Waarom Hilton Honors Diamond mijn favoriete elite status is

Mijn favoriete elite status is Hilton Honors Diamond. Hilton Honors is het loyaliteitsprogramma van alle Hilton merken wereldwijd. Persoonlijk ben ik van mening dat dit (momenteel) één van de betere loyaliteitsprogramma’s binnen de hotelwereld is. Daarom een handleiding die bestaat uit meerdere artikelen:

Als je nog niet zo bekend bent met loyaliteitsprogramma’s van hotels in het algemeen, dan kun je ook de volgende artikelen lezen:

In dit artikel ga ik in op de volgende zaken:

 • Bonuspunten My Way Bonus;
 • Upgrades, inclusief suites;
 • Ontbijt is altijd inbegrepen;
 • Gegarandeerd toegang tot de Executive Lounge;
 • Voordelen ook tijdens een verblijf op punten;
 • (Her)kwalificeren is goed te doen.

Hilton Honors Diamond: bonuspunten en My Way bonus

Als Diamond lid krijg je 100% bonuspunten bovenop de basispunten. Dat is al lekker, maar daarnaast krijg je ook nog eens 1.000 My Way bonuspunten per verblijf bij een van de volgende hotels:

 • Doubletree;
 • Hilton;
 • Conrad;
 • Canopy;
 • Curio;
 • Waldorf Astoria.

Bij andere hotels krijg je minder My Way bonuspunten. Zo kun je bij Hilton Garden Inn kiezen uit 750 punten of ontbijt: bij dit merk is dus geen verschil tussen Gold en Diamond leden.

Hilton Honors Diamond
1.000 punten per verblijf bij verschillen merken

Deze bonuspunten zorgen er voor dat het totaal aantal punten flink kan oplopen. In combinatie met een promotie kom je als Diamond lid zelden op minder dan 4.000 punten uit, ook al verblijf je slechts één nacht. Een riante beloning!

Hilton Honors Diamond: upgrades, inclusief suites

Vanaf Gold status kom je in aanmerking voor gratis kamerupgrades. Vanaf Diamond status kun je daarbij ook een upgrade naar een suite krijgen.

Vanzelfsprekend is het aan het hotel zelf om te bepalen of ze ook daadwerkelijk een suite upgrade toekennen. Hilton Honors kent geen “suite upgrade certificaten”  of een andere methode om je suite upgrade vooraf te garanderen.

Hilton Honors Diamond
Suite upgrade bij Hilton Bosporus Istanbul

Sommige hotels zijn terughoudend met het toekennen van een upgrade. Als je vooraf in de app checkt of er nog suites verkocht worden kun je altijd vragen of deze misschien beschikbaar zijn voor een Diamond upgrade.

Ontbijt is altijd inbegrepen

Als Diamond lid krijg je altijd gratis ontbijt, ongeacht het hotel waar je verblijft. Je kunt dit ontbijt zowel in het restaurant als in de executive lounge nuttigen. Over het algemeen is het ontbijt in het restaurant een stuk uitgebreider dan in de lounge. Volgens de voorwaarden heb je alleen recht op “Continental Breakfast”, maar de meeste hotels bieden je een volledig ontbijt in hun restaurant aan.

Hilton Honors
Gratis ontbijt bij Hilton Rotterdam

Het voordeel ten opzichte van Gold status is dat je (behalve bij Hilton Garden Inn) niet hoeft te kiezen tussen My Ways bonuspunten of gratis ontbijt: je krijgt het allebei.

Momenteel is er in de Verenigde Staten een “proef” gaande, waarbij je een Food & Beverage tegoed krijgt in plaats van gratis ontbijt. Vooralsnog is onduidelijk wat het effect hiervan op lange termijn zal zijn.

Gegarandeerd toegang tot de Executive Lounge

Verblijf je in een Hilton hotel met een Executive Lounge? Dan heb je als Diamond lid automatisch toegang, ongeacht het type kamer. Daar kun je ontbijten (bijvoorbeeld als dit rustiger is) en ’s avonds een drankje nuttigen. De hapjes en drankjes zijn inbegrepen, waardoor je kunt besparen op je eindafrekening. Overdag is het vaak rustig in de lounge, waardoor je daar ook prima een aantal uren kunt werken.

Gratis hapjes en drankjes in de Executive Lounge (Hilton Berlin)

Voordelen ook tijdens een verblijf op punten!

Bovengenoemde voordelen zijn prettig en kunnen je het nodige besparen. Een bijkomend voordeel is dat je deze voordelen ook krijgt indien je op punten verblijft! Bij andere ketens wil dit nog wel eens uitgesloten zijn: een beetje een vreemde manier om loyaliteit “te belonen”. Bij Hilton Honors krijg je de alle voordelen, inclusief bonuspunten.

Hilton Honors Diamond
Ook alle voordelen tijdens een verblijf op punten (Hilton Garden Inn Hong Kong)

Met name in combinatie met de vijfde nacht gratis kun je op deze manier ontzettend veel waarde uit je punten halen! In het gunstigste geval krijg je een upgrade naar een suite, gratis ontbijt in het restaurant, toegang tot de executive lounge en nog een paar bonuspunten ook!

(Her)kwalificeren is goed te doen

Om te (her)kwalificeren moet je jaarlijks 60 nachten verblijven, of 30 keer een verblijf boeken. Met name dat laatste zorgt er voor dat je met een beetje creativiteit een eind komt.

 • Een kamer voor gebruik overdag telt ook mee als verblijf;
 • Met name in het buitenland zijn er soms spotgoedkope Hilton hotels te boeken. Perfect om een paar stays mee binnen te halen;
 • Verblijf je op punten? Geen probleem, ook dit telt mee als kwalificerend verblijf!
Hilton Honors Diamond
Niet alleen saaie zakenhotels gelukkig (Hilton Bali)

Natuurlijk moet het allemaal wel binnen je budget passen om regelmatig een hotel te boeken. Toch ben ik van mening dat als je punten slim inzet en creatief bent de status goed haalbaar is.

In het buitenland krijg je Diamond status soms ook bij een creditcard, maar in Nederland bestaat deze mogelijkheid niet. Dit kan alleen met de Hilton Honors Gold status.

Hilton Honors Diamond: conclusie

Een heerlijke status: goed te behalen en te behouden, serieuze upgrades en altijd gratis ontbijt. Tel daarbij op dat je in bepaalde hotels ook nog toegang krijgt tot de Executive Lounge en het feest is compleet.

Qua harde voordelen is de status een stuk beter dan de meeste concurrenten. Zowel bij IHG Rewards Club, Accor ALL en Best Western Rewards krijg je met een vergelijkbare status geen gratis ontbijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven