KLIA Express VIP Service Review

KLIA Express VIP Service: een handige, snelle en betaalbare manier om naar je hotel te komen na aankomst op Kuala Lumpur. Het was daarnaast wel een bijzondere en bijna ongemakkelijke service.

Na mijn vlucht met Gulf Air in Business Class aan boord van de Boeing 787 Dreamliner besluit ik vanuit Singapore verder te reizen naar Kuala Lumpur. Hoewel mijn ticket met Gulf Air eigenlijk Bangkok als eindbestemming heeft besluit ik de route af te snijden. Hierdoor ben ik rond 15.00 uur in Kuala Lumpur in plaats van om 22.00 uur.

Ik heb een reservering bij het Sofitel Kuala Lumpur Damansara. Dit ligt iets buiten het centrum. Een taxi vanaf Kuala Lumpur International Airport zou ongeveer € 25,00 á € 30,00 kosten. De KLIA VIP Service kost € 30,00 en is wat mij betreft het beste van twee werelden: snel en zonder files hartje centrum en het laatste stukje met de taxi. Ik boekte daarom een ticket op de website van KLIA Express.

KLIA Express VIP Service: aankomst

Vanuit Singapore vlieg ik met Malaysia Airlines in Business Class naar Kuala Lumpur. Deze vlucht van 45 minuten heb ik geboekt met Flying Blue miles en kost me slechts 10.000 miles. Een prima deal.

Malaysia Airlines Business Class

Het grote voordeel van een Business Class ticket is dat je bij aankomst in Kuala Lumpur fasttrack paspoortcontrole kunt gebruiken. Hier is geen wachttijd. De reguliere rij kent een wachttijd van ongeveer 20 á 25 minuten volgens mijn inschatting.

Tot mijn verbazing zie ik vervolgens mijn naam op een grote monitor hangen bij de bagageband. Bij de balie van KLIA Express staat een enthousiast team voor me klaar. De medewerker geeft me mijn ticket en een andere medewerker neemt vervolgens mijn koffer van me over.

KLIA Express Vip Service
VIP Service monitor

De medewerker neemt de snelste route door de terminal naar het station van KLIA Express. Hier zit zijn taak er op: een collega neemt het hier van hem over. Deze collega zal de treinreis met me meegaan naar KL Sentral. Ik moet nog even wachten op de trein. Mijn koffer laat niets aan de verbeelding over: ik ben VIP vandaag 😉 .

KLIA Express Vip Service
Het is duidelijk dat ik VIP ben vandaag….

Zodra de trein arriveert snelt de medewerker weer naar mij toe om mijn koffer over te nemen.

Op naar de trein

De trein- en taxirit

In de trein is een speciaal zitgedeelte voor KLIA Express VIP service gereserveerd. Het gedeelte is met een lint afgeschermd van het reguliere gedeelte van de trein. En dat heeft toch wel iets ongemakkelijks.

KLIA Express Vip Service
Welkom in het VIP gedeelte

Na aankomst op KL Sentral neemt de medewerker mijn koffer weer ter hand en we lopen gezamenlijk naar de uitgang. Vanaf hier neemt de taxichauffeur het over. Ik bedank de medewerker voor zijn hulp.

KLIA Express Vip Service
KLIA Express VIP Service Taxi service

De luxe taxi is van alle gemakken voorzien. Er staan flesjes water klaar, magazines en de airco zorgt voor voldoende verkoeling. Binnen zo’n 15 minuten komen we vervolgens aan bij het Sofitel Kuala Lumpur Damansara. En zo ben ik een uur na de landing ingecheckt bij mijn hotel. Dat is echt snel en zou met een reguliere taxi waarschijnlijk niet gelukt zijn.

Sofitel Kuala Lumpur Damansara lobby

Conclusie

Een prima service wat mij betreft! Letterlijk alles nemen ze je uit handen bij deze dienst. Dat is hier en daar wel een beetje ongemakkelijk, maar wel zeer goed geregeld. De efficiency is echt een groot pluspunt. Uiteraard kun je ook zelf een taxi bestellen zodra je met de trein aankomt op KL Sentral, maar ik heb in het verleden meegemaakt dat dit wat minder soepel verliep. Daarom vind ik deze service erg prettig bij aankomst.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven