Nieuwe OneWorld lounge Schiphol

Er komt een OneWorld lounge op Schiphol! Dit nieuws is bevestigd door Executive Traveller. Ongeveer een week geleden waren hierover reeds enkele speculaties.

Het lijkt er tevens op dat de nieuwe lounge al over enkele weken geopend zal worden. Goed nieuws voor reizigers in Business Class of met OneWorld elite status. Op Flyertalk circuleren een aantal foto’s vanaf de buitenkant. Deze zijn vanuit het vliegtuig genomen tijdens de pushback.

OneWorld Lounge Schiphol

Langere tijd leek het er op dat de oude British Airways Lounge en de Aspire Lounge werden samengevoegd tot één grote lounge. De oude British Airways lounge zal echter worden omgetoverd tot de OneWorld Lounge. Deze lounge zal vergelijkbaar zijn met de recent geopende OneWorld Lounge op de luchthaven van Seoul.

Er zal een mooi uitzicht op het platform komen, wat ik altijd een enorm pluspunt vind van een lounge. Ook komt er een cocktail- en wijnbar.

Het uitzicht vanuit de oude British Airways Lounge

De volgende OneWorld Airlines vliegen rechtstreeks op Schiphol en zullen dus potentiële gebruikers van de lounge zijn:

OneWorld Lounge Schiphol
De voormalige Aspire Lounge

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies zal gebeuren met de voormalige Aspire Lounge. Vermoedelijk zal deze toegankelijk blijven voor Priority Pass gebruikers en non-Schengen Star Alliance passagiers. Voor Schengen vluchten heeft Star Alliance een eigen lounge op Schiphol.

Conclusie

Een mooie ontwikkeling wat mij betreft! De British Airways Lounge op Schiphol is sinds het begin van de COVID pandemie gesloten. Dat er nu weer een vervangende lounge voor terug komt is goed nieuws. Het is aan de ene kant jammer dat de Aspire Lounge er niet bij komt. Aan de andere kant kan dit zorgen voor meer spreiding in de lounges, waardoor het misschien minder druk zal worden in de Aspire lounge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven