Verrassing: gratis Business Class stoel bij Turkish!

Tot mijn blijde verrassing kon ik deze week een gratis Business Class stoel selecteren bij Turkish Airlines! Eerder schreef ik over het maken van reisplannen tijdens deze pandemie. Het lijkt er op dat we uiteindelijk in Turkije zullen verblijven en willen daar – na een paar dagen Istanbul – Cappadocië bezoeken.

Tijdens het boeken van een vlucht van Istanbul naar Cappadocië stuitte ik op iets heel positiefs!

Gratis Business Class, hoe kan dat?

Als je van Istanbul naar Cappadocië vliegt heb je twee keuzes: naar Kayseri Erkilet International Airport (een uur rijden naar Cappadocië) of het kleinere Nevsehir Kapadokya Airport. Vanaf het laatste vliegveld is het zo’n 40 minuten rijden naar Cappadocië. Op de route naar Kayseri kun je ook Business Class vliegen, maar naar Nevsehir biedt Turkish Airlines uitsluitend Economy aan.

Ik koos voor een vlucht naar Nevsehir in Economy Class. Toen ik bij de stoelselectie uitkwam zag ik de volgende seatmap:

Gratis business class
Hey! Gratis Business Class!

Klaarblijkelijk zet Turkish Airlines op deze route een toestel in met “echte” Business Class stoelen. Business Class wordt op deze route niet verkocht, waarschijnlijk omdat hier onvoldoende vraag naar is. In plaats van de stoelen leeg te laten vertrekken kun je deze gewoon selecteren als je Economy Class boekt. Erg leuk!

Omdat ik een American Express Gold kaart heb kan ik gebruik maken van de Business Class lounge door middel van mijn Priority Pass. Ten opzichte van een “echt” Business Class ticket komt deze reis dus grotendeels overeen. Alleen fast-track security en met voorrang boarden ontbreekt er op deze vlucht aan.

Conclusie

Het is altijd leuk als je gratis Business Class stoelen kunt selecteren. Ook al duurt de vlucht slechts een uur: na al enige tijd niet gevlogen te hebben kan ik me hier bijzonder op verheugen. Natuurlijk bestaat de kans op een last-minute equipment change ook altijd nog: in dat geval zitten we alsnog in de Economy Class stoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven