Singapore Airlines Suites Class: hoe geboekt?

Singapore Airlines Suites Class is het meest luxe product van Singapore Airlines. Het is Singapore Airlines First Class, zoals aan boord van de Boeing 777-300, maar dan met een “eigen kamer”.

Veel mensen willen dit luxueuze product graag proberen, maar aan boord van de A380 zijn slechts zes van deze suites te vinden. Daarom is het lastig om dit product te boeken met miles. En tsja, een regulier ticket kost al snel duizenden euro’s. Eerder schreef ik dat ik dit najaar maar liefst twee keer het genoegen mag hebben om Singapore Airlines Suites Class te vliegen. En dat voor slechts 132.000 Krisflyer miles in totaal!

Hoe is het uiteindelijk gelukt om dit mooie award ticket te boeken? Minder eenvoudig dan je wellicht denkt.

Singapore Airlines Suites Class: stap 1

In het najaar van 2021 zag ik dat Singapore Airlines vrij ruime award beschikbaarheid had in First Class op de route Frankfurt – New York. Op dat moment werd de Boeing 777-300 nog ingezet op deze route, maar voor oktober 2022 stond de Airbus A380 in de planning. Met de “oude suites” welliswaar, maar ik wist dat deze toestellen de vloot zouden verlaten. En dus is de kans groot dat de vlucht uiteindelijk met de nieuwe suites uitgevoerd zal worden.

Ik dacht nog eenst terug aan de geweldige ervaring tussen Shanghai en Singapore en dacht: ik ga dit boeken. De vlucht was bovendien behoorlijk redelijk geprijsd: 8 uren in First Class voor 86.000 miles en € 117,52 is netjes!

Singapore Airlines Suites Class
Ik kreeg hier ineens zin in?

En zo was de eerste stap naar dit ticket gezet. Stap twee zat natuurlijk al wel in mijn achterhoofd, maar was nog niet concreet. Het duurde niet lang voor het goede nieuws bekend werd: de vlucht zou uitgevoerd worden met de nieuwe suites!

Stap twee: met de 777-300 naar Frankfurt

Een dikke maand later zag ik dat er beschikbaarheid in First Class was van Singapore naar Frankfurt voor oktober 2022. Ik maakte de inschatting dat we rond die periode wel weer eens naar Indonesië zouden gaan. Dat komt mooi uit, want Jakarta is de enige intra-Azië bestemming in First Class.

Van Singapore naar Frankfurt vliegen aan boord van de A380 met Singapore Airlines Suites Class zat er echter niet in: deze waren alleen tegen het – veel – duurdere Advantage Award tarief verkrijgbaar. Geen probleem, want ook aan boord van de Boeing 777-300 is First Class super.

Singapore Airlines Suites Class
Niets mis met First Class aan boord van de Boeing 777-300

Het lukte om Singapore Airlines telefonisch te bereiken en ik kreeg een ervaren agent aan de telefoon. Ik legde uit dat ik graag mijn bestaande ticket van Frankfurt naar New York wilde wijzigen en dat ik bovendien een betaalde stopover wilde toevoegen. De agent wist precies waar ik het over had, vond dezelfde beschikbaarheid  en maakte het ticket in orde. Ik moest 46.000 miles bijbetalen, plus iets meer dan 100 dollar.

Van downgrade naar upgrade: stap 3

Ik was zeer tevreden met het geboekte ticket, maar helaas kreeg ik vlak voor de kerstdagen een e-mail van Singapore Airlines. De vlucht tussen Singapore en Frankfurt zou niet langer met de Boeing 777-300 worden uitgevoerd, maar met een Airbus A350. Zonder First Class. En dus was ik teruggezet van First Class naar Business Class. Bah, downgrades daar houden we niet van!

Singapore Airlines Suites Class
Er is niets mis met Singapore Airlines Business Class (integendeel), maar hé: ik was geboekt in First Class!

Natuurlijk kon ik mij niet geheel vinden in deze gang van zaken. Er gaat op dezelfde dag immers nog een vlucht die wél gewoon First Class heeft. Volgens mijn interpretatie van de vervoersvoorwaarden zou Singapore Airlines me daarom moeten omboeken. Aanvankelijk wilde men hier tot mijn frustratie niets van weten.

Gelukkig was het Singapore Airlines kantoor in Amsterdam behulpzaam: men boekte mij om naar de vlucht aan boord van de Airbus A380 in Suites Class. En zo veranderde de downgrade in een upgrade!

Singapore Airlines Suites Class: conclusie

Zoals ik aan het begin van dit aritkel al schreef: dit is geen rechttoe rechtaan geboekt ticket. Na het nemen van diverse hobbels is het uiteindelijk gelukt om drie keer Singapore Airlines First Class te vliegen, waarvan twee keer met de Airbus A380. En met een “stopover” in Frankfurt.

Nu de vraag naar vliegtickets zo hoog is, is het bijna niet mogelijk om een Saver Award ticket te vinden in First Class. Vooral in Suites Class is dit vrijwel een onmogelijke opgave. Toch verwacht ik dat er wel weer eens andere tijden zullen komen, waardoor het alsnog mogelijk is om “redelijk betaalbaar” een ticket in de A380 Suites te boeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven