VIP Centre Amsterdam: zo krijg je toegang

Onlangs schreef ik over het VIP Centre Amsterdam. Je kunt de review hier teruglezen. Een fenomenale ervaring met uitstekend personeel, privé rit naar het vliegtuig en een goede keuken. Het is de meest ontspannen manier om aan je reis te beginnen, waarbij je niets meekrijgt van de rest van Schiphol.

Iedereen kan tegen betaling gebruik maken van deze dienst. Het maakt daarbij niet uit met welke maatschappij en in welke klasse je vliegt. Er zijn daarnaast drie varianten van de service:

  • Aankomst;
  • Vertrek;
  • Transfer.

Bij vertrek of aankomst betaal je € 677,60 inclusief BTW voor de eerste persoon. Voor iedere volgende persoon moet vervolgens € 435,60 worden voldaan. De transfer service is duurder, waarschijnlijk omdat er twee keer een rit over het platform bij zit. Alle tarieven en toeslagen kun je terugvinden op de website van Schiphol.

Naast simpelweg betalen voor de service zijn er nog twee andere mogelijkheden om gebruik te maken van deze dienst.

VIP Centre Amsterdam: First Class Vliegen

Het grote verschil tussen Business- en First Class vliegen is een betere ervaring aan de grond. Geen enkele airline heeft een First Class Lounge op Schiphol. Bovendien zijn er geen separate paspoort- en beveiligingscontroles op Schiphol voor First Class passagiers.

Bij een tweetal airlines is het VIP Centre Amsterdam inbegrepen bij je ticket. Het maakt daarbij niet uit of je een regulier ticket hebt of een award ticket (een ticket met miles):

  • Air France La Première;
  • Garuda Indonesia First Class.
VIP Centre Schiphol
Begin je La Premiere vlucht bij het VIP Centre Schiphol

Toegang met AMEX Centurion

Bij de American Express Centurion Card krijg je jaarlijks twee keer toegang tot het VIP Centre. De Centurion Card is de exclusievere versie van  de American Express Platinum kaart en kost jaarlijks € 4.000,00. Daarnaast moet je eenmalig € 4.000,00 inschrijfgeld betalen. Daar krijg je een aantal extra voordelen voor terug ten opzichte van de American Express Platinum kaart, waaronder twee keer per jaar toegang tot het VIP Centre in Amsterdam.

Krijg jaarlijks twee keer toegang met de Centurion Card

Tot voor kort kon je met een Centurion kaart jaarlijks twee keer toegang krijgen met twee personen. Helaas is dit recent veranderd: uitsluitend de eerste persoon krijgt jaarlijks twee keer toegang. Voor iedere volgende persoon moet je de toeslag betalen zoals weergegeven op de website van Schiphol. Desondanks is dit nog altijd een fraai voordeel van de Centurion kaart.

Conclusie

Naast simpelweg betalen zijn er een tweetal airlines die toegang tot het VIP Centre Amsterdam bieden als je First Class vliegt. Ook met de American Express Centurion kaart krijg je twee keer per jaar toegang. Maar ook als je dit allemaal niet doet kun je gewoon toegang kopen: of je nu Ryanair vliegt of KLM World Business Class.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven