Goedkoop privé jet vliegen: mijn (extreem) lage prijs!

Eerder schreef ik over mijn ervaring met de Hahn Air Privé Jet en Lufthansa Business Class. Met Hahn Air kun je goedkoop in een privé jet vliegen, waardoor ook “Jan met de Pet” eens kan ervaren hoe dit is.

Al eerder heb ik stilgestaan bij de mogelijkheden om relatief goedkoop in de Cessna Citation van Hahn Air te stappen, maar het leek me interessant om de exacte kosten van deze specifieke vlucht nog eens onder de loep te nemen. En hoewel ik me al “koopman” voelde met dit ticket, ben ik na het uitrekenen van de kosten verrast hoe absurd goedkoop het was.

Goedkoop privé jet vliegen: de kosten per vlucht

In totaal betaalde ik dus € 148,70 voor drie vluchten:

Naast de privé jet werden de andere twee vluchten uitgevoerd in Business Class. De kortste klap is de prijs delen door drie. Dan kost iedere vlucht € 49,57, ben ik nu klaar met dit artikel en leven we nog lang en gelukkig. Maar dat is me te eenvoudig, want ik weet immers dat de vlucht met LATAM me anders (ten tijde van het boeken) € 94,00 zou hebben gekost.

De vlucht met LATAM zou ik toch al geboekt hebben, omdat ik nog een vlucht had staan van Madrid naar Frankfurt. Dat klinkt misschien raar, maar eerder dit jaar gebruikte ik de heenreis naar Madrid als “positioneringsvlucht”. Vanuit Madrid vloog ik door naar Shanghai om uiteindelijk in Bali terecht te komen. Een Economy ticket vanuit Amsterdam zou me ook minstens € 100,00 hebben gekost (het is immers hoogseizoen). Van de € 148,70 gaat dus € 94,00 af en zo blijft er € 54,70 over voor de vluchten met Hahn Air en Lufthansa.

De LATAM vlucht moest ik toch al boeken

Voor de Lufthansa vlucht krijg ik bovendien miles. In een voorgaand artikel heb ik al eens stilgestaan bij het feit dat frequent flyer miles een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Mijn Lufthansa vlucht laat ik crediteren bij Miles & More, het frequent flyer programma van de Lufthansa Groep. Omdat het ticket is uitgegeven door LATAM krijg ik 1250 miles. Deze hebben een waarde van € 0,011 per stuk, in totaal dus € 13,75.

goedkoop privé jet
OK bewijs

Nadat ik de waarde van de miles (€ 13,75) heb afgetrokken van het overblijvende deel (€ 54,70) kom ik op een totaalprijs van € 40,95. Voor twee vluchten. Het aantal miles van beide vluchten is ongeveer hetzelfde, waardoor ik dit resterende deel simpelweg door tweeën deel.  En zo kom ik op een totaalprijs van € 20,48 (!) voor mijn privé jet vlucht.

Je leest het goed: TWINTIG EURO (en achtenveertig cent). Wow.

Bijkomende kosten….

Nuchtere mensen zullen nu waarschijnlijk zeggen: leuk Sander, maar je hebt gewoon € 148,70 uitgegeven. De waarde van die miles vloeien nooit meer terug naar je portemonnee. En dat is natuurlijk ook waar, maar ik vind het toch aardig om de kosten per vlucht in beeld te brengen. Vanzelfsprekend komen er wel kosten bij die ik anders had kunnen voorkomen:

 • Ik moest nu een hotel boeken in de buurt van Düsseldorf Airport. Omdat ik nog een kortingsvoucher had bleef dit beperkt tot € 30,00;
 • De Cessna vlucht was alleen beschikbaar op vrijdag, terwijl de LATAM vlucht (voor deze prijs) alleen op zaterdag beschikbaar was. Daarom moest ik er een nachtje Luxemburg aan vast knopen. Mijn hotel betaalde ik met punten, maar de taxi naar het vliegveld heeft me € 35,00 gekost;
 • Mijn auto staat in Düsseldorf geparkeerd, waardoor ik een treinkaartje moest kopen van Frankfurt Airport naar Düsseldorf Airport. Kosten: € 29,00.

En nu laat ik de overige kosten van een weekendje weg nog maar achterwege. Een weekend weg is helaas altijd vrij prijzig. Maar hey: hoe kun je een weekend weg nu beter beginnen dan in een privé jet?

goedkoop privé jet
Begin je weekend met een privé jet

Gelukkig zijn er ook nog positieve dingen te melden. In een eerder artikel heb je al eens kunnen lezen dat in de Business Class lounge vrijwel alles gratis is. Omdat alle vluchten in Business Class werden uitgevoerd had ik toegang tot deze lounges. 

 • In Düsseldorf nam ik twee kopjes koffie in de lounge;
 • Als ik zou willen ontbijten had dit daar ook prima gekund;
 • Op het vliegveld van Luxemburg kon ik eveneens een paar kopjes koffie nemen;
 • In Frankfurt maakte ik eerst gebruik van een Priority Pass lounge om het nodige werk weg te werken. Ook hier was koffie, water en fris gratis;
 • Vanaf het middaguur vertrok ik naar de Air Canada Lounge om verder te werken. Hier had ik een gratis lunch. Ik weet overigens dat het intens saai is om de hele dag in de lounge te blijven, maar het kon dit keer niet anders;
 • Toen mijn werk eindelijk “klaar” was had ik nog genoeg tijd om te genieten van een Franziskaner en ondertussen naar vliegtuigen te staren.
goedkoop privé jet
Een Franziskaner in de Air Canada Lounge

Conclusie

Een drietal fantastische vluchten voor (afgerond) € 150,00 is al een mooie prijs. Goedkoop privé jet vliegen is nog mooier. Maar ik kan er echt extreem van genieten als een privé jet vlucht me uiteindelijk slechts € 20,00 gekost blijkt te hebben!

Uiteraard is mijn berekeningsmethode enigszins arbitrair: niet iedereen spaart miles en niet iedereen had al een ticket naar Madrid geboekt. Maar ook als je de ticketprijs van € 150,00 door drie (want drie vluchten) deelt blijft er een krankzinnig laag bedrag over.

Helaas lijkt het er op dat je de Hahn Air vlucht tegenwoordig niet meer kunt combineren met de LATAM vlucht. Maar dat is in het verleden wel vaker voorgekomen. Zodra de mogelijkheid weer “open” staat dan zal ik dat hier natuurlijk melden!

 

 

2 gedachten over “Goedkoop privé jet vliegen: mijn (extreem) lage prijs!”

 1. Sander het is te mooi om waar te zijn. Het lijkt me fantastisch om een keer goedkoop te mogen mee vliegen met een privejet. Ik vlieg zelf thuis op een flightsim met een Airbus321. Kun je dat voor mij regelen. Alle tijden kan ik. Ik heb het zelf geprobeerd maar kom veel duurder uit. Met vriendelijke groet Jakob Blaauw

 2. Sander het is te mooi om waar te zijn. Het lijkt me fantastisch om een keer goedkoop te mogen mee vliegen met een privejet. Ik vlieg zelf thuis op een flightsim met een Airbus321. Kun je dat voor mij regelen. Alle tijden kan ik. Ik heb het zelf geprobeerd maar kom veel duurder uit. Met vriendelijke groet Jakob Blaauw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven