flying blue promo rewards

Zuinig met miles: praktijkvoorbeeld

Het loont om zuinig om te springen met miles. Net als geld kun je miles maar één keer uitgeven. Daar komt nog eens bij dat je miles lang niet altijd eenvoudig kunt krijgen. Om deze reden schreef ik al eens een artikel over de waarde van frequent flyer miles.

Recent heb ik zelf een mooi ticket geboekt met behulp van Flying Blue miles (Air France / KLM). Deze miles kun je verdienen door met KLM, Air France of andere Skyteam partners te vliegen. Daarnaast kun je miles verdienen met de Flying Blue American Express. Deze kaart is via deze link het eerste halfjaar gratis en je krijgt momenteel tijdelijk 40.000 welkomstmiles!

In dit artikel een eenvoudig voorbeeld van wat het kan opleveren om kritish om te gaan met je miles.

Zuinig met miles: praktijkvoorbeeld

Deze maand vliegen wij naar Chicago. Met Iberia kun je namelijk voor slechts 34.000 Avios een Business Class ticket van Madrid naar Chicago vliegen. Een topdeal! Dat is gelijk het eerste voorbeeld van zuinig omspringen met je Avios.

Zuinig met miles
Zuinig met miles begint al met Iberia!

Maar natuurlijk moet je ook weer terug. In eerste instantie dachten we een goedkoop Economy ticket te kunnen scoren, maar de prijzen daarvan vielen mij nog wel tegen. Op de dagen dat wij moeten vliegen betaal je hier ongeveer € 450,00 voor. Aan de hoge kant voor een enkele reis in Economy Class!

Flying Blue heeft maandelijks de Promo Rewards. Voor een enkele reis in Business Class moest nu 45.000 betaald worden. Ik besloot echter de eindbestemming op Brussel te zetten en zo daalde het aantal miles nog eens, waardoor wij uiteindelijk 39.750 miles en € 180,00 aan toeslagen moesten betalen.

flying blue promo rewards
Met KLM vanaf Chicago naar Amsterdam met de Dreamliner

Door miles te gebruiken kunnen we dus € 270,00 cash op zak houden. Natuurlijk hebben 39.750 ook een waarde (ongeveer € 397,50), maar we vliegen nu wel Business Class.

Conclusie

Voor de totale trip naar Chicago betaalden wij 73.750 miles (34.000 bij Iberia en 39.750 bij Flying Blue) en ongeveer € 320,00 aan toeslagen. Normaliter betaal je bij Flying Blue voor een enkele reis in Business Class gemakkelijk 65.000 miles.

Moraal van het verhaal: zet je miles op het juiste moment in. De Flying Blue Promo Rewards is daar een uitstekend voorbeeld van, maar ook de Spontaneous Escapes van Singapore Airlines. Door zuinig met miles om te springen kun je meer en mooiere trips maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven