Malaysia Airlines Business Class voor 10/K miles

Malaysia Airlines Business Class vliegen voor slechts 10.000 miles? Het kan met behulp van Flying Blue miles. Een solide deal voor een korte vlucht.

Het gaat om de vlucht tussen Singapore en Kuala Lumpur. Met slechts 45 á 60 minuten vliegen is dit niet de meest spectaculaire vlucht, maar om verschillende redenen vind ik dit toch een mooie prijs.

Malaysia Airlines Business Class voor 10/K miles

Vluchten tussen Kuala Lumpur en Singapore zijn doorgaans betaalbaar, behalve op zeer drukke dagen. Enkele dagen voor kerst zou ik minimaal € 175,00 kwijt zijn geweest voor dit ticket in Economy Class, terwijl ik ook voor 10.000 miles in Business Class kon vliegen. En dus maakte ik daar gebruik van. Ik had slechts een korte overstap waardoor ik geen gebruik kon maken van de lounges. Maar de “volledige ervaring” is redelijk uitgebreid. Voor een regulier Business Class ticket met Malaysia Airlines betaal je ca. € 300,00, waardoor je een goede waarde krijgt voor je miles.

Je kunt met een Malaysia Airlines Business class ticket gebruik maken van de Qatar Airways Lounge. Deze kun je alleen bezoeken als je een Business Class ticket hebt en niet als je over elite status beschikt en in Economy Class vliegt. Een uitstekende lounge inclusief á la carte dining.

Malaysia Airlines Business Class
Qatar Airways Business Class Lounge Singapore

Daarnaast heb je toegang tot de prima Qantas Business Class Lounge.

Qantas Business Class Lounge Singapore

Voor de vlucht heb je een hoge bagage vrijstelling. Bij aankomst in Kuala Lumpur kun je gebruik maken van de fasttrack imigration. Dit kan behoorlijk veel tijd schelen, aangezien de wachttijd bij de reguliere rij aardig kan oplopen.

Eenmaal aan boord kun je rekenen op een welkomstdrankje, een lekkere ruime stoel en een snack. Weinig mis mee wat mij betreft!

Malaysia Airlines Business Class
Malaysia Airlines Snack

Conclusie

Uiteraard is dit niet de meest schokkende miles deal. Toch kun je voor 10.000 miles een prima ervaring hebben, vooral als je besluit om uitgebreid te tafelen in de Qatar Airways Lounge. De beschikbaarheid is uitstekend, welke gemakkelijk te vinden is op de website van KLM. De waarde per mile is ook prima.

Ook de Economy tarieven zijn met slechts 5.000 miles erg goed te betalen, wat handig kan zijn bij last minute aankopen en hoge prijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven