Review: Novotel Bali Ngurah Rai Airport

Een review van ons kort verblijf bij Novotel Bali Ngurah Rai Airport. Voor een vakantie vlogen we van Lombok naar Bali. Aangezien alle vluchten vol zaten (het binnenlandse toerisme gaat lekker) waren we genoodzaakt een vroege ochtendvlucht te nemen. Een mooie gelegenheid om even bij te komen in het Novotel Bali. Een dagkamer kost slechts € 20,00.

Dit verslag maakt deel uit van meerdere artikelen over onze reis naar Indonesië:

Novotel Bali Ngurau Rai Airport

De vroege ochtendvlucht met Wings Arbadi vertrekt achteraf toch niet zo heel vroeg. Volgens de medewerker is de geplande vertrektijd een “vanaf” tijd. In ieder geval, anderhalf uur later dan gepland komen we aan op Bali: eindelijk weer eens na twee jaar!

Eindelijk weer eens op Bali

Een groot voordeel van dit hotel is dat je gelijk vanuit de terminal naar het hotel kunt wandelen. Andere hotels rondom het vliegveld zijn – ondanks dichtbij gelegen – nog best lastig om zonder taxi te bereiken.

Het hotel is volledig uitgestorven bij binnenkomst. De check verloopt vriendelijk en binnen een paar minuten krijg ik de pasjes voor onze kamer. Helaas is een kamer met uitzicht op de landingsbaan niet mogelijk omdat de gehele tweede verdieping gesloten is.

De toegewezen kamer is erg netjes en voldoende ruim. Er is een Kingsize bed aanwezig met een handige laptopsteun.

Novotel Bali Ngurah Rai kamer

Er is een klein bureau op de kamer aanwezig met daarboven een compacte flatscreen televisie. Je kunt op de televisie ook de aankomst- en vertrektijden van alle vluchten bekijken: handig!

Novotel Bali
Bureau en flatscreen televisie

Ook is er een koelkast aanwezig op de kamer, evenals een waterkoker met koffie en thee. Er zijn ook twee flessen water aanwezig, voornamelijk omdat je niet uit de kraan kunt drinken in Indonesië.

Novotel Bali
Koelkast en waterkoker

De badkamer is slim ingericht en beperkt qua omvang. Deze is ook schoon en oogt modern. Ook zijn er voldoende badkamer accesoires eenwezig.

Badkamer

Omdat er een glazen wand geplaatst is tussen de douche en het slaapgedeelte van de kamer oogt de badkamer veel minder klein dan deze in werkelijkheid is. Als je meer privacy wilt tijdens het douchen kun je alsnog het rolgordijn naar beneden doen.

Open badkamer

Faciliteiten

Vlak na onze binnenkomst brengt een medewerker een welkomstgeschenk. Erg attent, zeker gezien het feit dat ik geen elite status heb bij Accor ALL. Sinds de COVID pandemie zijn veel hotels afgestapt van het welkomstgeschenk, dus ik vind dit echt een groot pluspunt.

Novotel Bali
Welkomstgeschenk

Op de begane grond is eveneens het zwembad gevestigd. Het zwembad is enigszins klein, omringt door de kamers van het hotel. Er zijn dan ook niet veel ligbedden aanwezig. Desondanks vind ik het perfect dat er een zwembad is, want een duik na een lange vlucht is gewoon top!

Novotel Bali
Novotel Bali Zwembad

Via de tuin van het hotel kun je vervolgens naar het dakterras en de Executive Lounge van het hotel wandelen.

Tuin naar lounge en dakerras

Het dakterras is tijdens ons bezoek helaas gesloten wegens een gebrek aan gasten. Wel mag ik hier even rondkijken om vliegtuigen te spotten.

Novotel Bali
Dakterras

Ik ben er redelijk van overtuigd dat ik hier normaliter urenlang zou kunnen zitten. Met een drankje urenlang naar de vertrekkende en aankomende toestellen kijken.

Novotel Bali
Dakterras met uitzicht op het platform

Het uitzicht is niet volledig vrij, maar het zicht op de landingsbaan is wel vrij goed. Ik kan niet wachten tot hier weer volop wide-body toestellen over de hele wereld aankomen!

Novotel Bali
Mooi uitzicht op de baan

Een verdieping lager is ook een fitness zaal aanwzig.

Fitness

Naast de fitnesszaal is de Executive Lounge gesitueerd, welke tijdens ons bezoek gesloten is.

Executive Lounge

Vanuit de Executive Lounge heb je eveneens een prima uitzicht op het platform. Een prima plek om te genieten van een drankje of wat werk te verzetten dus!

Lounge

Novotel Bali Ngurah Rai: conclusie

Na aankomst op Bali vond ik het altijd een tikkeltje vervelend om alle opdringerige taxi chauffeurs af te schudden. Wandelend naar je hotel bleek echter toch nog wel lastig te zijn. Daarom wilde ik het Novotel Bali Ngurah Rai Airport hotel graag eens proberen. Het is absoluut perfect om gelijk vanuit de terminal naar het hotel te wandelen.

Naast de ideale ligging is het hotel ook erg netjes. De kamers zijn schoon en vrij ruim. Het zwembad is klein maar goed genoeg voor een heerlijke duik na een lange vlucht. Ik kan me nu al verheugen op een bezoek aan het dakterras in betere tijden!

Alles overziend kan ik het Novotel Bali Ngurah Rai van harte aanbevelen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven