Singapore Airlines Spontaneous Escapes

Business Class naar Azië voor 56,5/K miles! (Sweet spot)

Business Class naar Azië voor slechts 56.500 miles? In de Airbus A350 van Singapore Airlines?! Het kan met het frequent flyer programma van Singapore Airlines, Krisflyer!

Deze award vraagt iets meer creativiteit dan gemiddeld, maar daar krijg je een fenomenaal goede waarde voor terug. Voor 56.500 miles tenminste 10 uren in Business Class vliegen is simpelweg een topdeal.

UPDATE: in 2022 is het aantal benodigde miles verhoogd van 49.000 miles naar 56.500 miles. Nog altijd een zeer goede deal. 

Business Class naar Azië voor 56,5/K miles

Singapore Airlines Krisflyer is een frequent flyer programma dat werkt met zones. Je vliegt dus van zone A naar zone B en daar staat dan een bepaalde hoeveelheid miles tegenover. De daadwerkelijke afstand of het aantal vlieguren is dus niet relevant.

Boek je een Business Class ticket van Europa naar Azië met Singapore Airlines dan moet je daarvoor 92.000 miles betalen. Turkije is echter ingedeeld in de zone Afrika, waardoor het aantal miles ineens significant daalt. Voor een Business Class ticket naar Azië vanuit Istanbul betaal je nu slechts 49.000 miles!

Business Class naar Azië

Het bijkomende voordeel is dat je ook nog eens nauwelijks toeslagen hoeft te betalen bij deze deal. Voor bovenstaand voordeel bedragen de toeslagen slechts $ 32,80. Hierdoor heb je nog wat budget over voor een vlucht naar Istanbul. Voor rond de € 100,00 is dat vaak wel mogelijk.

Stopover inbouwen voor $ 100,00

Het is daarnaast goed om te weten dat je voor een aanvullend bedrag van $ 100,00 een stopover kunt inbouwen. Hierdoor kun je dus een aantal dagen in Singapore verblijven en vervolgens doorvliegen naar een andere bestemming in Azië.

Meer over het inbouwen van een stopover voor $ 100,00 kun je terugvinden in dit artikel.

Stopover in Singapore? Leuk!

Voor 81.500 miles vlieg je eventueel zelfs naar Perth. Voor 90.000 miles kun je naar Tokyo vliegen.

Business Class naar Azië

Hoe kom je aan Krisflyer miles?

Maar hoe spaar je 56.500 Krisflyer miles bij elkaar? Singapore Airlines maakt deel uit van Star Alliance. Hierdoor kun je miles sparen door met een Star Alliance maatschappij te vliegen.

Vlieg je bijvoorbeeld met TAP Portugal van Lissabon naar New York dan verdien je in Business Class 4200 miles (enkele reis) of in de goedkoopste Economy Class 1683 miles (enkele reis). Maar ook op een Europese vlucht met Lufthansa kun je Krisflyer miles sparen.

Business Class naar Azië
Spaar Krisflyer miles bij Star Alliance partners, zoals Lufthansa. Of met American Express.

Daarnaast is Krisflyer een American Express Rewards partner. Je kunt je gespaarde American Express Rewards punten overboeken. Voor iedere 5 punten krijg je 4 miles. Aangezien deze kaart de eerste periode gratis is en je een forse aanmeldbonus kunt krijgen helpt dit je goed op weg. Lees daar meer over in dit artikel!

Business Class naar Azië voor 56,5/K miles: conclusie

Voor 56.500 miles in Business Class naar Azië vliegen is een fantastische deal. Daarnaast is het Business Class product van Singapore Airlines erg goed. Lees hieronder de reviews die wij hierover schreven:

Dankzij het feit dat Krisflyer een American Express Rewards partner is zijn deze punten ook nog eens goed bereikbaar. Daarnaast kun je punten sparen door te vliegen met Star Alliance partners.

 

1 gedachte over “Business Class naar Azië voor 56,5/K miles! (Sweet spot)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven