EVA Air: nummer 1 op mijn bucketlist!

EVA Air (Evergreen Airways) is mijn nieuwste “doelwit” van maatschappijen waarmee ik beslist wil vliegen! Vandaag de dag zijn er veel uitstekende business class producten te vinden. Business Class is eigenlijk zo goed dat sommige mensen zich afvragen waarom er nog First Class is. Met deze opvatting ben ik het overigens niet eens: er zijn nog steeds grote verschillen tussen Business- en First Class. In een een ander artikel zal ik hier nog uitgebreid bij stil staan.

Veel mensen zullen bij het beste Business Class product denken aan Qatar Airways Qsuite of Singapore Airlines. Hoewel beide maatschappijen een fantastisch product leveren denk ik bij “de beste Business Class”: EVA Air Royal Laurel Class! Men lijkt er bij EVA Air alles aan te doen om een First Class ervaring te geven in Business Class (Royal Laurel Class).

EVA Air Royal Laurel Business Class

De stoelen in Business Class lijken tegenwoordig vaak al een beetje op de stoelen in First Class: vaak is er een 1-2-1 configuratie en heb je veel privacy. De reverse herringbone stoel in Royal Laurel Class lijkt comfortabel, maar niet extreem bijzonder: die zie je vandaag de dag veel in business class.

Zelf vind ik de catering, persoonlijke benadering en een goed glas wijn enorm bijdragen aan een goede vliegervaring. Op dat gebied lijkt EVA Air echt de kroon te spannen in Business Class.

Eva Air Royal Laurel Class reverse herringbone stoel

Dit jaar is de Boeing 787-9 aan de vloot van EVA Air toegevoegd. Aan boord van dit toestel zijn business class stoelen gemonteerd die mij persoonlijk nog beter bevallen: de Thompson Vantage XL stoel. Dit is dezelfde stoel als de Delta One suites, maar dan zonder deur.

Eva Air
EVA Air Boeing 787-9 Business Class

EVA Air Royal Laurel Class: First Class service en catering

De service, catering en voorzieningen zijn in de Royal Laurel Class echter van First Class niveau:

  • EVA Air schenkt Veuve Clicquot La Grande Dame en Krug, wat normaal alleen in First Class geschonken wordt. Hier blijkt al uit dat het budget significant hoger is. De winkelprijs van een fles is ca. € 140,00, terwijl hooguit € 45,00 gebruikelijk is in Business Class;
  • In Business Class ontvang je een Pyjama. Dit zie je normaal alleen in First Class of op zeer lange vluchten in Business Class;
  • Je ontvangt een Rimowa of Salvatore Ferragamo amenity kit. Met name de Rimowa kit zie je normaal alleen terug in First Class;
  • De catering is van een zeer hoog niveau, inclusief canapes, tafelgerei met schitterende details, etc.
Nieuwe Rimowa Amenity kit

In diverse reviews zie ik vrijwel alleen maar positieve berichten over de bemanning, de goede catering en het beddengoed aan boord van EVA Air. Ook de lounges op de luchthaven van Bangkok en Taipei schijnen van een hoog niveau te zijn.

Nieuwe, onlangs geïntroduceerde pyjama’s in Royal Laurel Class.

Er is één nadeel…..

Helaas kent dit schitterende product een nadeel: award tickets zijn lastig verkrijgbaar. Vrijwel al mijn Business- of First Class tickets boek ik met behulp van miles en punten. Award tickets in Royal Laurel Class worden vaak pas een paar weken van te voren beschikbaar gemaakt. Hierdoor moet je dus extreem flexibel zijn. Er zijn wel een paar routes die vooral te boeken zijn, zoals Taipei – Wenen of Taipei – Parijs.

Een strategie die ik inmiddels bedacht heb is om 67.000 Miles & More miles te gebruiken voor een Business Class ticket tussen Azië en Europa. Deze boek ik bij Singapore Airlines. Als er dan een paar weken van te voren award beschikbaarheid is bel ik om het ticket te wijzigen. Het nadeel van deze constructie is dat ik wijzigingskosten moet betalen.

Een andere optie is om – in de toekomst – een “gemengd ticket” te boeken. De heenreis in Premium Economy en de terugreis in Business Class. Misschien is dit zelfs ideaal: Premium Economy schijnt eveneens zeer goed te zijn. EVA Air was de eerste maatschappij die Premium Economy heeft geïntroduceerd.

Heb jij ooit EVA Air gevlogen? Ik ben benieuwd of ik hier overenthousiast ben of dat het inderdaad fantastisch is!

(foto’s: EVA Air)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven