Lezer Review: Intercontinental Vienna

Een review van het Intercontinental Hotel Vienna door één van onze lezers. In oktober vorig jaar was er een promotie bij IHG One Rewards waarbij je zonder kosten de Diamond status tot eind van 2022 kreeg. Na aanmelding hiervoor heb ik van de Ambassador aanbieding gebruik gemaakt. Dit houdt in, dat je de Ambassador status koopt voor $ 200,00 of 40k IHG punten. Hierdoor wordt ook de Diamond status verlengd. Dit was goedkoper dan 10 nachten verblijven, wat ook een optie was om Diamond te behouden.

Aangezien ik in de zomer van 2023 naar Azië reis, waar status veel voordeel op kan leveren, had ik de kosten ervoor over. Bij de Ambassador status ontvang je een weekend voucher waarbij je de 2e nacht gratis verblijft mits je 2 nachten op vrijdag, zaterdag of zondag verblijft. Dit is dus wat ik boekte voor het verblijf in het Intercontinental Vienna.

Intercontinental Vienna: aankomst

Enkele dagen voor verblijf ontving ik een email van het Intercontinental Vienna met de vraag of er telefonisch contact opgenomen mocht worden om onze voorkeuren door te nemen. Het resultaat van dit gesprek was een upgrade van een King met loungetoegang naar de Junior Suite en toegang voor een extra gast in de lounge.

Op vrijdag vlogen wij naar Wenen en namen de Railjet (ca 20 minuten) voor € 4,80 per persoon vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad. Na nog zo’n 10 minuten lopen waren we bij het hotel, waar natuurlijk de bagage direct werd overgenomen door personeel bij de ingang. De ontvangst was vriendelijk in de klassiek ingerichte hal en snel hadden we onze pasjes om in de kamer op de 8e etage te kunnen komen.

Intercontinental Vienna
Lobby Intercontinental Vienna
De 8e etage van het hotel

Intercontinental Vienna Junior Suite

De Junior Suite is ruim en klassiek ingericht met ook een bank, salontafel en bureau. Er is veel licht door de ramen aan 2 zijden van de kamer van waaruit je goed uitzicht hebt over Wenen. Je ziet dat alles goed is onderhouden, maar ook dat modernisering van het interieur geen overbodige luxe is. Als verrassing stond er op tafel een stukje gebak, een kaartje met een welkomstwoordje en 2 flesjes mineraalwater.

Intercontinental Vienna
Intercontinental Vienna Junior Suite

Ook het bed was versierd met de bekende handdoek-zwaan-creatie.

Intercontinental Vienna
Bed in Junior Suite

De badkamer met apart toilet doet Amerikaans aan met een laag bad met douchegordijn waar je kan douchen, maar wat mij betreft echt niet meer van deze tijd. Water was echter snel lekker warm met een goede straal.

De badkamer. Anno 2023 douchen in bad….

De zeep, lotion en dergelijke in grote flessen zijn van Byredo.

Badkamer IC Vienna Junior Suite

Ik vind het jammer dat de kleine verpakkingen zelfs niet meer in een 5 sterren hotel aanwezig zijn…

Byredo toilet artikelen

Verder was er nog een zeer ruime kleedkast met ruimte in een open kast om je koffer neer te leggen op stahoogte.  Een Nespresso apparaat en een flinke TV stonden ook ter beschikking.

Ruime kast op de kamer

Club Lounge

Na een wandeling door Wenen werd het tijd om de Club Lounge te bezoeken. Deze bevindt zich op de 12e etage en je kan naar binnen met gebruik van je pasje. Het was vrij rustig in de Lounge, waar voldoende keus was uit drankjes als diverse wijnen, bier, fris en koffie.

Intercontinental Vienna
Intercontinental Vienna Club Lounge

Ook was er geen gebrek aan hapjes met kaas, zalm of paté. Voor warme gerechten bestond de keus uit o.a. verse soep en ragout van rund. Zoetigheid en fruit stonden er nog ter afsluiting van het geheel. Prima ervaring!

Intercontinental Vienna
Club Lounge hapjes
Menu van de Club Lounge
Club Lounge Menu
Intercontinental Vienna
Hapjes in de Club Lounge

In de avond was bij binnenkomst het bed opengeslagen, waren de gordijnen dicht, lagen er schone badlakens en stonden er nieuwe flesjes mineraalwater (turn down service). Er lag nog een Weense Manner wafel op bed. Het bed lag goed, helaas met eenpersoons dekbedden, maar dat is een kwestie van smaak. Minpuntje is slechte bereikbaarheid van stopcontacten verstopt achter het nachtkastje. Ook geen USB of iets dergelijks te bekennen.

Turndown Service

Ontbijt

In de ochtend kon het ontbijt gebruikt worden in de Lounge of beneden in de grote ontbijtruimte. Wij kozen voor het laatste. Zoals verwacht mag worden van een 5 sterren hotel was er van alles aanwezig om te eten en te drinken. Ook was er bubbelwijn, die actief werd aangeboden door het enthousiaste personeel.

Intercontinental Vienna
Bubbelwijn bij het ontbijt

Een kok maakte warme gerechten, er was verse groente en fruit welk ook tot sap geperst kon worden, om zomaar wat te noemen.

Vers fruit bij het ontbijt
Warme gerechten bij het ontbijt
Zitruimte bij het ontbijt

Al met al niets te klagen over het ontbijt.

Ruime broodselectie bij het ontbijt

Overige faciliteiten

Het hotel heeft in de Lobby een zitgedeelte en een bar.

Intercontinental Vienna
IC Vienna Lobby Bar

Er zijn 4 liften, deze zijn opvallend snel waardoor wij geen wachttijden meegemaakt hebben. Er is een gym beschikbaar, voor een massage kan je een afspraak maken. Het personeel is vriendelijk en goed benaderbaar.

De Gym van het hotel

Intercontinental Vienna: conclusie

Na de 2e dag kwamen we tot de conclusie dat we een prima verblijf hadden gehad! Het hotel is zoals al eerder opgemerkt klassiek, wat oubollig maar wel goed onderhouden. Het kan vernieuwing goed gebruiken: de badkamer is bijvoorbeeld echt niet meer van deze tijd.

Het personeel valt niets op aan te merken en krijgt een dikke plus. Door het gebruik van de weekendvoucher was de prijs acceptabel, zonder voucher moet je flink in de portemonnee tasten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven