Flying Blue Sweet Spot: Intra Azië [Vervallen]

Onlangs kwam ik een mooie Flying Blue Sweet Spot tegen: binnen Azië kun je voor een laag aantal miles flinke afstanden afleggen. De toeslagen zijn daarnaast redelijk mild.

Vorig jaar kon je vrijwel heel Azië door vliegen in Business Class voor slechts 25.000 miles. Zo vloog ik van Hong Kong naar Seoul met Korean Air in de Boeing 747-8. Na een layover in Seoul vloog ik vervolgens door naar Kuala Lumpur. Helaas is deze optie vervallen nadat Flying Blue overstapte naar een dynamische award pricing.

Het goede nieuws is: award tickets bij partner maatschappijen hebben nog altijd een vaste prijs. Zo kun je alsnog een mooi award ticket in elkaar zetten voor relatief weinig miles!

Update 21-09-2023: Deze Sweet Spot is helaas niet meer te gebruiken. Over het algemeen zijn de Business Class awards een stuk duurder bij Flying Blue binnen Azië.

Flying Blue Sweet Spot: 11 uur Business Class voor 29/K

Ik wilde graag een ticket boeken van Hanoi naar Denpassar Bali. Tijdens mijn zoektocht keek ik eens naar de mogelijkheden bij Flying Blue. Al snel kwam er een mooie mogelijkheid voorbij! Van Hanoi naar Denpassar via Seoul in Business Class! En dat voor slechts 29.000 Flying Blue miles en ca. € 100,00 aan belastingen. Een mooie deal, vooral als je nagaat dat je de eerste 20.000 Flying Blue miles bij een credit card (eerste jaar gratis) kunt krijgen.

Voor het – relatief – beperkte aantal miles krijg je veel terug:

  • De vlucht van Hanoi naar Seoul duurt ruim 4 uren. Deze kan uitgevoerd worden door Korean Air of met Vietnam Airlines. Beide zetten toestellen in met een volwaardige Business Class stoel die volledig plat kan;
  • Vervolgens vlieg je van Seoul naar Denpassar met Garuda of Korean Air. Deze vlucht duurt ongeveer 7 uren en kan worden uitgevoerd door Korean Air of Garuda Indonesia.
  • In Seoul is het mogelijk een layover in te bouwen (een stopover is niet mogelijk bij Flying Blue), maar daarvoor moet je bellen met Flying Blue.
Flying Blue Sweet Spot
Vlieg met Korean Air of Garuda Indonesia!

Waarom is dit mogelijk?

Je zult je misschien afvragen hoe het komt dat dit mogelijk is. Tenslotte betaal je voor een Business Class vlucht van Amsterdam naar New York al snel het dubbele aantal miles. Dit komt omdat de ouderwetse regio award tabel eigenlijk nog gewoon in takt is. Dit houdt in dat je voor een “vaste prijs” van 29.000 miles in Business Class en 11.500 miles in Economy van en naar de volgende landen kunt vliegen:

  • Maleisië;
  • Indonesië;
  • Vietnam;
  • De Filipijnen;
  • Laos;
  • Cambodja.

Omdat er geen rechtstreekse vluchten van Vietnam naar Denpassar gaan moet er een connectie worden toegevoegd. Dat de overstapplaats buiten de “zone” ligt is klaarblijkelijk geen probleem. Vlieg je rechtstreeks vanaf deze overstapplaats, dan is het veel duurder: voor een rechtstreekse vlucht van Seoul naar Denpassar moet je maar liefst 57.500 miles neertellen!

Flying Blue Sweet Spot
Rechtstreeks is fors duurder

Conclusie

Ik kan er altijd van genieten als je voor een beperkt aantal miles een mooie reis in elkaar kunt zetten. Natuurlijk is dit niet voor iedereen. Maar als je een rondreis door Azië aan het plannen bent dan kan dit een schitterende mogelijkheid zijn om je miles te besteden.

Bij een Flying Blue American Express Gold kaart (eerste jaar is gratis) krijg je momenteel 20.000 Flying Blue miles via deze link! Als alternatief kun je American Express Rewards punten overboeken. Check altijd op voorhand of er “award beschikbaarheid” is, voordat je bijvoorbeeld American Express Rewards punten omzet naar Flying Blue.

Eet Bibimbap aan boord van Korean Air Business Class!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven