Zo kun je een upgrade naar Business Class kopen

Een upgrade naar Business Class kopen, hoe werkt dit? In dit artikel staan we stil bij de mogelijkheid om upgrade aan te schaffen met geld.

In mijn optiek werd het wel eens tijd om alle mythes rondom een upgrade naar Business Class te ontkrachten, zodat je weet wat je moet doen om echt in Business Class te belanden. Dit artikel maakt dan ook deel uit van drie artikelen:

Upgrade naar Business Class kopen: de mogelijkheden

Heb je een (Premium) Economy ticket en wil je alsnog (tegen extra betaling) vliegen in Business Class dan zijn daar over het algemeen nog wel mogelijkheden voor. De wijze waarop is per maatschappij verschillend:

  • Bij KLM kun je een upgrade naar Business Class kopen bij de check in: je klikt dan de stoel aan in de Business Class cabine en je ziet welke prijs hiervoor moet worden voldaan. KLM hanteert een dynamisch prijsmodel, waardoor je vooraf niet weet wat een upgrade gaat kosten.
  • Sommige maatschappijen sturen vooraf een e-mail met een upgrade aanbod;
  • Er zijn maatschappijen waar je een bod kunt uitbrengen op een upgrade. Voor vertrek hoor je vervolgens of het bod geaccepteerd is of niet.
Business Class kopen
Garuda Indonesia upgrade bieding

Aandachtspunten bij het kopen van een upgrade

Een betaalde upgrade kan een aantrekkelijke optie zijn om in Business Class te vliegen. Maar het is wel goed om rekening te houden met een aantal aspecten, zoals:

  • de upgrade is meestal maar voor één vlucht, dus niet voor de aansluitende- of retourvlucht;
  • Meestal verdien je miles en statuspunten op basis van de originele boeking;
  • Een upgrade kan goedkoop ogen, maar schijn bedriegt soms. Omdat je maar één deel van de vlucht in Business Class vliegt en geen extra miles of statuspunten verdient betaal je relatief veel ten opzichte van een Business Class retourticket.

Ondanks bovengenoemde aandachtspunten kan het nog steeds interessant zijn om een upgrade te kopen. Vooral als de prijs goed is. In vrijwel alle gevallen krijg je ook toegang tot de Business Class lounge, extra bagagevrijstelling en priority boarding.

Business Class kopen
Een upgrade blijft aantrekkelijk

Conclusie

Een upgrade naar Business Class kopen kan een prima manier zijn om comfortabel te reizen tegen een lagere prijs. Maar dan moet je wel goed stilstaan bij de aandachtspunten. In sommige gevallen is het voordeliger om direct een Business Class ticket te kopen, zowel vanwege de prijs als vanwege de miles en statuspunten die je er mee verdient.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven