Mooi: Singapore Airlines Copenhagen – Rome

Singapore Airlines vliegt deze zomer tussen Copenhagen en Rome. Deze vlucht kun je als los ticket boeken, waardoor je redelijk betaalbaar kennis kunt maken met een “echt” Business Class product.

Business Class vliegen binnen Europa is meestal vrij prijzig. Bovendien stelt het weinig voor: je krijgt loungetoegang, extra bagage en wat beter eten & drinken. Maar de stoel is precies hetzelfde. Lees bijvoorbeeld hier de review van mijn Lufthansa Business Class vlucht.

Het komt zo nu en dan voor dat je alsnog een “echt” Business Class product kunt vliegen, zoals voorheen met LATAM tussen Frankfurt en Madrid. Deze vlucht heb ik meerdere keren gevlogen, maar is inmiddels helaas geschrapt en zal ook na COVID niet terugkeren. Een review kun je hier teruglezen.

Deze zomer is er echter een mooie nieuwe mogelijkheid: Singapore Airlines tussen Copenhagen en Rome!

Singapore Airlines Copenhagen
Singapore Airlines Business Class catering

Singapore Airlines Copenhagen Rome in A350

Vanaf 16 juli vliegt Singapore Airlines tussen Copenhagen en Rome. De vluchten worden uitgevoerd op dinsdag, vrijdag en zondag. Op maandag, woensdag en zaterdag worden de vluchten uitgevoerd tussen Rome en Copenhagen. Singapore Airlines zet hierbij de Airbus A350 in. Je kunt alle reisklassen boeken: Economy, Premium Economy en Business Class. Van het Business Class product aan boord van de A350 schreef ik eerder een review, welke je hier kunt teruglezen.

De prijzen zijn redelijk:

  • Economy: € 76,00;
  • Premium Economy: € 184,00;
  • Business Class: € 276,00.
Singapore Airlines Copenhagen
De vlucht is ook in Premium Economy te boeken

In totaal bedraagt de vluchtduur zo’n 2 uur en 20 minuten. Een mooie manier om kennis te maken met Business Class. Normaal gesproken is Business Class binnen Europa namelijk dezelfde stoel als in Economy Class, maar dan met wat betere catering.

Loungetoegang is inbegrepen, al zul je daar vanwege het vroege tijdstip niet zo lang kunnen vertoeven: de vlucht vertrekt om 8.15 uur, waardoor je al rond 7.30 zult boarden.

Boek je deze vlucht in Business Class, dan krijg je ook nog een redelijke hoeveelheid miles voor deze vlucht. Als je deze naar Alaska Mileage Plan laat crediteren dan krijg je 1912 miles.

Singapore Airlines Copenhagen
A350 Business Class, Singapore Airlines

Conclusie

Het is altijd fantastisch als een airline een widebody toestel inzet op routes binnen Europa. Vooral omdat dit een volwaardig Business Class product met zich meebrengt. In dit geval gaat het ook nog eens om Singapore Airlines, wat in mijn ogen één van de beste maatschappijen ter wereld is. Ik ben dan ook erg enthousiast over deze route en moet mezelf bedwingen om niet een enkeltje te boeken voor komende zomer 🙂 .