Review: Mandarin Oriental Jakarta (quarantine hotel)

Vijf nachten in quarantaine in het Mandarin Oriental in Jakarta. Voordat we Indonesië in kunnen, moeten we eerst vijf nachten in quarantaine. Tegenwoordig is dit zeven dagen en kan ook zomaar weer veranderen.

Dit verslag maakt deel uit van meerdere artikelen over onze reis naar Indonesië:

In dit artikel een verslag van ons verblijf in het Mandarin Oriental Jakarta, gelegen in het hart van Jakarta, naast het bekende en historische Hotel Indonesia.

Locatie Mandarin Oriental Jakarta

Mandarin Oriental Jakarta: aankomst en inchecken

Voor de vijf nachten quarantaine kun je kiezen uit verschillende hotels in Jakarta. De hotels moeten aan strenge regels voldoen en vooraf krijg je een QR code toegestuurd voor iedere passagier die aankomt op de luchthaven Soekarno-Hatta in Jakarta.

Je kunt het hotel selecteren via een speciale website, waarin je kunt zoeken op prijs en kamertype. Nadat we goede verhalen hebben gehoord over het Mandarin Oriental Jakarta hebben we uiteindelijk voor dit hotel gekozen. De prijs is inclusief twee PCR tests, transport vanaf het vliegveld en eten.

Aangekomen op Jakarta Soekarno Hatta

Na de landing met Singapore Airlines kost het ongeveer twee uren voordat we kunnen vertrekken richting het hotel. Onze PCR tests zijn negatief en we kunnen in de Silverbird taxi stappen.

De Silverbird taxi

Na een rit van zo’n 40 minuten komen we aan bij het hotel. We gaan echter niet bij de lobby naar binnen, maar via de achter ingang. Vervolgens gaan we via de personeelslift naar de Executive Lounge, waar de check in plaatsvindt. Het hotel is namelijk ook gewoon geopend voor reguliere gasten en deze mogen absoluut niet in contact komen met quarantaine gasten.

Vanaf de Executive Lounge heb je een mooi uitzicht op het welkomstmonument.

Mandarin Oriental Jakarta
Uitzicht op Monumen Selamat Datang (welkomstmonument)

Ik moet zeggen dat alles vanaf het begin gelijk ontzettend vriendelijk is. Een welkomstdrankje, vriendelijk praatje, duidelijke uitleg: alles is super geregeld.

De kamer: Urban Suite

Wij verblijven in de “Urban Suite”, een kamer van zo’n 64 vierkante meter. De woonkamer is heerlijk ruim en is voorzien van een tweezitsbank, een relax stoel en een grote flatscreen. Eventueel kan deze kamer worden voorzien van een extra bed als je met een gezin verblijft.

Mandarin Oriental Jakarta
Woonkamer Mandarin Oriental Jakarta

Aan de woonkamer is de slaapkamer verbonden, welke eveneens ruim genoeg is. Het bed is uitstekend en voorzien van goed bedlinnen. Ook is er nog een extra televisie.

Mandarin Oriental Jakarta
Slaapkamer in het Mandarin Oriental

In de woonkamer is een soort keukenblok geplaatst waar je koffie en thee kunt zetten. Er is ruim voldoende water aanwezig en dit wordt ook steeds aangevuld. Helaas is er geen koffiemachine aanwezig, wat ik een minpunt vind voor een suite in een vijfsterren hotel.

Mandarin Oriental Jakarta
Koffie, thee en water

Een belangrijk argument om een suite te boeken is het feit dat ik drie van de vijf dagen ga werken. De suite beschikt dan ook over een ruim bureau met een relaxte lederen stoel.

Bureau Mandarin Oriental Jakarta

Het uitzicht vanaf de kamer is simpelweg fantastisch. Of je nu ’s ochtends het verkeer op gang ziet komen tijdens de zonsondergang of de files tijdens de avondspits: je kunt uren uit het raam staren. En je hebt er alle tijd voor, dat scheelt natuurlijk.

Mandarin Oriental Jakarta
Uitzicht vanaf de kamer

De kamer: badkamer en inloopkast

Een ander geweldig aspect van de suite is de badkamer. Een erg ruime badkamer met een mooi design. Het ruime ligbad is centraal geplaatst.

Mandarin Oriental Jakarta
De badkamer: het hoogtepunt van de kamer!

Achter het bad is eveneens een douche met een flinke regendouche.

De douche

Tot slot is ook de inloopkast in de hoek van de badkamer gesitueerd. De inloopkast is één van de grotere die ik ooit ben tegengekomen in een hotel. Ideaal voor een langer verblijf met meerdere personen!

De ruime inloopkast

Eten en drinken

Een belangrijk aspect bij onze keuze voor dit hotel is het eten. Bij diverse andere quarantaine hotels is dit simpelweg niet goed. Bij het Mandarin Oriental is het prima geregeld: je hebt keuze uit een aantal menusoorten. Dagelijks geef je de keuze voor de volgende dag door. Als je later nog een toevoeging hebt dan kun je dat per Whatsapp ook rustig doorgeven.

De maaltijden worden in Bento boxes afgeleverd. Vooraf dacht ik dat ze dit zouden doen zonder enige vorm van contact, maar iedere keer weer worden de boxen op een vriendelijke manier overhandigd.

Iedere keer stond de Bento Box klaar

De kwaliteit van de maaltijden zijn echter bijzonder goed. De porties zijn goed in balans. Standaard wordt er ook een soep geserveerd bij het eten. De soep is over het algemeen iets eenvoudiger en daardoor ook minder smaakvol.

Lunch bento box

Drankjes zijn overigens niet inbegrepen bij het quarantaine pakket. Zelfs een glaasje vruchtensap bij het ontbijt zit er niet in. Voor een blikje frisdrank betaal je ongeveer € 3,00. Een biertje kost normaliter ongeveer € 5,00 per blikje, maar het hotel heeft gedurende ons verblijf een promo. Hierdoor kost een biertje € 3,34, wat heel acceptabel is voor een vijfsterren hotel.

Ontbijt in het restaurant

Nadat we op dag vier een PCR test in de deuropenening van onze hotelkamer hebben ondergaan, mogen we op dag vijf vertrekken. Op onze checkout dag kunnen we echter nog tot 16.00 uur gebruik maken van de kamer. Ondanks de goede kwaliteit van de bento boxes besluiten we het ontbijt in het restaurant te proberen.

Het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid: je kunt kiezen uit vers fruit, vele soorten brood, eiergerechten, maar ook diverse Indische gerechten.

Ontbijtbuffet

Met name de aanwezigheid van Indonesische gerechten als Soto Ayam, Bubur Ayam en kip Saté is een leuke en smaakvolle toevoeging.

De Indische keuken

Ik besluit op deze “bevrijdingsdag” dan ook te gaan voor bubur ayam en Satay Ayam. Beter kan het eerste ontbijt na quarantaine in mijn optiek niet.

Een heerlijk eerste ontbijt na de quarantaine

Mandarin Oriental Jakarta: conclusie

Na het onbijt lopen we nog wat rond in Jakarta, waarna we in de middag uitchecken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me geen beter quarantaine hotel had kunnen voorstellen. Een zeer comfortabele suite die we hebben geboekt voor een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Het eten was uitstekend en ook de service was perfect.

Natuurlijk is dit hotel wat duurder dan gemiddeld, want voor vijf nachten waren we ongeveer € 1.000,00 kwijt. Voor het goedkoopste hotel zouden we ongeveer € 600,00 kwijt zijn. Dan zouden we met drie personen op een kleine kamer van 23 vierkante meter hebben gezeten. Bovendien zie ik veel slechte verhalen over het eten en drinken bij sommige hotels. Daarom was deze extra € 400,00 het mij dubbel en dwars waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven