Hilton London Heathrow Review

Hilton London Heathrow Review. Een verslag van een nacht bij dit hotel dat onderdeel is van Hilton Honors.

Het hotel is gevestigd naast Terminal 4. In tegenstelling tot veel andere hotels is het hotel met een loopbrug verbonden aan de terminal. Hierdoor hoef je geen bus of taxi te nemen. Vanuit andere terminals is het hotel ook gemakkelijk te bereiken. Hiervoor gebruik je de metro, waar je kosteloos een kaartje voor kunt krijgen.

De keuze voor dit hotel was makkelijk: dankzij de huidige Hilton Honors promotie zou ik maar liefst driedubbele punten ontvangen voor dit verblijf. Daarnaast ontvang ik nog eens dubbele punten plus 1.000 MyWay bonuspunten vanwege mijn Hilton Honors Diamond status. Tel daar de gunstige ligging bij op en ik kon de boeking rond maken.

Hilton London Heathrow: aankomst

Met British Airways kom ik aan in terminal 5, waardoor ik een extra keer moet overstappen met de metro. Daarna wandel ik via de loopbrug in de richting van het hotel.

Loopbrug naar het hotel

De wandeling neemt een paar minuten in beslag. Vervolgens kom ik uit bij de ingang van het hotel.

Ingang naar de loopbrug

Alles overziend vind ik het – voor London Heathrow begrippen – een vrij prettige manier om vanuit de terminal naar het hotel te reizen. Prettiger dan een bus of een taxi.

Hilton London Heathrow Terminal 4 entree

Het hotel is modern en voorzien van veel glaswerk. Hierdoor is sprake van veel natuurlijk licht.

Veel licht

Het is niet druk bij de check in balie en ik ben dan ook gelijk aan de beurt. Na een korte uitleg over het hotel en wat formaliteiten krijg de pasjes voor toegang tot mijn kamer. Wat me positief verrast is dat al vanaf 5.30 uur in de ochtend ontbijt geserveerd wordt.

Check in desk

Naast de check in balie is een winkel met snacks, ijs, drankjes, etc. De prijzen zijn aan de hoge kant, een fles wijn is verkrijgbaar vanaf 22 Britse Ponden.

De winkel

Na de check in formaliteiten en een bezoek aan de winkel stap ik de lift in. Het hotel is met 398 kamers niet bepaald klein maar toch telt het hotel slechts 4 verdiepingen. Mede hierdoor hoef je nooit lang op de lift te wachten, wat in grote hotels nog wel eens het geval kan zijn.

Uitzicht vanaf de vierde etage

King Executive Kamer

Voor dit verblijf heb ik de goedkoopste kamer geboekt. Drie dagen voor de check in heb ik een upgrade toegewezen gekregen naar een Executive Kamer. Het hotel heeft ook suites maar vanwege het hoge aantal Hilton Honors Diamond leden zijn suite upgrades zeldzaam. Veel verschil met een reguliere kamer is er niet. Loungetoegang is reeds inbegrepen als Diamond lid.

De kamer is met 24 vierkante meter compact. Ondanks de relatief krappe afmetingen is alles aanwezig, inclusief een bureau om aan te werken.

Hilton London Heathrow King Executive Kamer

Het bed is conform Hilton standaarden. Ook is nog een kast aanwezig inclusief badjas en strijkplank.

King Executive Kamer

In de hoek van de kamer is nog een relax fauteuil aanwezig, inclusief een leeslamp.

Relax fauteuil

Een voordeel van de Executive Kamer ten opzichte van een reguliere kamer is de koffiemachine.

Koffiemachine

De minibar is “for your convenience” 😉 leeg. Geen drama natuurlijk, zeker omdat je eenvoudig een drankje kunt halen in de Executive Lounge.

Lege minibar

De kamer is compact maar voelt desondanks niet heel krap aan. Dat is bij de badkamer wel het geval. Een groot voordeel is het ontbreken van een ligbad. Veel hotels proppen een bad in een kleine badkamer, voornamelijk om aan de vereisten voor een extra ster te voldoen. Dat is hier niet het geval: de badkamer beschikt over een inloopdouche.

Compacte badkamer

Het past allemaal precies maar ook een toilet ontbreekt niet in deze badkamer.

Het toilet

Hilton London Heathrow Executive Lounge

De Executive Lounge bevindt zich op de begane grond. Je krijgt toegang tot deze lounge als je een Executive Kamer of Suite geboekt hebt of doormiddel van een upgrade hebt gekregen. Diamond leden hebben altijd toegang tot de lounge.

Ingang van de Executive Lounge

De Executive Lounge is recent verbouwd en ziet er daarom netjes uit. Tijdens mijn bezoek was de lounge ook vrij rustig. Gedurende de gehele dag kun je in de lounge frisdrank, water, koffie en thee pakken.

Executive Lounge

Overdag zijn er een aantal snacks verkrijgbaar in de lounge. Dit zijn echter wel erg basic snacks.

Basic Snacks

De lounge beschikt over ruim voldoende zitgelegenheid. Zowel om te werken als om te ontspannen. Een voordeel vind ik persoonlijk dat het geluid van de televisie niet keihard staat, zoals in sommige andere lounges.

Televisiehoek in de lounge

Tussen 17.00 en 19.00 kun je in de lounge terecht voor evening cocktails en canapés. Naast bier is er een assortiment aan sterke drank en wijn.

Executive Lounge alcohol selectie

Er is keuze uit één rode en één witte wijn. Prosecco of cava is niet beschibkaar in de lounge.

Wijn aanbod in de Executive Lounge

Er zijn warme en koude snacks beschikbaar.

Koude snacks in de lounge

De warme snacks worden regelmatig bijgevuld. Tijdens de “evening cocktails” is het altijd aanzienlijk drukker in de lounge maar tijdens mijn bezoek zijn er nog voldoende zitplaatsen over.

Warme snacks in de lounge

Conclusie

De volgende dag ben ik vroeg vertrokken en heb daarom geen foto’s van het ontbijt kunnen maken. Alles overziend ben ik tevreden over mijn verblijf bij Hilton London Heathrow Terminal 4. Het hotel is zonder taxi of bus te bereiken vanuit alle terminals. De kamers zijn compact maar compleet. Een voordeel vind ik dat het hotel erg vroeg begint met het serveren van ontbijt. De executive lounge is een prettige aanvulling: een rustige plek om te werken of om een glas drinken te halen.

Tot slot was de prijs tijdens mijn verblijf heel acceptabel. In combinatie met de uitstekende Hilton Honors promotie werkte dit allemaal goed voor mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven