Review: Turkish Airlines Economy in Business Class

Met Turkish Airlines in Business Class (met Economy Class service) van Istanbul naar Nevsehir. Recent schreef ik over een gratis Business Class stoel die ik kon selecteren bij aanschaf van een binnenlandse vlucht met Turkish Airlines.

Na een verblijf bij zowel Intercontinental Istanbul als Conrad Istanbul Bosphorus is het tijd om naar Cappadocië te vliegen. De check in op het vliegveld van Istanbul gaat lekker snel. Bovendien krijg je voorrang bij de beveiliging als je met jonge kinderen reist, wat ons natuurlijk goed uit komt.

Route: Istanbul Airport (IST) – Nevsehir Kapadokya Airport (NAV)
Maatschappij: Turkish Airlines
Toestel: Boeing 737-800
Stoel: 4A
Klasse: Business Class (stoelen) / Economy Class (service)

Turkish Airlines Business Class: lounge en boarding

Omdat we ruimschoots op tijd voor onze vlucht arriveren besluiten we allereerst de lounge te bezoeken. Omdat we feitelijk in Economy Class vliegen hebben we geen toegang tot de Business Class lounge van Turkish Airlines. We kunnen echter wel gebruik maken van de IGA Lounge dankzij mijn Priority Pass., waarvan twee bezoeken zijn inbegrepen bij de gratis American Express Gold kaart.

IGA Lounge Istanbul

De IGA Lounge in de Domestic Terminal is relatief klein. Met glazen wanden is de ruimte afgescheiden van de rest van de terminal. Desondanks heerst er een ontspannen sfeer met relaxte stoelen. Een groot nadeel is dat de lounge niet eens over eigen toiletten beschikt.

IGA Lounge

De lounge beschikt verder over een redelijk aanbod eten en drinken. Er is zelfs een warme maaltijd beschikbaar voor de liefhebber. Verder is er bier, wijn en enkele soorten sterke drank beschikbaar. Al met al niets spectaculairs, maar een stuk relaxter dan wachten in de terminal.

Drankjes bij de IGA Lounge

Het boarden verloopt volgens het principe “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” maar dit levert verder weinig problemen op. De Boeing 737-800 beschikt over “echte” Business Class stoelen. Jippie!

Turkish Airlines Business Class
Boeing 737 Business Class Turkish Airlines

De brede leren stoelen van zitten heerlijk. Zelfs een vlucht van meer dan vijf uren zou prima uit te houden zijn in deze stoel, laat staan deze korte vlucht van een uurtje! Daarnaast is er flink veel beenruimte aanwezig.

Turkish Airlines Business Class
Beenruimte voldoende

Hoewel ik er persoonlijk niet zo’n fan van ben, heeft iedere Business Class stoel ook een voetensteun.

Voetensteun

Iedere stoel heeft daarnaast een In Flight Entertainment scherm. Tijdens deze vlucht werkt deze echter niet.

In Flight Entertainment

Daarnaast is er een controller aanwezig voor de bediening van het In Flight Entertainment systeem.

IFE Controller

Hoewel de stoelen zelf niet zo modern ogen, zorgt de mood lighting er voor dat de cabine zelf modern oogt.

Turkish Airlines Business Class
Mood Lighting

Vlucht en catering

Het is vandaag matig weer in Istanbul, met veel bewolking en regen. De hoogste tijd dus om te vertrekken. De pushback begint op tijd en de captain informeert ons over de vluchtduur van ongeveer 60 minuten.

Start taxi

Na een paar minuten taxiën arriveren we bij baan 36 en is het tijd voor de take off.

Klaar voor vertrek

De take-off verloopt redelijk rustig en zonder noemenswaardige turbulentie.

Take off

Wederom hebben we zicht op de schitterende kust.

Turkish Airlines Business Class
Kust bij Istanbul

En na een regenachtige dag pakken we gelukkig toch nog een beetje zon mee, al gaat deze helaas al weer bijna onder.

Turkish Airlines Business Class
Cruise

Ik leefde in de veronderstelling dat Turkish Airlines geen eten en drinken meer serveert op binnenlandse vluchten. Ik ben dan ook verbaasd dat wij vrij snel na de take-off een “picknick mand” met een broodje en drinken ontvangen.

De catering

In het doosje zit een pakje met vruchtensap, een broodje met kaas en tomaten en nog een mini-salade. Uitstekend voor een korte binnenlandse vlucht!

Turkish Airlines Business Class
Prima voor zo’n korte vlucht!

Nadat het broodje op is zetten we de daling ook al weer bijna in. Het is inmiddels donker en de landing verloopt rustig. Na een korte tijd taxiën komen we aan bij het kleine terminal gebouw van Nevsehir Kapadokya Airport.

Turkish Airlines Business Class
Aankomst in Kapadokya

Het voordeel van zo’n klein vliegveld is dat je na aankomst slechts een paar minuten op je koffer hoeft te wachten. Hierna lopen we naar buiten waar onze chauffeur ons al op staat te wachten.

Nevsehir Kapadokya Airport

Turkish Airlines Business Class: conclusie

Een binnenlandse vlucht met Turkish Airlines is meestal prima: een widebody toestel, in flight entertainment, slechts een korte vluchtduur, etc. Maar deze vlucht is gewoon extra leuk: een Business Class stoel maakt het een waar feest. Vooraf hebben we toegang tot de lounge, waardoor er nauwelijks meer verschil is met “echte” Business Class. Ik ben tot slot positief verrast over het feit dat er ook nog prima catering aan boord was tijdens deze korte vlucht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven