Een prima verblijf bij Hilton The Hague

Afgelopen week had ik een prima verblijf bij Hilton The Hague. Het is niet mijn bedoeling om een uitgebreide review te schrijven. Aangezien ik onlangs uitgebreid stilgestaan heb bij het Hilton Honors programma lijkt het mij leuk om mijn ervaring bij diverse hotels te delen.

Vanwege een noodzakelijk bezoek in Den Haag heb ik één nacht geboekt. Voor iets meer dan € 100,00 reserveerde ik een “King Guest Room”, wat de laagste categorie kamer is. Omdat ik Hilton Honors Diamond lid ben krijg ik gratis ontbijt en toegang tot de Executive Lounge.

Een paar maanden geleden hebben we ook bij Hilton The Hague verbleven. Destijds was dit voor een speciale gelegenheid, waar het hotel uitgebreid bij stil stond met (onder andere) een suite upgrade en een fles prosecco. Lang niet alle hotels staan hier op zo’n uitgebreide wijze bij stil, dus Hilton The Hague heeft sowieso al een streepje voor.

Hilton The Hague
Ook de vorige keer hadden we een super verblijf

 

Hilton The Hague check in & kamer

Nadat we in de centrale hal het hotel binnen zijn gekomen worden we vriendelijk begroet in het hotel. We moeten een paar minuten wachten op andere gasten die aan het inchecken zijn. Hierna zijn we direct aan de beurt en worden we allervriendelijkst geholpen. Vooraf kijk ik altijd even of er nog betere kamers beschikbaar zijn, omdat een belangrijk voordeel van Diamond status een gratis upgrade (inclusief suites) is.

In eerste instantie wordt een upgrade naar een Executive Kamer aangeboden. Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar dit is exact dezelfde kamer als de door mij geboekte King Guest Room. Het enige verschil is toegang tot de Executive Lounge, maar vanwege Hilton Honors Diamond status heb ik dat ongeacht deze upgrade al. Daarom besluit ik de stoute schoenen aan te trekken: ik vraag vriendelijk of het misschien mogelijk is één van de beschikbare suites toe te kennen. De check in agent doet ontzettend haar best best en kan uiteindelijk een Family Suite vinden die schoongemaakt en beschikbaar is. Top!

Hilton The Hague
Centrale hal Hilton The Hague
Hilton The Hague Lobby

Onze Family Suite is op de vierde etage. Het is een soort Junior Suite, waarbij het bed en zitgedeelte in dezelfde ruimte is. De kamer is in ieder geval ruim genoeg.

Hilton The Hague
Family Suite

Het King Size bed is lekker ruim met voldoende kussens. Er is een aparte hoek gemaakt waar je kunt werken.

King Bed

De werkhoek is wel handig, omdat je zo ongestoord kunt werken terwijl andere gezinsleden televisie kijken. Omdat alles in één ruimte is heb je echter wel last van het geluid.

Werkhoek

Een belangrijk voordeel van de Family Suite is de aanwezigheid van een Nespresso machine. Alle kamers onder deze kamer (zelfs de Executive Kamers!) hebben alleen oploskoffie beschikbaar. Daarnaast beschikt deze kamer over een vrij ruim aanrecht met spoelbak. Ideaal voor een langer verblijf.

Aanrecht met Nespresso machine

De badkamer is ruim en voelt luxe aan. Er zijn twee wastafels met de gebruikelijke Hilton toiletartikelen. Het bad is afzonderlijk van de regendouche.

De ruime badkamer

Vanzelfsprekend zijn er voldoende handdoeken aanwezig, evenals badjassen, slippers, etc.

Separaat bad en toilet

Executive Lounge & Ontbijt

De Executive Lounge is momenteel gesloten. Hilton The Hague heeft echter een mooi alternatief geregeld. In het restaurant is een aparte ruimte ingedeeld waar je tussen 17.00 en 19.00 uur terecht kunt voor hapjes en drankjes.

De vriendelijke chef van het restaurant legt uit dat we plaats kunnen nemen waar we willen. Tevens geeft hij aan dat de hapjes en drankjes “self service” zijn. Het aanbod is prima: er is genoeg frisdrank, wijn, bier en prosecco.

Hilton The Hague
Drankjes in de lounge

Daarnaast zijn er diverse sterkere drankjes beschikbaar, ijs en citroen/limoen. In mijn ogen een vrij uitgebreid aanbod: door Covid is het al weer een tijdje geleden dat ik van een dergelijke service heb kunnen genieten!

Sterke drank & ijs

Verder zijn er diverse koude hapjes verkrijgbaar: Pringles, nootjes en koekjes. Op het moment dat ik aanwezig ben worden er tevens loempia’s geserveerd als warme snack.

Executive Lounge mini loempia’s

Het ontbijt wordt sinds kort weer geserveerd in het restaurant. Uiterlijk om acht uur ’s avonds moet je alvast doorgeven hoe laat je wilt ontbijten. Tevens moet je alvast je keuze doorgeven: er is nog geen buffet.

Hilton The Hague
Ontbijt in het restaurant

Het menu is lekker uitgebreid. Voor zowel de liefhebbers van een zoet ontbijt als een hartig ontbijt is voldoende ruimte. Maar het belangrijkste: het personeel in het restaurant is van begin tot eind enthousiast en vriendelijk. Echt top!

Hilton The Hague
Een super uitgebreid ontbijt

De presentatie van alle gerechten is – zeker voor het ontbijt – keurig. Wat dat betreft is dit een hele vooruitgang ten opzichte van een ontbijtbuffet. Ook is de presentatie een hele vooruitgang ten opzichte van het ontbijt op de kamer.

Hilton The Hague
Beter dan op de kamer

Conclusie

Hilton The Hague heeft ons wederom voorzien van een prima verblijf! Een goede kamer (met mooie upgrade), heerlijk ontbijt en de weer geopende Executive Lounge maakt een verblijf echt iets om naar uit te kijken. Tel daarbij op dat dit hotel midden in Den Haag ligt en daarom alles dus op loopafstand te bereiken is. Ik moet daarbij opmerken dat het personeel van dit hotel voortreffelijk is: vanaf het moment dat je incheckt is iedereen enthousiast en vrolijk.

Een klein nadeel is dat ik – om onbegrijpelijke redenen – vergeten ben om mij te registreren voor de huidige promotie van Hilton. En zo ben ik helaas veel extra punten misgelopen. Volgende keer beter 🙂 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven