Verslag: The Private Room Singapore Airlines

The Private Room van Singapore Airlines. Een verslag van een lounge die exclusief toegankelijk is voor First Class passagiers van Singapore Airlines. Uiteraard gaat het hier om een pré-covid19 verslag. Op dit moment is The Private Room gesloten en Singapore Airlines verkoopt geen First Class tickets voor 1 februari 2022 🙁 . Een verbouwing stond reeds op de planning.

Een lounge op het vliegveld maakt wachten op je vlucht een stuk relaxter. Ik heb daar eerder over geschreven in dit artikel. Lounges zijn enorm populair, waardoor het behoorlijk druk zijn. En zo komt het dat je een heel verschillend aanbod aan lounges hebt. Een groot verschil tussen Business- en First Class is vaak een verbeterde lounge ervaring. Bij Singapore Airlines is dat “The Private Room”: uitsluitend toegankelijk voor First Class passagiers die met Singapore Airlines vliegen.

Vandaag vlieg ik – na een nachtelijke layover in Singapore – met Singapore Airlines in First Class naar Frankfurt. Tijd om eens een verslag van deze lounge te maken!

The Private Room: naar binnen

Na een nacht in het Crowne Plaza hotel op het vliegveld van Singapore is het tijd om richting de lounge te lopen. Gister kwam ik laat aan in Singapore vanuit Jakarta. Het hotel is “landside” gevestigd, waardoor je opnieuw langs de grenscontrole moet voordat je kunt boarden voor je vlucht. Op het vliegveld van Singapore is dat absoluut geen probleem overigens: alles verloopt daar soepel.

Crowne Plaza Singapore

Singapore Airlines heeft voor haar eigen First Class passagiers een speciale check in receptie. Een handjevol medewerkers zijn zich hier aan het vervelen, want er zijn geen andere passagiers te bekennen. Een combinatie van verminderde vraag naar First Class en Covid19.

Singapore Airlines First Class Check In

De ruimte behoorlijk groot en zou een flinke stroom First Class passagiers aankunnen. Er is een wachtruimte aanwezig, maar ik verwacht niet dat deze ooit gebruikt zal hoeven worden.

Er zijn geen andere passagiers

Het inchecken kost dan ook weinig tijd en nadat ik vriendelijk ben geholpen heb ik na een paar minuten de beschikking over mijn boarding pass en een toegangskaart voor The Private Room.

The Private Room
The Private Room toegangskaart

Vanuit de receptie loop je vervolgens door naar de grenscontrole. Een totaal onnodige maar fantastische service: een speciale grenscontrole voor Singapore Airlines First Class passagiers!

De medewerker moet de computer nog opstarten. Ze legt uit dat vanwege Corona het aantal first class passagiers vrijwel volledig is weggevallen. Nadat de computer is opgestart ben ik na een paar minuten weer “airside”.

First Class grenscontrole

Faciliteiten

Voorbij de grenscontrole loop ik naar de Singapore Airlines lounges. Bij de ingang staat een handjevol medewerkers te wachten. Een vriendelijke medewerker brengt me vervolgens naar The Private Room.

Onderweg passeren we de Silverkris Lounge en First Class lounge

Ik breng eerst een bezoek aan de toiletten, welke super netjes zijn. Er is dan ook een fulltime medewerker aanwezig die de zaak continue netjes houdt. Naast de toiletten zijn ook douches aanwezig.

Toiletten

Grofweg is The Private Room opgesplitst in twee delen: een restaurant gedeelte en een “algemeen” deel met relax fauteuils.

Lounge deel na binnenkomst

De lounge is zo ingedeeld dat privacy altijd aanwezig is: zelfs als het druk is zal dit nooit als zodanig aanvoelen. Alle stoelen staan ruim uit elkaar en door middel van schotten zijn de ruimtes enigszins van elkaar gescheiden.

The Private Room
Zitgedeelte The Private Room

In tegenstelling tot de andere lounges van Singapore Airlines heb je vanuit The Private Room een mooi uitzicht naar buiten. Helaas zorgen de zonneschermen voor wat minder duidelijke foto’s, maar het absoluut goed toeven….

Uitzicht op de landingsbaan

Er zijn meerdere hoekjes aanwezig met televisies in The Private Room. Gelukkig staat het geluid van deze televisies nooit op een storend hoog volume

The Private Room
Diverse hoeken met televisie

Laat de actualiteit van destijds voor zichzelf spreken….

Het Coronavirus in de VS…

Achterin de lounge zijn nog een aantal individuele kamers aanwezig. Deze zijn met name handig als je even een telefoongesprek wilt voeren en de rest van de lounge niet tot last wil zijn. Er zijn geen bedden aanwezig in deze kamer en daarmee zijn deze kamers minder geschikt om slaap in te halen.

Individuele kamers

Er is ook een kamer aanwezig voor mensen met kleine kinderen. Een waardevolle toevoeging voor zowel de ouders als de overige bezoekers.

Familiekamer

Achterin de lounge is tevens het restaurant te vinden. Je kunt hier duidelijk zien dat het om een First Class lounge gaat, waarbij iedere tafel formeel gedekt is. Zodoende voelt het ook daadwerkelijk als een restaurant aan.

Restaurant gedeelte

Ook hier is weer voldoende oog voor privacy: de tafels staan ver genoeg uit elkaar.

The Private Room
Ruime opstelling van het restaurant

Met de indeling wordt tegemoet gekomen aan individuele reizigers en aan gezelschappen.

Ook als je alleen bent prima

In het restaurant is ook een klein buffet aanwezig. Overduidelijk ligt de focus echter op a la carte dineren. Er is in The Private Room geen Spa faciliteit aanwezig.

Eten & Drinken

Tijd om eens te kijken wat The Private Room te bieden heeft qua eten en drinken. Na aankomst vanuit Jakarta ben ik gister iets te lang in deze lounge blijven zitten: eerst maar eens een goede kop koffie met wat water. Ik ben de enige gast vandaag en mijn bestelling is snel gebracht.

The Private Room
Perrier en koffie

Hoewel in First Class cabines vaak uitstekende champagne wordt geschonken, is dit in de First Class Lounges lang niet altijd het geval. Een geweldig aspect van The Private Room is de uitstekende champagne die men schenkt. Tot 2020 schonk men Dom Perignon in de lounge.

Hoe zit het met de champagne? Tot begin 2020 stond Dom Perignon op het menu, wat geweldig is voor een First Class lounge!

The Private Room
Tot 2020 schonk men Dom Perignon

Vanaf 2020 is Dom Perignon vervangen door Taittinger Comptes de Champagne Blanc de Blancs, nog steeds een uitstekende champagne. Een groot voordeel is dat men nooit een reeds ingeschonken glas brengt: men brengt altijd de fles en schenkt het voor je neus in. Top! Onderstaande foto is van de avond na aankomst vanuit Jakarta: je kunt de lounge namelijk ook gebruik na aankomst in First Class!

The Private Room
Taittinger Comptes de Champagne Blancs de Blancs

De champagne in de First Class lounge is echter ook niet gek: Piper Heidsieck Rare Millésime 2006. Persoonlijk vind ik deze champagne lekkerder dan de Taittinger. In The Private Room brengen ze je graag de champagne die je wilt hebben en halen ze de fles voor je uit de andere lounge. Geweldige service.

Piper Heidsieck Rare

Tijdens mijn meest recente bezoek is het tijd voor brunch, maar niet té zwaar. Er staat nog een vrij calorierijke vlucht naar Frankfurt op de planning namelijk.

Nadat ik ga zitten krijg ik de menukaart: een kaart met kleine gerechten en een volwaardige menukaart.

Menukaarten

Allereerst lijkt het mij tijd voor een glas champagne. Ik kies voor de Piper en dit smaakt top.

Champagne

Dan het “hoofdgerecht” van deze lunch: gestoofd rundvlees. De smaak is fantastisch.

The Private Room
Lunch

Als nagerecht bestel ik iets uit de regio. Helaas ben ik slordig en is de naam mij ontschoten, maar het is iets met gember. Niet helemaal mijn ding moet ik eerlijk zeggen.

The Private Room Dessert

Als afsluiter bestel ik een bruiswater. In The Private Room schenkt men Perrier.

The Private Room
Perrier Water

The Private Room: conclusie

The Private Room is wat mij betreft een prima afspiegeling van het aanbod van Singapore Airlines in de lucht: uitstekende service en exclusieve champagne! De exclusieve First Class check in en deze lounge zorgen voor een prima start van je First Class reis. Het eten is prima, maar geen “fine dining”.

De lounge biedt dus een goede start die zorgt voor een smetteloze start. Wel is het behoudens de uitstekende champagne een lounge met weinig toeters en bellen. Een kamer met een bed of de mogelijkheid voor een massage ontbreken. Ook is het eten prima, maar geen “fine dining”. Het klinkt natuurlijk decadent, maar sommige concurrenten bieden dit wel.

Dat gezegd hebbende, ik voel mij een geluksvogel dat ik de afgelopen jaren een aantal keren in The Private Room heb mogen vertoeven. Iedere keer keek ik er weer naar uit om een heerlijk glas champagne te nuttigen.

Ik denk dat zowel de First Class Receptie als The Private Room inmiddels te groot zullen zijn. Singapore Airlines heeft tijdens de pandemie haar vloot met First Class stoelen gehalveerd. Hoewel ik er van overtuigd ben dat er altijd vraag zal blijven bestaan voor First Class reizen, zal de infrastructuur aangepast worden op een minder groot aantal passagiers.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven