Emirates Upgrade naar Business Class: mislukt?

Mijn poging om een Emirates upgrade naar Business Class te scoren lijkt te zijn mislukt. Enige tijd geleden schreef ik een uitleg over het upgraden naar Business Class met Emirates.

De meeste vluchten in Business- en First Class boek ik direct in de door mij gewenste klasse, vooral dankzij het gebruik van miles en punten. In sommige gevallen lijkt upgraden met miles of met geld een voordelige optie. Daarom besloot ik het recent te proberen met Emirates. Helaas: ik had de regels niet helemaal goed bekeken. Omdat deze misser iemand anders ook gemakkelijk kan overkomen leek het mij goed om mijn ervaring te delen.

Emirates Upgrade naar Business Class

In juni heb ik een vlucht nodig van Bangkok naar Hong Kong. Op deze route zijn prima mogelijkheden voor award tickets, bijvoorbeeld met Cathay Pacific. Ik besloot echter om gebruik te maken van de Fifth Freedom vlucht van Emirates! Op deze route zet Emirates een Airbus A380 in. De prijzen zijn als volgt:

 • € 120,00 voor Economy Class;
 • € 338,00 voor Business Class;
 • € 561,00 voor First Class.
Schappelijke prijzen voor deze drie uur durende vlucht

Allemaal schappelijke prijzen, zelfs voor First Class. Ik besloot echter gebruik te maken van de upgrade mogelijkheden. Nadat ik mezelf wegwijs had gemaakt in de mogelijkheden leek het volgende mij een prima deal:

 • Voor € 139,00 boek ik een Economy Flex ticket;
 • Deze kan ik vervolgens direct upgraden naar Business Class voor 16.900 miles.

Ik zocht vervolgens naar een award ticket in Business Class via de website van Emirates en zag dat deze beschikbaar is voor 39.000 miles. Kortom: er is beschikbaarheid! Wat kan er nog mis gaan?

Emirates Upgrade naar Business Class

Helaas: na mijn boeking zie ik dat er geen upgrade beschikbaar is. Het hierboven weergegeven tarief is een “Business Flex” award. Om te kunnen upgraden moet er een “Bueinss Saver” award beschikbaar zijn. Deze moet je zoeken door een retourticket te zoeken, zoals ik in mijn uitleg aangeef.

Ontzettend dom natuurlijk! Gelukkig is er nog hoop: ik heb mezelf op de wachtlijst geplaatst voor een upgrade. Zodra deze beschikbaar komt zal mijn ticket alsnog automatisch worden geüpgraded. Zo niet, dan vlieg ik met alle plezier in de Economy Class van Emirates.

Emirates Upgrade naar Business Class

Conclusie

Dit voorbeeld maakt duidelijk dat een fout snel gemaakt is binnen de miles en punten wereld. Ik snapte er eerst helemaal niets van. Waarom was mijn upgrade niet beschikbaar? Pas later snapte ik dat ik een redelijk simpele fout had gemaakt.

Natuurlijk is dit allemaal niet het einde van de wereld: Emirates Economy Class is prima. Het lijkt me echter leuk om eens Emirates Business Class te vliegen. Door de “Automatisch upgraden” optie is hier alsnog goede hoop op.

 

2 gedachten over “Emirates Upgrade naar Business Class: mislukt?”

 1. Ik volg jou al tijd vind super wat je delen hier.
  Maar heb een heel groot vraag . Hoe kom kan ik Miles verzamelen in Nederland groetjes Lana

  1. Hi Lana,

   Bedankt voor je reactie! Veel miles spaar ik door American Express punten om te zetten (die ik weer spaar door uitgaven te doen met Amex, door een upgrade bonus of door iemand aan te melden). Maar ook door met veel acties mee te doen die veel miles opleveren. Denk daarbij aan de Booking.com actie waarover ik schreef in december.

   Op mijn artikel over Flying Blue miles sparen staan bijvoorbeeld ook nog wat tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven