schiphol: eten en drinken

Al snel na binnenkomst krijgen we de menukaart tot onze beschikking. Daarnaast krijgen we uiteraard de wijnkaart. Het is eerst tijd voor een cappuccino.

VIP Centre Schiphol cappuccino

Het lunch menu ziet er keurig uit:

Lunch Menu

Zowel mijn reisgenoot als ik hebben echter uit betrouwbare bron gehoord dat de diner kaart nog beter is. Daarom vragen we of we deze ook even kunnen inzien, wat geen enkel probleem is.

VIP Centre Schiphol
Diner kaart

We hoeven niet lang na te denken over onze keuze. Een mooie kaart met uitstekende gerechten. Kaviaar is tegen een toeslag verkrijgbaar.

Kaviaar

Wij besluiten eerst een glas champagne te bestellen. Er zijn diverse champagnes van Nicolas Feuillatte, waaronder een 2017 Blancs de Blancs. 

Als voorgerecht bestellen we Tartaar van Ossenhaas, welke mooi gepresenteerd wordt en geweldig smaakt.

VIP Centre Schiphol
Tartaar van Ossenhaas

Ook als hoofdgerecht bestellen we Ossenhaas, vergezeld van Eendenlever. Op Schiphol heb ik nog nooit zo lekker gegeten.

Ossenhaas

Na deze lunch zitten we beide behoorlijk vol. Het vriendelijke personeel weet ons echter toch te overtuigen van een kaasplank als dessert. Daar kiezen we een prettige rode wijn bij uit.

De selectie rode wijnen

De keuze valt uiteindelijk op de Hermitage, welke goed smaakt bij de kaasplank.

VIP Centre Schiphol
Kaasplank

Vertrek

Na het uitgebreide diner is het tijd voor een espresso. Voordat deze geserveerd kan worden is het al tijd om te gaan. Daar weten ze hier echter wel raad mee: we krijgen de espresso alsnog mee in een papieren beker.

De beveiligingscontrole is volledig privé. Hierdoor is dit een fluitje van een cent. En allemaal heel vriendelijk: zelfs de koffie wordt voor me vastgehouden.

In de deuropening staat nog een opstelling met water, koekjes, Wilhelmientjes, chocolade en muesli repen.

VIP Centre Schiphol
Nog wat lekker mee voor onderweg

Buiten staat de luxe Audi A6 al klaar met de deuren geopend.

VIP Centre Schiphol
De Audi staat al klaar

De rit over het platform is één groot feest. Prachtig om zo dicht langs alle vliegtuigen te rijden. Er is maar één nadeel: deze rit duurt eigenlijk altijd te kort.

Onze auto wordt geparkeerd bij het toestel, zodat je via de trap naar de jet bridge kunt lopen.

VIP Centre Schiphol
Naast de jetbridge

De Airbus A320 van Air France staat al klaar en het boarden is nog in volle gang.

Air France Airbus A320

Helaas zijn we net te vroeg bij het toestel. De bedoeling is eigenlijk om als eerste of als laatste in het toestel te kunnen stappen.

Jetbridge naar de A320

De medewerker biedt ons aan om ons helemaal naar voren te loodsen. Dit is wat ons betreft niet nodig en besluiten te wachten. De medewerker licht het personeel van Air France nog even in dat we vanuit het VIP Centre komen. Na een paar minuten wachten kunnen we plaatsnemen en komt deze schitterende ervaring tot een einde.

Air France naar Parijs

Conclusie

Wauw! Wat een geweldige ervaring was dit. Vertrekken via het VIP Centre Schiphol is niet te vergelijken met een regulier vertrek vanaf Schiphol. Natuurlijk kan dit al een stuk relaxter verlopen dankzij Privium, maar dit is echt van een ander niveau. Ook in vergelijking met een First Class lounge is dit een exclusieve ervaring.

Ook de uitvoering is goed en zeer professioneel. Het eten en drinken is daarnaast van hoog niveau. Naast een uitgebreid menu is er een goede wijnkaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven