Verslag: een overnachting bij Hilton Amsterdam

Een verslag van een overnachting bij Hilton Amsterdam. Om het nuttige met het aangename te combineren besloten wij om een afspraak in de buurt te combineren met een overnachting bij Hilton Amsterdam. Aangezien ik onlangs uitgebreid stilgestaan heb bij het Hilton Honors programma lijkt het mij leuk om mijn ervaring bij diverse hotels te delen. Op deze wijze kun je zien welk hotel de moeite waard is om te bezoeken en welke Hilton Honors voordelen je kunt verwachten.

Tot nu toe is het er nog nooit van gekomen om bij Hilton Amsterdam te verblijven, dus dit was voor mij een eerste ervaring. Wat mij betreft is Hilton Amsterdam een iconisch hotel, met name vanwege de “Bed-in for Peace” door John Lennon en Yoko Ono. Ik ben dan ook blij dat ik eindelijk eens bij dit hotel kan verblijven: nog slechts drie hotels in Nederland te gaan en dan ben ik bij alle Hilton hotels geweest.

Hilton Amsterdam, check in

Voor ca. € 150,00 inclusief belastingen boekte ik een “Deluxe King” kamer, wat de instapcategorie is.In de app heb ik gezien ik dat het hotel mij vanwege de Hilton Honors Diamond status een Executive Kamer had toegekend. Dit is exact dezelfde kamer als de “Deluxe King”, maar dan op dezelfde verdieping als de executive lounge. Mij was vooraf echter medegedeeld dat deze gesloten is, waardoor de toegevoegde waarde verwaarloosbaar is.

Aangezien er nog meer dan 10 Junior Suites en meerdere Suites beschikbaar waren, besloot ik er een brutale e-mail aan te wagen. Met succes, want het hotel kende een verdere upgrade naar een Junior Suite toe. Deze kamer is daadwerkelijk veel ruimer en is dus als “echte” upgrade te beschouwen. Het valt me wel op dat je in toenemende mate moet leuren om een upgrade bij Hilton Honors, waar ik middels een separate blogpost op terugkom.

Hilton Amsterdam is gevestigd in Amsterdam Zuid en ligt aan het Noorder Amstelkanaal. Parkeren is prijzig in Amsterdam: bij het hotel kost parkeren € 40,00 per dag. Daarom reserveerde ik via ParkBee een parkeerplaats op één minuut lopen voor € 28,00. Bij aankomst kom ik er tot mijn verbazing achter dat dit gewoon het parkeerterrein van het hotel is. Dat is dus een eenvoudige besparing van € 12,00 per dag.

Hilton Amsterdam
Hilton Amsterdam aankomst hotel

Na binnenkomst in de ruime lobby checken we in. De ontvangst kan niet beter en we worden op bijzonder vriendelijke wijze ingecheckt. We krijgen een duidelijke uitleg over de faciliteiten van het hotel en voelen ons bijzonder welkom. Top!

Lobby Hilton Amsterdam

De kamer: Junior Suite

De Junior Suite is gelegen op de achtste verdieping van het hotel. De extra ruimte ten opzichte van een reguliere kamer is welkom, aangezien wij met onze dochter verblijven.

Hilton Amsterdam
Junior Suite

De Junior Suite beschikt over een ruim kingsize bed met de gebruikelijke Hilton kwaliteit bedlinnen. Het schilderij op de kamer staat mij overigens wel aan… 🙂

Hilton Amsterdam
Kingsize Bed Junior Suite

De hoekbank is een welkome aanvulling. Met name als je als jong gezin reist ben je gemiddeld iets langer op de kamer aanwezig. Het hotel vraagt vooraf hoe laat je ongeveer verwacht te arriveren. Vooraf zet het personeel dan koud water klaar, wat in mijn ogen een goede service is!

Hilton Amsterdam
Hoekbank in de Junior Suite

Nog een voordeel van de Junior Suite is het feit dat er een koffiemachine aanwezig is. In dit geval een Illy Iperespresso, inclusief vier koffiecups. De Illy machine maakt uitstekende koffie.

Een bureau is niet aanwezig op de kamer. De minibar is – vanwege COVID – niet gevuld.

Illy Espressomachine en waterkoker

De badkamer is ietwat aan de kleine kant en oogt gedateerd. Er is geen separate douche aanwezig, waardoor je in de badkuip moet douchen. Dat is geen ramp, maar wel minder comfortabel en ik associeer dit toch enigszins met het verleden.

Badkamer

De badkamer is wel brandschoon en alle badkamerartikelen zijn aanwezig, inclusief badjassen en slippers.

Badkamer toiletartikelen

Een echt pluspunt van deze Junior Suite op de achtste verdieping is het geweldige uitzicht. Vooral bij zonsondergang is dit een genot. Als vliegtuigliefhebber zit je hier ook goed, je kunt volop genieten van naderende en net opgestegen toestellen.

Hilton Amsterdam
Prachtige zonsondergang….

Executive voordelen & ontbijt

Bij de check in krijgen wij een brief van de General Manager. Hierin wordt onder andere stilgestaan bij de Executive voordelen. De Executive Lounge is momenteel gesloten, maar je kunt tussen 18.00 uur en 20.00 uur terecht bij Garden Terrace voor (alcoholische) drankjes en hapjes. Normaliter kun je de gehele dag koffie, thee en frisdrank pakken in de lounge, waardoor het hotel dit ook aanbiedt in de bar en het terras.

Brief met Executive voordelen

Wij besluiten rond 19.00 uur een bezoek te brengen aan Garden Terrace voor een drankje. Wij worden enthousiast welkom geheten en we begrijpen dat er vandaag Spaanse hapjes worden aangeboden als onderdeel van het Executive Menu. Het is zeer goed toeven op deze warme zomeravond. Er heerst een heel ontspannen sfeer en het is niet al te druk. Desondanks is er na 25 minuten nog steeds niemand geweest om onze bestelling op te nemen, waardoor ik zelf naar de bar loop om wat te drinken te bestellen.

Goed toeven…

Als “Executive gast” krijg je per persoon twee alcoholische drankjes (bier of huiswijn) aangeboden. Voor alle overige alcoholische drankjes moet je wel gewoon betalen.

Drankjes bij Garden Terrace

Klaarblijkelijk zitten we op een “blind spot” voor het personeel, want de beloofde Spaanse hapjes komen uiteindelijk niet. We besluiten daarom te verhuizen en nog eens te informeren naar de hapjes. Op onze nieuwe plek kun je het Garden Terrace mooi overzien: echt een heel relaxte plek.

Hilton Amsterdam
Prima view!

Uiteindelijk komen de Spaanse hapjes die onderdeel uitmaken van het Executive Menu. Deze zijn van lage kwaliteit en zou ik de volgende keer overslaan. Desondanks hebben wij een uitstekende avond gehad op het terras: een relaxte sfeer, prachtig weer, vriendelijk enthousiast personeel en de rosé wijn smaakte goed.

Executive Menu hapjes

De volgende ochtend kunnen wij voor het ontbijt terecht bij Roberto’s Restaurant. De ontvangst is wederom ontzettend vriendelijk en we worden naar onze tafel begeleid. Normaliter is er sprake van een ontbijtbuffet, maar vanwege COVID krijg je momenteel een etagère met brood, beleg, vers fruit, granola en yoghurt. Daarnaast worden verse jus, water en koffie naar keuze aan de tafel gebracht. Echt een pluspunt is dat je versgemalen Illy koffie krijgt.

Hilton Amsterdam
Hilton Amsterdam Ontbijt

Aanvullend op de etagère is er keuze uit diverse warme gerechten van de kaart. Al met al zorgt dit voor een prima en heel compleet ontbijt. Ik kies zelf voor de Eggs Benedict. Normaliter moet je hiervoor een klein bedrag extra betalen, maar in praktijk is bij mij niets extra’s in rekening gebracht. Top dus!

Warme gerechten

Normaliter moet je om 12.00 uur uitchecken. Later uitchecken is echter geen probleem. In ons geval is dit om 13.00 uur, maar ook als we later zouden willen uitchecken dan is dat zonder problemen mogelijk. De wederom vriendelijke medewerker die ons uitcheckt geeft nog een Nijntje boekje mee voor onze dochter, wat wij ontzettend op prijs stellen.

Hilton Amsterdam: conclusie

Ere wie ere toekomt: het personeel van Hilton Amsterdam is enorm vriendelijk en stelt alles in het werk om je een prettig verblijf te laten hebben! En dat is vanaf het moment dat je incheckt tot het moment dat je weer vertrekt. Wat mij betreft echt iets waar het hotel in uitblinkt. De uitvoering kan hier en daar beter, zoals op het Garden Terrace. Dat kan echter prima een incident zijn: wij zaten kennelijk op een wat lastige plek en de matige Executive Menu hapjes veranderen van dag tot dag.

Alles overziend was dit dan ook een prima overnachting, waarbij we een ruime Junior Suite kregen. Het ontbijt was top, met heerlijke versgemalen Illy koffie. We zijn in feite optimaal verwend door Hilton Amsterdam.