Review: Doubletree Surabaya

Recent verbleef ik bij het Doubletree Surabaya. In deze review lees je wat je kunt verwachten bij een verblijf in dit hotel.

Het hotel maakt onderdeel uit van Hilton Honors. Ik heb besloten om deze nacht met punten te boeken: een nacht in een standaard kamer kost dan 20.000 punten. Met de huidige Hilton Honors promotie (waarover ik vanwege tijdsgebrek nog niet heb kunnen schrijven) krijg ik vervolgens weer 2.000 punten terug. Daarnaast krijg ik als Diamond lid nog 1.000 Myway Bonuspunten, maar ook alle voordelen zoals ontbijt en loungetoegang.

Het in 2020 geopende Doubletree Surabaya is centraal gelegen. Je loopt vanuit het hotel gelijk de Tunjungan straat op, alwaar je het historische Hotel Majapahit kunt vinden. Daarnaast is Chinatown op relatief beperkte afstand. Vanaf de internationale luchthaven Juanda doe je er ongeveer 45 minuten minuten over om bij het hotel te komen.

Doubletree Surabaya: aankomst en check in

Mijn vlucht vanuit Bali arriveert al voor 9.00 uur in Surabaya. Na een taxirit van nog eens 45 minuten naar het centrum van Surabaya kijk ik daar eerst eens rustig rond. Aan het einde van de ochtend besluit ik mijn geluk te beproeven en een poging te doen om in te checken, hoewel deze normaliter pas om 14.00 uur opent.

Doubletree Surabaya
Doubletree Surabaya ingang

Bij de ingang controleert de beveiliger mijn bagage, uiteraard na een vriendelijke begroeting. In Surabaya is het vandaag erg warm, waardoor het erg prettig is dat de ruime lobby goed gekoeld is door de airconditioning.

Doubletree Surabaya
Doubletree Surabaya Lobby

De lobby is verder behoorlijk ruim en oogt chique. Ik vind het fraai dat er ook een vleugel aanwezig is in de lobby.

Lobby Piano

Verder is er in de lobby ruimschoots voldoende zitgelegenheid aanwezig.

Voldoende zitgelegenheid

Daarnaast is er een koffiebar aanwezig in de lobby.

Koffiebar in de lobby

Voorafgaand aan mijn bezoek heb ik een e-mail ontvangen, waarin is aangegeven dat ik kan inchecken in de Executive Lounge. Hier word ik hartelijk ontvangen door Akbar. Nadat ik een cappuccino van hem heb ontvangen draagt hij verder zorg voor het check in proces.

King Deluxe Suite

Na nog een kop koffie is mijn kamer gereed. Akbar legt me uit dat ik een upgrade heb gekregen naar een King Deluxe Suite. Aangezien ik de goedkoopste kamer met punten heb geboekt is dit een prachtige upgrade!

De King Deluxe Suite is 59 vierkante meter groot. Naast de reguliere kamer is er een klein woongedeelte aanwezig. Het woongedeelte is ietwat smal, maar kan ideaal zijn indien je met kleine kinderen reist. Bovendien is de extra ruimte altijd erg prettig. In het woongedeelte is een flatscreen televisie, bank en een kleine eettafel aanwezig.

Doubletree Surabaya
King Deluxe Suite

Verder is in het woongedeelte de “koffie- en theehoek” aanwezig. Naast een Espresso machine en waterkoker is hier ook een blender aanwezig. Ik kan me niet herinneren dat ik dit ooit eerder heb aangetroffen op een hotelkamer. Een leuke toevoeging!

Koffie- & theehoek

Verder is de minibar aanwezig. Alhoewel “gevuld” een groot woord is, kan ik het waarderen dat er een paar items aanwezig zijn.

Minibar

Het slaapgedeelte oogt lekker ruim, wat natuurlijk te danken is aan de glazen wand naar de badkamer.

Doubletree Surabaya
King Deluxe Suite slaapgedeelte

In het slaapgedeelte is een werkplek aanwezig en daarnaast nog een relaxbank.

Doubletree Surabaya
Slaapgedeelte King Deluxe Suite

Een leuke toevoeging is de aanwezigheid van een Harman Kardon speaker.

Harman Kardon speaker

De badkamer beschikt over twee wastafels en is voorzien van de meeste voorzieningen. In dit hotel gebruikt men nog losse flacons met zeep en shampoo.

Deluxe Suite Badkamer

Verder is er een regendouche en een ligbad aanwezig in de badkamer.

Douche en ligbad

In de middag brengt men een welkomstgeschenk. Dit is een vrij royaal pakket met fruit, een tweetal drankjes en Bakpia Ulir (een lokale lekkernij).

Doubletree Surabaya
Welkomstgeschenk

Doubletree Surabaya Executive Lounge

De Executive Lounge bevindt zich op de vijfde verdieping van het hotel. Hier kun je ook de Kidsclub, het fitnesscentrum en zwembad vinden.

Zwembad op de vijfde verdieping

De Executive Lounge is modern en zakelijk ingericht. Ik vind het leuk dat er daarnaast ook een paar lokale tinten aan gegeven zijn.

Doubletree Surabaya
Doubletree Surabaya Executive Lounge

Er is één groot centraal buffet gedeelte. Direct daarnaast is een gedeelte wat zich het best leent om te werken. De rest van de lounge is overwegend ingericht op ontspanning

Buffet en zitgedeelte Executive Lounge

In de Executive Lounge zie ik het gedurende mijn verblijf nooit druk. Integendeel, meestal ben ik de enige gast. De gastheer van de Executive Lounge, Akbar, is zeer gastvrij en geïnteresseerd. Wel is het zo nu en dan een beetje ongemakkelijk om de enige gast in de lounge te zijn.

Er wordt geen ontbijt geserveerd in de lounge. Wel is er tussen 15.00 en 17.00 uur Afternoon Tea en tussen 17.00 en 19.00 uur Evening Cocktails.

Afternoon Tea

Verder is er de gehele dag fruit beschikbaar, evenals frisdrank en wat lokale snacks.

Lokale Snacks en fruit

Ontbijt

Ontbijten is over het algemeen een feestje in Azië. Het ontbijtbuffet is doorgaans een stuk uitgebreider dan in Europa en de Verenigde Staten, vooral ten aanzien van de warme gerechten. Desondanks ben ik diep onder de indruk van het ontbijt buffet bij het Doubletree Surabaya. Het aanbod is echt enorm.

Om te beginnen is er vers fruit, inclusief verse fruitsappen.

Doubletree Surabaya
Vers fruit

Ook is er de mogelijkheid om een traditionele Kolak samen te stellen.

Doubletree Surabaya
Kolak

Ook is er een wafel- en pannenkoekenstation.

Pannenkoek- en Wafelstation

Yoghurt, noten en vleeswaren? Present!

Doubletree Surabaya
Yoghurt, vleeswaren, etc.

Uiteraard zijn cornflakes ook aanwezig….

Cornflakes

Ook een broodrooster met witbrood is beschikbaar.

Broodrooster

Ook zijn er diverse soorten brood aanwezig.

Diverse soorten brood

Dan is er nog een hoek met banketwaren, inclusief croissants, donuts, etc.

Banketwaren

Dan is er nog de mogelijkheid om je eigen “Bubur 7 Rupa” samen te stellen.

Doubletree Surabaya
Bubur 7 Rupa

Het ontbijt zou uiteraard niet compleet zijn zonder traditionele Indonesische zoetwaren.

Indonesische zoetwaren

Dan is er nog een station met fruitsappen zoals sinaasappelsap en guava sap.

Water en fruitdranken

Een erg fraaie toevoeging aan het ontbijtbuffet is de aanwezigheid van traditionele sappen, zoals Sinom en Kunyit Asam. Absoluut de moeite waard om te proberen!

Traditionele dranken

En het bovenstaande is enkel het continentale gedeelte van het ontbijt. Uiteraard is er ook nog een buffet met warme gerechten aanwezig. Zo is er een hoek met Nasi Uduk en bijbehorende aanvullingen zoals Tumis en Tempeh.

Nasi Uduk hoek

Een salade bar inclusief ruimschoots voldoende dressings.

Doubletree Surabaya
Salade bar

Uiteraard kun je zelf een bubur ayam samenstellen.

Bubur ayam

Ook zijn er diverse warme gerechten zoals witte rijst, nasi goreng, mie goreng, groenten, kip en rundvlees aanwezig.

Rijst, Mie en aanvullingen

Het aanbod aan diverse soorten sambal is fantastisch.

Doubletree Surabaya
Mooi assortiment sambal

Ook is een station met vers gemaakte eiergerechten aanwezig. Voorts kun je hier een noodle soep laten samenstellen.

Eiergerechten

Verder kun je naar smaak een gado gado laten samenstellen.

Gado Gado Station

En tot slot kun je nog kiezen uit diverse soorten satay.

Diverse soorten Satay

Naast het uitgebreide aanbod is het ontbijt ook uitstekend verzorgd. Gebruikte borden worden snel afgeruimd en regelmatig bieden ze een nieuwe kop koffie aan. Daarnaast vragen diverse personeelsleden geregeld of alles naar wens is en of ik misschien wensen heb voor een volgende keer. Ook krijg ik een presentje als Hilton Honors elite lid.

Presentje voor elite leden

Doubletree Surabaya: conclusie

Wat een fantastisch hotel! In allerlei opzichten heb ik gedurende mijn verblijf het idee dat dit hotel wat boven de Doubletree standaarden zit. De persoonlijke aandacht die je krijgt, maar ook de algehele uitstraling van het hotel: alles is tot in de puntjes verzorgd.

Vooral de prijs-/kwaliteitsverhouding is bij dit hotel erg goed. Voor 20.000 punten (na promotie 17.000 punten) krijg je als Hilton Honors Diamond lid veel voordelen, zoals:

  • Upgrade naar een suite;
  • Gratis (fantastisch) ontbijt;
  • Toegang tot de Executive Lounge;
  • Welkomstgeschenk op de kamer.

Natuurlijk speelt mee dat de bezettingsgraad bij dit hotel aan de lage kant is tijdens mijn verblijf. Desondanks ben ik er van overtuigd dat dit hotel een extra stap zet voor gasten. Ik kan dit hotel dan ook van harte aanbevelen!