Privé jet

Praktijkvoorbeeld: met een privé jet voor € 150,00

Vliegen kan in Economy-, Business- en First Class. Maar vliegen in een privé jet is veel minder toegankelijk voor de meeste mensen. De prijs van een vlucht is dusdanig hoog dat het er ook bij mij nog niet van gekomen is.

In augustus is het zover: ik ga vliegen met een privé jet! Nee, ik heb niet de staatsloterij gewonnen. Nee, er is geen sponsor aan te pas gekomen. En nee: ik heb geen duizenden euro’s neergeteld om een klein stukje te vliegen. Voor slechts € 150,00 maak ik drie vluchten in Business Class, waaronder een vlucht in een privé jet.

Hier kun je lezen hoe ik de vlucht geboekt heb en hoe ook jij de vlucht kunt boeken!

Privé jet tussen Düsseldorf en Luxemburg

In juli 2016 kwam ik tot de ontdekking dat Hahn Air een paar keer per week een lijndienst uitvoert tussen Düsseldorf en Luxemburg. Destijds schreef ik hierover op Insideflyer. Tegenwoordig kun je de vlucht boeken voor € 295,00. Via Airevents.de kun je de vlucht voor € 195,00 boeken. Een mooie deal voor een unieke ervaring in een Cessna Citation. Hahn Air schijnt deze vlucht voornamelijk uit te voeren om hun charter vergunning geldig te houden.

Privé jet
De Cessna Citation van Hahn Air (foto: Hahn Air)

Eerder kon je op Bijzonderetickets.nl lezen dat je tussen Frankfurt en Madrid kunt vliegen voor € 165,00 retour. Een enkele reis boek je vanaf € 94,00: een koopje! Maar sinds kort is het ook mogelijk om voor een iets hogere prijs te starten in Hamburg of Düsseldorf. Veel Flying Blue leden sprokkelen een aantal “XP’s” bij elkaar door bijvoorbeeld van Hamburg naar Frankfurt te vliegen via Amsterdam en Parijs.

Zelf spaar ik geen XP’s bij Flying Blue en ging aan de slag met de Hahn Air vlucht. En tot mijn verbazing was het geen enkel probleem om Düsseldorf – Luxemburg – Frankfurt – Madrid te boeken voor € 150,00. Omdat ik in maart een retour Frankfurt – Madrid geboekt heb, stond mijn terugvlucht vanaf Madrid al gepland.

LATAM Boeing 787-9 Business Class

Het mooie is, ik krijg ook nog een mooi aantal miles voor deze vluchten: de vlucht van Luxemburg naar Frankfurt wordt uitgevoerd door Lufthansa in Business Class. Bij Miles & More levert dit 1.250 miles op. Voor de vlucht van Frankfurt naar Madrid spaar ik 1.770 Alaska miles.

Conclusie & hoe te boeken?

Voor € 150,00 een drietal vluchten in Business Class vliegen is sowieso al een goede deal. Dat je daar ook nog een stapel miles voor krijgt, een vlucht in een privé jet én een Lie Flat Business Class vlucht is simpelweg geweldig! Dat de vlucht met LATAM in de Dreamliner op zich al de moeite waard is, kun je in deze review teruglezen.

Op het moment van schrijven is de deal nog steeds te boeken. De beschikbaarheid is inmiddels echter vrij beperkt. Je moet als volgt te werk gaan om te kunnen boeken:

  • Ga naar Google Flights en zoek op een enkele reis Frankfurt – Madrid in Business Class. Kijk vervolgens of je een vlucht kunt vinden voor € 94,00;
  • Je moet er rekening mee houden dat de Düsseldorf – Luxemburg “privé jet” vlucht alleen op maandag en vrijdag wordt uitgevoerd;
  • Vervolgens ga je naar Expedia.com en selecteert een “multi-city”. Daar voer je vervolgens drie vluchten in: van Düsseldorf naar Luxemburg, van Luxemburg naar Frankfurt en van Frankfurt naar Madrid.
Privé jet
Voor $ 184,00 nog steeds te boeken!

 

3 gedachten over “Praktijkvoorbeeld: met een privé jet voor € 150,00”

  1. Vraagje: hoe heb je je Alaska FF nummer aan de boeking gekoppeld? Op de luchthaven?
    Ik heb Latam gebeld maar die verwijzen naar Lufthansa (lufthansa stock ticket). Lufthansa zegt Latam nummer niet kwijt te kunnen in hun systeem

    1. Hoi Jeroen, bij het inchecken op de luchthaven kun je dit eenvoudig toevoegen. Maar je kunt ook een “retro-claim” doen. Dan stuur je de boarding pass naar Alaska toe en dan kennen ze de punten toe aan je Alaska account. Wanneer vlieg je?

  2. Dank.. vlieg 20 september. Ben nog steeds in afwachting van de Miles van mijn vluchten rond 20 juli. Vorige week boarding passen en schema gemaild

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven