Trip Intro: Eindelijk terug naar Azië met Singapore Airlines

Selamat Siang vanuit Indonesië! Het is er eindelijk van gekomen: terugkeren naar Azië. Eerder schreef ik over de vele vluchten die niet doorgingen en het aangepaste schema voor 2021. Ook daarop moest ik grotendeel terugkomen, waarbij miles & punten van grote waarde bleken.

Ik zal hier de komende tijd de nodige artikelen plaatsen over vluchten en hotels gedurende deze trip. Je kunt rekenen op reviews van Singapore Airlines, Doubletree Jakarta, Hilton Schiphol, etc. Op dit moment staan de volgende artikelen online:

Terug naar Azië: toch nog onverwacht

In augustus schreef ik over het maken van plannen tijdens de pandemie. Een week voordat we uiteindelijk vertrokken naar Turkije kwam ineens het goede nieuws uit Indonesië: visums voor familie hereniging worden weer uitgegeven!

We hadden Indonesië al redelijk uit ons hoofd gezet voor 2021, maar na het horen van het goede nieuws hebben we gelijk dezelfde week mijn visum aangevraagd.

Tijdens ons verblijf bij het Conrad Istanbul kwam er goed nieuws binnen in mijn e-mail box: visum toegekend! Fantastisch! Gelijk de volgende ochtend boekte ik een vliegticket zodat we eind november naar Indonesië konden afreizen.

Goed nieuws op een goede plek. (Conrad Istanbul)

Spannend tot de laatste minuut

Ik vond de tijd tot vertrek zenuwslopend. Hoewel de situatie in Indonesië prima onder controle is gingen de besmettingen in Nederland door het dak. Laten ze reizigers uit Nederland straks nog wel toe? Moet ik de reis misschien toch naar voren halen?

Wat niet meehelpt is dat de regering in Indonesië soms redelijk ad-hoc een besluit kan nemen. Nieuwe maatregelen gaan vaak per direct in en er gaat weinig discussie aan vooraf.

En natuurlijk moet je vooraf een PCR test doen. Normaliter zou ik me hier niet zoveel zorgen over maken. Door het gigantische aantal besmettingen in Nederland hebben wij echter besloten om onszelf twee weken voor vertrek te isoleren.

En met succes: de negatieve PCR test kwam twee dagen voor vertrek om 19.00 uur binnen. Perfect!

Matige start bij Hilton Schiphol

Als Hilton Honors Diamond fan leek een start bij Hilton Schiphol ideaal. Vanuit het hotel loop je zo naar de terminal. Helaas viel dit hotel tegen. In een separaat artikel kom ik hier op terug.

Een matige start bij Hilton Schiphol

Terug naar Azië met Singapore Airlines

Vanaf Schiphol vlogen we naar Azië met Singapore Airlines in Business Class. Mijn laatste longhaul vlucht voor de pandemie was met Singapore Airlines in First Class en dit was de eerste longhaul vlucht sinds de pandemie. Ik had mij geen betere eerste longhaul vlucht kunnen voorstellen. Wat een genot!

Singapore Airlines A350 Business Class

Niet alleen de typische (en buitengewoon goede) service van Singapore Airlines was fantastisch. Nee, ook het gevoel bij de nadering van Singapore was bijna surrealistisch. Ik besefte mij: ik ben weer in Azië, over een aantal minuten ben ik op mijn favoriete vliegveld. En dan ook nog met mijn gezin!

Terug naar Azië
Bij dit uitzicht besef je: ik ben bijna in Singapore!

Terug naar Azië: testen, testen en quarantaine

Hoewel het vliegen al snel vertrouwd voelde is reizen naar Indonesië nog altijd heel anders dan voor de pandemie. We hebben de nodige COVID tests doorstaan:

  • voor vertrek moesten we testen;
  • bij aankomst op het vliegveld kregen we een nieuwe PCR test;
  • nadat de negatieve testuitslag binnen was konden we onze reis vervolgen van het vliegveld naar het quarantaine hotel;
  • op dag 4 kregen we opnieuw een PCR test.

De vijf dagen (vier nachten) quarantaine zijn ons behoorlijk meegevallen. Inmiddels is de quarantaine verplichting weer uitgebreid naar 10 dagen, maar voor ons vlogen de 5 dagen voorbij. Daar speelde het uitstekende quarantaine hotel natuurlijk ook een positieve rol in: wij verbleven bij het Mandarin Oriëntal in Jakarta.

Vijf nachten quarantaine bij het Mandarin Oriëntal in Jakarta

Tweede thuis en veel mooie hotels

Vooral in Jakarta en Bali kun je prachtige goed betaalbare hotels vinden. Zo verbleven wij bij het Doubletree Jakarta, maar de komende periode staan er nog een aantal mooie hotels op het programma.

Doubletree Jakarta

Maar na vier nachten quarantaine en een nacht Doubletree Jakarta was het dan eindelijk tijd om naar ons “tweede thuis” te vliegen: Lombok! Ondanks de relatief korte vluchtduur vlogen we met een Airbus A330 van Garuda Indonesia.

Terug naar Azië
Garuda Indonesia Airbus A330

En na een lange periode van afwezigheid konden we dan eindelijk onze familie weer zien. En wat is het hier heerlijk: binnen een paar minuten zijn we op het strand.

Terug naar Azië
Binnen een paar minuten op het strand kunnen zitten: een voorrecht

Terug naar Azië: conclusie

Het voelt goed om weer terug in Azië te zijn. Ik vond de aanloop naar deze reis spannender dan ooit. En achteraf bekeken zijn we ook net op tijd geweest: Omicron is inmiddels aan een opmars bezig, Indonesië heeft haar grenzen al weer gesloten voor een aantal landen en de quarantaine verplichting is inmiddels 10 dagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven