Wat kun je met Privium?

Wat kun je met Privium? Wellicht heb je op Schiphol wel eens bordjes “Privium” gezien. Bovendien heb je er veel over kunnen lezen bij de drukte op Schiphol. Maar wat is het nu precies?

Door een Privium Plus abonnement kun je een reis – met name als je in Economy Class reist – aanzienlijk comfortabeler laten verlopen. In dit artikel sta ik stil bij de voordelen en kosten van dit product.

Wat kun je met Privium?

Privium kent twee soorten abonnementen, Basic en Plus. Als je een Plus abonnement hebt krijg je de volgende voordelen:

 • Fasttrack Security
   • Dankzij je pas krijg je toegang tot de snelle beveiligingscheck. Je hoeft hierdoor minder lang te wachten voordat je handbagage gecontroleerd wordt.
 • Snelle grenspassage
   • Reis je buiten het Schengen gebied? Dan moet je langs de paspoortcontrole op Schiphol. Vooraf wordt eerst een irisscan gemaakt zodat je met behulp van deze irisscan de paspoortcontrole kunt overslaan. Ook bij terugkomst op Schiphol is er een Privium irisscanner. Dit scheelt veel tijd!
 • Toegang tot de Privium Lounges
   • Privium heeft op Schiphol eigen lounges. In mijn optiek zijn dit behoorlijk goede – en vaak rustige – lounges met een prima aanbod qua eten en drinken. Er zijn drie lounges: één is in de vertrekhal (dus voor de beveiliging) en twee zijn “airside”.
 • Dichterbij parkeren (of in de Privium Excellence garage)
   • Het parkeerterrein voor kort parkeren kan vrij vol zijn, waardoor je een stuk moet lopen. Met Privium kun je de garage altijd vooraan parkeren. Je moet het reguliere parkeertarief op Schiphol betalen, maar dankzij je Privium pas hoef je minder ver te lopen. Scheelt weer tijd!
 • Business Class inchecken bij bepaalde maatschappijen
   • Ook als je in Economy Class vliegt kun je inchecken bij de Business Class check in balie. Dit kan bij Aeromexico, American Airlines, Austrian Airlines, Cathay Pacific, El Al, Emirates, Etihad, Finnair, Garuda, Icelandair, Korean Air, LOT, Lufthansa, Qatar, Royal Jordanian, SAS, Swiss en TAP Portugal.

Heb je alleen een Basic abonnement? Dan heb je alleen recht op Fasttrack Security en snelle grenspassage. Het is goed om op te merken dat je hier dus alleen op Schiphol iets aan hebt.

Wat kun je met privium
Krijg toegang tot de Privium Lounges met Privium Plus

Wat zijn de kosten?

Een Basic abonnement kost € 170,00 per jaar. Voor een Plus abonnement betaal je € 285,00 per jaar. Heb je een partner en wil je allebei gebruik maken van Privium? Dan betaal je € 130,00 extra.

Je krijgt een gratis Privium Plus abonnement bij de American Express Platinum kaart. Je kunt de kaart gelijk aanvragen via deze link en krijgt dan een mooie aanmeldbonus. Je krijgt dan ook onbeperkt loungetoegang voor twee personen met Priority Pass.

Conclusie

Als je de drukte zoveel mogelijk wil ontlopen op Schiphol is Privium een verademing. Van parkeerplaats tot vlak voordat je instapt is alles sneller en minder druk.  Door een Privium Plus abonnement en een Priority Pass abonnement heb ik veel minder behoefte aan elite status bij een frequent flyer programma.

Het prettige vind ik dat je ook op vluchten binnen het Schengen gebied gewoon gebruik kunt maken van de fasttrack security. Hierdoor hoef je nooit meer veel wachttijd in te calculeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven