Hoe boek je Singapore Airlines First Class awards?

Gister schreef ik over mijn vlucht met Singapore Airlines nieuwste First Class suites aan boord van de Airbus A380. Een fenomenale belevenis dankzij de mooie suites en een super cabin crew. Al eerder schreef ik over mijn vlucht met Singapore Airlines in First Class met de Boeing 777-300.

De grote vraag van velen blijft hoe het mogelijk is om zo’n vlucht betaalbaar te boeken. Het antwoord is simpel:

  • gebruik Krisflyer (het loyaliteitsprogramma van Singapore Airlines);
  • op de route van Singapore – Shanghai heb je de meeste kans op “saver award” beschikbaarheid.

Hoe boek je Singapore Airlines First Class awards? Krisflyer!

Singapore Airlines Krisflyer is het loyaliteitsprogramma van Singapore Airlines. Dit is vrijwel het enige programma waarmee je Singapore Airlines First Class award tickets kunt boeken. Singapore Airlines maakt namelijk weinig tot geen First Class award tickets beschikbaar voor partner airlines, zoals Miles & More.

Krisflyer is een American Express Rewards transfer partner. Met een gratis creditcard krijg je al een flink aantal punten als aanmeldbonus!

Concreet houdt dit in dat je vanaf Europa rechtstreeks naar Singapore kunt vliegen of van Frankfurt naar New York. Vooralsnog worden de vluchten vanuit Frankfurt uitgevoerd met de “oude” First Class Suites en met de Boeing 777.

Singapore Airlines First Class
Singapore Airlines First Class Boeing 777-300

Singapore Airlines vliegt vanaf de volgende Europese steden in First Class van & naar Singapore:

  • Parijs;
  • Londen;
  • Frankfurt;
  • Kopenhagen;
  • Zürich.

Alleen naar Londen en Zürich wordt de A380 met de nieuwe First Class suites ingezet. Naast het feit dat een enkele reis maar liefst 125.000 Krisflyer moet neertellen kun je waarschijnlijk geen “Saver-Award” beschikbaarheid vinden.

Nieuwe A380 Suites? Probeer Shanghai!

De “goedkoopste” optie is de vlucht tussen Hong Kong en Singapore. Hiervoor betaal je slechts 40.500 Krisflyer miles. Op deze route is “Saver Award” beschikbaarheid echter schaars.

Ondanks de schaarste is het niet onmogelijk om een “Saver Award” te boeken in de nieuwe First Class Suites. Van of naar Shanghai betaal je 53.000 Krisflyer miles en vrijwel geen toeslagen.

First Class award
Saver Award

Wil je wat meer plezier uit je miles halen dan is het mogelijk een “gratis” connectie toe te voegen naar bijvoorbeeld Jakarta of Manilla, die in dezelfde zone vallen. Voor slechts 25.500 extra miles kun je zelfs een extra Suites vlucht toevoegen naar Mumbai. Je vliegt dan wel in de oude suites. Voor $ 100,00 kun je de vlucht ook enkele dagen, weken of maanden later uitvoeren door een stopover toe te voegen.

First Class award
Een paar miles extra en je vliegt nogmaals in de suites!

Voor 105.000 miles vlieg je van Shanghai naar Dubai via Singapore, eventueel met een stopover. Hierbij wordt het laatste stuk uitgevoerd door een Boeing 777-300.

First Class award
Op Changi (Singapore) kun je gebruik maken van “The Private Room”

 

Singapore Airlines First Class awards: conclusie

Singapore Airlines First Class boeken is niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk. Vooral als je over een aantal Krisflyer miles en/of American Express Rewards punten beschikt dan zijn er goede mogelijkheden. De route naar Shanghai is ruimschoots beschikbaar. Een connectie naar Manilla of Jakarta is inbegrepen.

Heb je de beschikking over nog wat extra miles? Voeg dan gerust een extra vlucht toe: vaak hoef je daarvoor niet eens zoveel extra miles te betalen.

 

2 gedachten over “Hoe boek je Singapore Airlines First Class awards?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven