Goedkoop First Class vliegen

Goedkoop First Class vliegen is in de afgelopen jaren lastiger geworden. Het aantal First Class stoelen is in de afgelopen jaren afgenomen. Op veel routes bieden maatschappijen helemaal geen First Class meer aan en sommige maatschappijen hebben First Class zelfs helemaal afgeschaft. Voor de “Miles & Points” vlieger is dit jammer, want meestal moet je voor First Class maar een beperkt aantal extra miles neertellen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je met First Class de hoogste waarde per mile kunt realiseren.

Lees ook mijn artikel over het verschil tussen First Class en Business Class, zodat je zelf kunt bepalen of je hier wat extra miles voor over hebt.

Gelukkig zijn er nog altijd een aantal routes die je met relatief weinig miles kunt boeken. Het gaat hier dus om award tickets die haalbaar zijn voor veel mensen. Hieronder werk ik de volgende routes verder uit:

 • Moskou – Londen met British Airways;
 • Frankfurt – Doha met Qatar Airways;
 • Abu Dhabi – Seoul met Etihad;
 • Singapore Airlines A380 Suites (diverse routes);
 • Beijing – Hong Kong – Tokyo met Cathay Pacific;
 • Europa – Abu Dhabi met Etihad.

Goedkoop First Class tussen Moskou en Londen, British Airways: 34/K Avios

In de zomermaanden vliegt British Airways zes dagen per week tussen Londen en Moskou met een Boeing 787-9. Deze Dreamliner is uitgerust met vier reisklassen: Economy, Premium Economy, Business- en First Class.

British Airways Executive Club, het loyaliteitsprogramma van BA, hanteert een prijsstelling op basis van de gevlogen afstand. Hierdoor hoef je voor de vlucht tussen Moskou en Londen “maar” 34.000 Avios neer te tellen. Normaal betaal je bij BA hoge toeslagen voor een award vlucht, maar op deze route betaal je slechts een paar tientjes.

Goedkoop First Class
British Airways 787 First Class

Een vlucht tussen Londen en Moskou in Club World (Business Class) kost slechts 17.000 Avios. En zo kun je voor een slordige 51.000 Avios geheel in stijl heen en weer naar Moskou vliegen.

Het is goed om te weten dat je ook gebruik kunt maken van de Concorde Room. Als je vanuit Moskou naar Londen vliegt en je vliegt in Economy terug naar Amsterdam dan heb je ook gewoon toegang tot de Concorde Room.

De Concorde Room

British Airways Executive Club is een transfer partner van American Express. Je kunt dus simpel aan punten komen: de eerste stapel punten krijg je cadeau bij aanmelding. Daarnaast zijn er regelmatig acties waarbij je Avios kunt kopen, zoals bij Groupon. Daarnaast is er momenteel een actie waarbij je dubbele avios kunt verdienen.

Frankfurt – Doha, Qatar Airways: 51/K Avios

Goedkoop First Class vliegen is natuurlijk nog leuker aan boord van de Airbus A380! Qatar AIrways vliegt van Frankfurt naar Doha in dit toestel. Omdat deze vlucht slechts 2853 mijl is, betaal je in First Class slechts 51.000 Avios!

Kaviaar aan boord bij Qatar!

En zo kun je ongeveer zes uur lang genieten van al het moois aan boord van Qatar Airways:

 • Krug Champagne;
 • Kaviaar;
 • Een elegante cabine met een brede stoel;
 • De (in mijn ogen) mooiste bar aan boord van een vliegtuig;
 • Toegang tot de Al Safwa lounge als je een aansluitende vlucht hebt.
LATAM Pass Club
De Qatar bar op de A380

Abu Dhabi – Seoul, Etihad: 50/K AA miles

Etihad A380 First Class Appartementen: het is waarschijnlijk één van de mooiste vliegtuigstoelen die je kunt hebben. Daarnaast kun je als First Class passagier douchen aan boord van de A380 van Etihad.

Etihad A380 First Class Appartementen

American Airlines is partner van Etihad en zodoende kun je een goedkoop first class ticket boeken bij Etihad. Voor slechts 50.000 Aadvantage miles vlieg je vanuit Seoul naar Abu Dhabi. Het is trouwens ook geen enkel probleem om een vlucht met een andere partner toe te voegen. Je kunt dus prima de volgende route boeken:

 • Tokyo – Seoul met Japan Airlines in Business Class;
 • Seoul – Abu Dhabi met Etihad in First Class;
 • Abu Dhabi – Caïro met Etihad in Business class.

De vlucht duurt maar liefst 9,5 uur van Seoul naar Abu Dhabi (andersom 8,5 uur) dus je hebt voldoende tijd om het product goed uit te proberen. In mijn ogen is 50.000 Aadvantage miles een koopje voor zo’n gave vlucht over zo’n lange afstand! Het enige nadeel is dat Aadvantage geen American Express partner is. Wel kun je regelmatig miles kopen: rechtstreeks of bijvoorbeeld via een actie bij partners.

Gratis vliegen
Etihad First Class Appartement

Goedkoop First Class met Singapore Airlines A380 Suites

Singapore Airlines nieuwe First Class Suites aan boord van de Airbus A380 zijn fenomenaal! Een review kun je hier terug vinden. Het boeken van een award ticket in deze nieuwe suites is lastig, maar op sommige routes kun je vrij veel beschikbaarheid vinden. Eerder schreef ik een artikel over het boeken van Singapore Airlines First Class awards.

Een aantal routes is vrij voordelig, namelijk:

 • Hong Kong – Singapore: 40.500 miles (beschikbaarheid is schaars);
 • Shanghai – Singapore: 53.000 miles;
 • Singapore – Mumbai: 53.000 miles;
 • Tokio Narita – Singapore: 70.000 miles.
Singapore Airlines A380 First Class Suites, alleen te boeken bij Krisflyer

Net als British Airways is ook Singapore Airlines een American Express Rewards partner, waardoor je punten kunt overboeken. Daarnaast verdien je miles aan de hand van de gevlogen afstand bij Krisflyer. Hierdoor kan het aantal punten redelijk snel oplopen.

Beijing – Hong Kong – Tokyo, Cathay Pacific: 27,5/K Alaska Miles

Cathay Pacific heeft First Class op een groot deel van haar regionale routes geschrapt. Toch blijven er nog twee routes over:

 • Tokyo Haneda – Hong Kong;
 • Hong Kong – Peking.

Beide steden liggen in dezelfde zone, waardoor je (in theorie) twee vluchten achter elkaar kunt nemen voor slechts 27.500 Alaska Miles. Het lastige is wel dat je eerst award beschikbaarheid moet vinden. Als dat lukt, dan heb je een schitterend award ticket te pakken!

Goedkoop First Class
Voor 27.500 in First Class? Yeah!

Ook Alaska Mileage Plan is geen transfer partner van American Express. Wel kun je relatief gunstig miles sparen met vluchten bij partners. Daarnaast verkoopt Alaska regelmatig miles met een flinke bonus! Ook de Marriott Bonvoy punten – momenteel in de aanbieding – kun je omzetten naar Alaska Mileage Plan.

Je kunt op een intra-Azië award bij Cathay Pacific geen stopover inbouwen. Lees voor je begint eerst mijn artikel over miles Alaska miles inwisselen voor Cathay Pacific vluchten.

Europa – Abu Dhabi, Etihad: 40/K Asiana miles

Asiana is een luchtvaartmaatschappij uit Korea. Naast het feit dat Asiana is aangesloten bij Star Alliance zijn ze ook partner van Etihad Airways. De award tabel is extreem gunstig! Zo vlieg je voor 40.000 miles tussen Europa en het Midden Oosten in First Class!

Voor dit aantal punten kun je kiezen uit de volgende routes:

 • Londen – Abu Dhabi (Airbus A380);
 • Parijs – Abu Dhabi (Airbus A380 of Boeing 777);
 • München – Abu Dhabi (Boeing 777 of Boeing 787-9).

Bij Asiana moet je wel de volledige toeslagen betalen. Je kunt dan gerust rekening houden met een paar honderd eur.

Goedkoop First Class
Vlieg Etihad First Class voor 40.000 miles

Het nadeel van Asiana is dat miles moeilijk verkrijgbaar zijn: het is geen American Express Rewards partner en de verdientabel is redelijk behouden. Voor de meeste Business Class vluchten scoor je bijvoorbeeld slechts 150% over de gevlogen afstand. Gelukkig kun je wel Marriott punten omzetten naar Asiana.

Goedkoop First Class vliegen, conclusie

Vliegen in Business Class is mooi maar vliegen in First Class is geweldig. Goedkoop First Class vliegen is helemaal top. Door slim gebruik te maken van miles & punten is het prima mogelijk om een ticket in deze exclusieve klasse aan te schaffen. Ik hoop je met deze lijst een mooie voorzet te hebben gegeven. Deze lijst is niet limitatief.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven