Singapore Airlines First Class Champagnes: drie soorten!

Bij Singapore Airlines heb je in First Class vanaf 1 juni jongstleden de keuze uit maar liefst drie champagnes! Gedurende een tien maanden durende programma “A Celebration of Champagne” heb je naast de twee gebruikelijke soorten champagne nog een derde keuze.

Dat vliegen met Singapore Airlines First Class een feestje is kun je in de volgende reviews lezen:

Review: Singapore Airlines A380 First Class Suites;
Singapore Airlines First Class Jakarta – Singapore;
Review: Singapore Airlines First Class SIN-FRA;
Review: Singapore Airlines First Class NRT-SIN.

Overduidelijk hebben champagnes en andere wijnen een belangrijk aandeel in de service. En deze wordt nog wat groter met de komst van een derde soort champagne.

Singapore Airlines First Class Champagnes: drie soorten!

Tot vorig jaar maakte Dom Perignon een vast onderdeel uit van de wijnkaart bij Singapore Airlines in First Class, samen met Krug Grande Cuvee. Daarnaast werd in 2019 een derde champagne toegevoegd: Taittinger Comtes Blancs de Blancs. Deze champagnes werden echter op rotatiebasis (afhankelijk van de route) aangeboden, waarbij je de keuze had uit twee soorten champagne.

Dom Perignon aan boord van Singapore Airlines Suites Class

Eind vorig jaar kwam er een einde aan de lange samenwerking tussen Dom Perignon en Singapore Airlines. Dom Perignon is namelijk een exclusief contract aangegaan met Emiraties: geen enkele andere airline kan deze champagne meer schenken. Hierdoor bleef de keuze uit Taittinger Comtes en Krug Grande Cuvee over op iedere route.

Taittinger Comtes, één van de Singapore Airlines First Class champagnes

Recent is hier een derde champagne aan toegevoegd. Singapore Airlines heeft, zo weet Aaron van The Milelion te melden, een programma van 10 maanden geïntroduceerd: “A Celebration of Champagne”. Gedurende deze 10 maanden staat er iedere 2 maanden een andere speciale champagne op de kaart, naast Taittinger Comtes en Krug Grande Cuvee. Je kunt dus bij Singapore Airlines in First Class daadwerkelijk uit drie verschillende champagnes kiezen!

“A Celebration of Champagne”

Krug en Taittinger Comtes zijn de “vaste” items op de menukaart bij Singapore Airlines First Class. Vanaf 1 juni is daar 2018 Vilmart Grand Cellier dÓr als derde keuze bijgekomen. Vanaf augustus zal deze echter weer plaatsmaken voor een andere champagne. Het schema is als volgt:

Juni en juli: 2018 Vilmart Grand Cellier dÓr van Vilmart & Cie;

Augustus en september: 2016 Cuvee Volupte, Blanc de Blancs Vintage van Champagne Geoffroy;

Oktober en november: MV18 Multivintage Grand Cru van Champagne Henri Giraud;

December en januari: Charles Heidsieck Blanc des Millénaires van Charles Heidsieck;

Februari en maart: NV Egly-Ouriet ‘VP’ Grand Cru Extra Brut van Champagne Egly-Ouriet.

Singapore Airlines First Class Champagnes
Champagne tasting in Suites…..

Het betreft hier overwegend ambachtelijke champagnes waarvan minder flessen zijn geproduceerd dan bij grote champagnehuizen. Bovendien zijn het zogenaamde Récoltant-manipulant producenten: de champagne komt van eigen oogst, naar eigen kelders en onder eigen etiket op de markt. De winkelprijzen van deze flessen variëren van ca. € 85,00 tot over de € 200,00 per fles.

Overigens hoef je er niet over in te zitten dat je niet kunt genieten van je favoriete champagne. Singapore Airlines neemt 12 flessen mee per rotatie: 4 van iedere soort.

Singapore Airlines First Class champagnes zijn indrukwekkend…

De Singapore Airlines First Class champagnes zijn alles overziend indrukwekkend. De Krug Grande Cuvee en Taittinger Comtes Blanc de Blancs aan boord is top. Dat daar nu nog een derde aan toegevoegd wordt is mooi. Maar ook in de lounges is het aanbod bovengemiddeld goed. In The Private Room wordt eveneens Taittinger Comtes aangeboden:

Singapore Airlines First Class Champagnes
Taittinger Comtes in The Private Room

Naast The Private Room is ook een First Class lounge aanwezig op de luchthaven van Singapore. Deze is toegankelijk voor passagiers met de hoogste elite status van Singapore Airlines en First Class passagiers van Star Alliance partners. Hier wordt Piper Heidsieck Rare geschonken, een erg fijne champagne.

Singapore Airlines First Class Champagnes
Piper Heidsieck Rare in de First Class lounge

Conclusie

Aanvankelijk was ik enigszins sceptisch toen ik hoorde van de uitbreiding naar drie champagnes. Zal dit niet ten koste gaan van Krug en Taittinger? Is dit niet gewoon een bezuiniging? Singapore Airlines heeft “A Celebration of Champagne” enigszins geruisloos geïntroduceerd. Met dank aan Aaron van The Milelion hebben we nu meer context bij deze uitbreiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven